2014. december 8. hétfő

Szubjektív: EGYkávézó – nyitás napja

Szubjektív: EGYkávézó – nyitás napja

A múlt pénteken a kedves olvasók találkozhattak egy apró, rövid beharangozóval (pontosan ITT), ami az EGYkávézó megnyitójára hívta fel a figyelmet.
Előre leszögezném, hogy jelen írásom abszolút szubjektív magánvéleményemet fogja takarni – mindenki megnyugodhat, a tulajdonossal is készült interjú, azt is elolvashatjátok majd.

Tehát EGYkávézó, megnyitó. Rossz szokásomhoz híven 3 perccel a hivatalos időpont előtt értem oda, még akadt egy kis hely, a fényképezővel már akkor kezdtem magam rosszul érezni, ugyanis direkten nem akartam embereket kattogtatni.

Beléptem az ajtón…és mosolygás a pultból, közben a hely kellős közepéről – a tömegből – a tulajdonos, Antal Zsuzsi indul felém és üdvözöl – igen, már a küszöböt átlépve figyeltek a pultból az emberekre.

Első benyomás: vintage az uralkodós stílus. Tetszik. És Kaposváron kávézóban nincs ilyen. A pult “háttere” szintén, szakmailag is tökéletesen rendezett. Szívem szerint azonnal beállnék alkotni.

Az üdvözlő kör közben jeleztem is, hogy valahogy majd eggyé válok a levegővel és csak néha kattan a zárszerkezet a gépben, egyébként nem óhajtok zavargolódni, inkább megfigyelek.
Utóbbit jól is tettem, mert a hely varázsa finoman visszafogott, de mégis azt sugallja, hogy minden részlettel foglalkozott valaki. Szerintem 100. látogatás után is talál majd az ember valami apróságot, vagy épp csak késztetést, hogy megérintsen egy tárgyat, berendezést.
(A képek után folytatás…a rájuk kattintva közepes, majd onnan teljes méretre lehet váltani.)

Pár képkocka – másoknál 1-1 pohár prosecco – után megérkeztek az est hangulatának tovább fokozói, a Harmonia Garden, akik dango swinget (francia manouche swing ötvözése tradicionális magyar zenei elemekkel) nyomtak. Mindenki imádta őket, sőt, a közönségből a legkisebbek közül valakinél egy szájharmonika is elő került és a zenészek egymásra is találtak a szünetben.

Számomra természetes volt, hogy idővel rátérek egy esperessora, tisztán, minden nélkül. Nos, nem csalódtam, Zsuzsi kiváló kávét választott. Erős, telt íz, az igazi kávésok tisztán ihatják majd. Közepes pörkölést fedeztem fel, így az édesszájúaknak is kedvez a latte és annak társai. A crema hosszan kitartott, az egész kávé illatvilága még a sok emberrel megtelt kisebb helyen is tökéletesen érződött. Úgy érzem fel lett adva a lecke mindenkinek.

A kávékóstolás után természetesen én is már az elvegyülős formát öltöttem fel, 1 pohár itallal. Majd ahogy lassan az esemény végéhez értünk, úgy tudtam a házigazdával is többet beszélgetni.
Hogy miről? Nos, a hivatalos zárás után még interjú készült vele…amit hamarosan olvashattok!

Addig is látogassátok meg őket a Kossuth Lajos u. 8-ban!

A képek hamarosan a Facebook oldalunkon is elérhetők lesznek.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Fotók: Gálosi Gergely

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .