2014. november 2. vasárnap

Amikor egy Lada üldözi…

Amikor egy Lada üldözi…

…a gyári Renault Twingo R1-t, Opel Adam R2-t, a BMW-t, a Citroen C2R2-t, és Mk1 Fordot. Én nem is húznám tovább a szavakat, íme Hajósi Miklós interjúja Ruszó Krisztián – Kopcsó Péter párossal az ADAC 3-Städte-Rallye után.

“Kupát érő ADAC 3-Städte-Rallye!

Ruszó Krisztián – Kopcsó Péter
Lada 21074
CRASH-MEN TEAM Kft
ADAC 3-Städte-Rallye
2014.10.24-25.

Túl vagy az ADAC 3-Städte-Rallye-n navigátoroddal.
– Igen nagyon örülünk, hogy sikeresen célba értünk.

Számotokra a csütörtöki adminisztratívval és a gépátvétellel kezdődött.
Ott is hasonlóan zajlott, mint itthon?

– Csütörtökön reggel neki vágtunk, hogy német utakra vigyük az LCK-t.
Kb. olyan 18 óra magasságában meg is érkeztünk.

Kint a szervezők biztosítottak fakultatív adminisztrációt és gépátvételt. Amire mi is igényt tartottunk. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy sokkal gyorsabban és gördülékenyebben ment mind az adminisztráció mind a gépátvétel, mint itthon.
Ami nagyon meg maradt a fejemben az az, hogy a technikai átvevő mikor átnézte az autót akkor azt mondta, hogy “JÓ VERSENYZÉST ÉS ÉREZZÉTEK JÓL MAGATOKAT”.
Ami így is történt.

A pénteki 1-2-gyors sajnos egy versenyző páros balesete miatt félbeszakadt, így még a rajtceremóniára sem tudtatok begurulni a Ladával.  Miképp élted ezt meg?
– Igen, sajnos nem tudtunk a rajtceremónián sem részt venni, mert a GY1-n volt egy hatalmas baleset, ami után a rendezők azt a döntést hozták meg, hogy törlik a GY1 és GY2 is. Abban a pillanatban picit csalódott voltam, mert nagyon készültünk az éjszakai gyorsokra. De meg kell érteni azok alapján, amit elmeséltek a balesetről, mely szerint le kellett vágni a tetőt az autóról, hogy ki tudjanak szabadulni a roncsból a versenyző társak. Ezt remélem más is így gondolja és bízunk benne, minden rendben van velük.

Ruszó Krisztián - Kopcsó Péter

Ruszó Krisztián – Kopcsó Péter

Szombaton öt gyors várt rátok két pályán. Mennyire sikerült a két felírásból abszolválni a gyorsokat, és kiszolgálni a közönséget?
– Nagyon koncentráltunk a pályabejárásra, mert mint ahogy Te is említetted két felírásból kellett pontos és precíz itenert készítenünk, úgy hogy ez volt ez első közös versenyünk Kopcsó Petivel.
Én úgy gondolom, hogy nagyon jó itinert sikerült készítenünk, aminek meg is lett az eredménye.
A közönség kiszolgálása véleményem szerint maximálisan megtörtént, mert egy kicsit rallycrossosra sikerült a 27 km-s körgyorsasági, nagyon sok autót utolértünk és emiatt nagyon sok értékes másodpercek maradtak bent a gyorsokon.
Ami a nézőknek nagyon izgalmas lehetett, hogy egy LADA üldözi a gyári Renault Twingo R1-t, Opel Adam R2-t, a BMW-t, a Citroen C2R2-t, és Mk1 Fordot.

Ami még egy kis fejtörést okozott az, hogy a szombati rövid gyorson elég sok volt a murva, így slick gumikkal mentünk, de az első pár kanyar után teljesen ráéreztünk és utána már nagyon-nagyon élveztük.

Részt vehettetek egy Díjkiosztó ceremónián, miért is?
– Igen hála Istennek ott lehettünk a díjátadón is. Két kategóriába voltunk sorolva.
Volt a Divizió5 kategória, és a H13 kategória. A verseny legnépesebb kategóriája az a divízió 5-s kategória volt ahol 39 nevezés érkezett be.

Ruszó Krisztián - Kopcsó Péter páros a ceremónián

Ruszó Krisztián – Kopcsó Péter páros a ceremónián

A divízió5-ben a 9. helyet sikerült megszereznünk, a H13-ban pedig az 1. helyet, aminek Mi is és a szervizcsapat is nagyon örült.

Ha összegeznéd az ADAC 3-Städte-Rallye-n való részvételeteket, mit is nyilatkoznál?
– Az tudom elmondani a versenyről, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és ha lesz jövőre is, akkor szeretnék újra részt venni rajta, mert nagyon-nagyon tetszett a verseny minden része a nevezéstől a díjátadóig tényleg minden.

Amiért nagy köszönettel tartozunk a Crash-Men Team Kft-nek, hogy biztosította számunkra ezt a versenyt.

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?
– Erre a kérdésedre még nem tudok pontos választ adni.

Támogatók segítségét köszönjük!
– Goodwill Elektric Kft, Germus Fuvarozés, Bagjos és Társa Kft, Zenita-Ausbau Kft, Korve 2002 Kft, Autóracing Bt, Ekufém Bt.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .