2015. január 5. hétfő

Ferjáncz András és Földi Niki kiváló évadzárása

Ferjáncz András és Földi Niki kiváló évadzárása

Apró hibákkal, de majdnem dobogós helyezéssel tért haza a Ferjáncz András és Földi Niki páros a 2014. évi Szilveszter Rallye-ról.
Következzék Krizsán Zoltán interjúja.

A  90-es évek hangulatát idézte

A LiveWire Rallye Team versenyzőpárosa Ferjáncz András és Földi Niki sikeresen abszolválták a 2014. évi Szilveszter Rallye 7 gyorsasági szakaszát. Ezáltal újabb és hasznos versenykilométerekkel gazdagodtak, melyet a 2015-ös versenyidényt tekintve zártpályás versenyekkel szeretnének gyarapítani a kitűzött cél elérése érdekében. Nem kis küzdelmet kellett vívniuk a 2. napon.

A részletekről Ferjáncz Andrást kérdeztem:
Hogy sikerült az első közös Szilveszter Rallye Nikivel?
Nagyon-nagyon szuperül. Egy rengeteg kalanddal teli, izgalmas versenyen vagyunk túl. Niki parádésan navigált, az autó pedig, amit Berényi Lacitól kaptunk leírhatatlanul jól muzsikált.Ferjancz_Szilveszterbesz(6)

Említetted, hogy nyugtalan vagy a gumiválasztás miatt.
Igen, sarkalatos pontja a versenynek. Hoztam egy nagyon rossz döntést a vasárnapi éjszakai gyorsra, utcai téli gumikkal mentünk neki a szakasznak. Semmilyen formában nem volt kezelhető a versenyautó ilyen abroncsokkal. Reméltem, hogy jobban rákezd a hóesés, de nem. Ehhez még jött az is, hogy sötétben sem Niki, sem én nem látunk, ráadásul a kocsit is úgy kezeltem, mint egy “első bálozó”, de legalább tanultam a hibáimból.

Milyen gumikkal mentetek a verseny alatt, illetve jó választás volt-e?
Ugyan azokkal az öreg Pirelli interekkel, mint amikkel Lábatlanon és Kiskunlacházán. Természetesen nem volt jó választás, mert rettentően kemények és kopottak voltak, de nem volt másik gumink, egy darab sem, ami optimális lett volna erre a hideg időre. Rengeteg időt bent hagytunk a gyorsasági szakaszokon, mert sokat kellett korrigálnom, ahogy azt a belső felvételünk is mutatja. Ennek ellenére határtalan volt az örömünk, minden klappolt, a necces szitukat megoldottuk és autóztunk a nézőknek is bőven.

Milyen eredménnyel végeztetek a közel 250 páros között?
Nem sok jóra számítottunk az előbb elmondottak alapján, mégis az első 50 között, Abszolút 27. helyen, Amatőr Abszolút kategóriában 6. helyen és végül H6 kategóriában a 4. helyen végeztünk. Közel volt a dobogó!

Elégedettek vagytok?
Igen, nincs okom panaszra. Ha, nem hozok rossz döntést, beruházok gumikra és nem vagyok tökfej az elején, akkor lehetett volna jobb is, de úgy gondolom, hogy becsülettel felzárkóztunk a mezőny végéről a második napra.

Melyik pálya tetszett a jobban a ring külső vagy belső?
Mindkettő. A pályán a nézők miatt, olyan hangulat volt, mint valami 90-es évekbeli rali versenyen. A külsőn, a benzinkút után a bal3-at követő egyenesben az előttünk szétnyíló emberfal, valami leírhatatlan volt. Ennyi adrenalin rég dolgozott bennem. Nagyon hálásak vagyunk a rengeteg szurkolónak, akik kilátogattak és végig fagyoskodták a rendezvényt, le a kalappal előttük.Ferjancz_Szilveszterbesz(8)

Mi a tervetek a jövőre nézve?
2015-ben Rally2-es bajnokságban szeretnénk részt venni ezzel a Mitsubishivel. Reméljük, hogy most már a teljes szezont sikerül abszolválni. Az éles versenyek mellett szeretnénk többször tesztelni a gépet zártpályás versenyeken, hogy minél nagyobb eséllyel érjük el a célunkat, a P csoport dobogóját.
Zárásképpen, szeretném megköszönni édesanyámnak az emberfeletti kitartását és gondoskodását apuról, amikor én önző módon autóversenyzem, az egészéves támogatást és a megszavazott bizalmat a szponzoraimnak, kiemelten a LiveWire Energynek. Nikinek, a mindig 100%-os munkáját. Berényi Lacinak, a szuper technikát és a szervizcsapatát (Köpci, Kutya, Csabi), a korrektségét. Farkas Kálmánnak, hogy “mentőövet” dobott nekem, mikor minden bizalmam elszállt a bérbeadók felé. A barátaimnak, a szurkolóknak a rengeteg biztatást, neked Zoli és a párodnak a munkátokat, a fotósoknak, újságíróknak a publikációkat és végül, de nem utolsó sorban Nyünnyének, a hibátlan minőségű videókat és azt, hogy akár Pécsig is leutazott, csak hogy velem dolgozhasson.

Köszönöm a riportot és Sikerekben Gazdag Boldog Új évet Kívánok Nektek!

Köszönet a támogatásért: Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Rics-Cont Business Kft.,Print Profi, Power Racing Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Duex Meta Kft., Duo Metal Kft, Wellness-Info Kft., Aura System Kft., Quasar Database Systems Kft., Z-T Mezőker Kft., Web – Factory kft, Székelyi Kamion Technikai BT, Hajnal és Kriszt BT, Ali Transport Kft, Inker BT, Pedro 2006 Kft, Zozo Trans Kft, Kolláth szerviz Kft, Pék cipó BT, Monik trans Kft, Sütőholding Kft., Admagic Kft., Rácz-Trans Kft.
LiveWireRally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán; Tel.:06-30-505-20-89; E-mail: krizsan.zoltan@livewireteam.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .