2015. január 11. vasárnap

BMW-s évzárás – Gecs Máté és Dorkó András

BMW-s évzárás – Gecs Máté és Dorkó András

Tökéletesen vitte véghez az eredeti terveit a Gecs Máté – Dorkó András páros a Szilveszter Rallyen.
A részletekről Krizsán Zoltánnak számoltak be.

Tökéletes évzárás a Hungaroringen

A LiveWire Rallye Teamnél debütáló versenyzőpáros Gecs Máté és Dorkó András a terveiknek megfelelően abszolválta a 2014. évet lezáró eseményen a Szilveszter Rallyet.

A BMW-t terelő Gecs Mátét kérdeztem a verseny tapasztalatairól:
Hogy éreztétek magatokat az év záróeseményén a Szilveszter Rallye-n?
Tökéletes zárása volt az évnek az idei Szilveszter Rallye. A verseny előtt nagyon ránk ijesztett az időjárás, de szerencsére nem mutatta ki teljesen a foga fehérjét és relatív száraz pályán került lebonyolításra a verseny. A rendezés jó volt, a pályák is, pörgős versenyen vagyunk túl.Gecs_szilveszterbesz  (6)

Melyik pálya tetszett jobban a ring külső vagy belső?
Egyértelműen a ring külső, annak is az első fele, ami igazi lobogós rallypálya. A belső sem rossz, de a szlalom jellege miatt az nem áll annyira közel a szívünkhöz.
Milyen volt az első, a vasárnap esti gyors?
Először mentünk sötétben, és először lámpasorral. Az idő természetesen nem lett jó, ráhagyással mentünk mindenhol, de óriási nagy feeling sötétben menni. Kár, hogy csak egy esti gyors volt.

Hogy tetszett a nézőknek a konfettieső?
Az első körben a MOL kútnál sütöttük el az ágyút, ami kicsit rest volt működni, így inkább integetéssel kárpótoltuk őket. Viszont a fenti balos kanyar után, ami fogadott minket, az semmihez sem fogható. Nyílt szét előttünk a tömeg, emberfalban autóztunk, mint régen a rally VB-n a nagyok. Óriási feeling belülről, itt is köszönjük a nézőknek, hogy ilyen élményt nyújtottak a pályán és a pálya mellett szurkolva.Gecs_szilveszterbesz  (7)

A terveiteknek megfelelően sikerült a versenyt abszolválni?
Az esti gyors ideje nem volt mérvadó, a világos gyorsaságikon pedig egyre javuló tendenciát sikerült mutatni. Egy kalandmentes és biztonságos autózós, ámde jó hangulatú versenyen vagyunk túl.
Itt szeretném megköszönni az autó felkészítését Janinak, a szervízt Schweizer Daninak és Papinak, és természetesen az autót Tőzsér Áronnak. Valamint a hibátlan együttműködést Andrisnak, ismét tetőfokára hágott a profizmus.

Mi a tervetek a jövőre nézve?
Nagyon képlékeny. Vannak már naptártervezetek, de ugye még semmi sem biztos. A Túra valamiért bizonytalannak tűnik, úgyhogy MARB és R2-es versenyeknek van realitása. Szerintem februárban már többet tudunk. De mindenképp rally, mindenképp BMW és mindenképp jó hangulat. Gecs_szilveszterbesz  (3)

Köszönöm a riportot és Boldog Új Évet Kívánok Nektek!

Köszönet a támogatásért: Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Rics-Cont Business Kft.,Print Profi, Power Racing Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Duex Meta Kft., Duo Metal Kft, Wellness-Info Kft., Aura System Kft., Quasar Database Systems Kft., Z-T Mezőker Kft., Admagic Kft., Rácz-Trans Kft.

LiveWire Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán; Tel.: 06-30-505-20-89; E-mail: krizsan.zoltan@livewireteam.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .