2015. március 24. kedd

EB előtti tesztelés a HIDEG RALLY TEAM-nél

EB előtti tesztelés a HIDEG RALLY TEAM-nél

EB-re hangolt autójukat tesztelte Hideg Krisztián – Kerék István, a Hideg Rally Team párosa a hétvégén megrendezett  A123 Teszt Rallye-n.
A bujkáló technikai hiba mellett találtak még másikat is, így a szervizes csapatnak akadt dolga.
Mindenről bővebben Horváth Juditnak meséltek.

Nem aludt a technika ördöge…

HIDEG RALLY TEAM – A123 Teszt Rallye, Orfű, 2015. március 21-22.
Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

Nem indult könnyen az orfűi tesztelés a Hideg Krisztián – Kerék István duónak. A páros Mitsubishi Lancer Evo IX versenyautója a Liepaja Rally óta rendetlenkedett, de végül az utolsó pillanatban a mérnök rájött a probléma okára. A technika ördöge azonban nem tűnt el végérvényesen, folyamatosan nyomon követte Hidegéket Orfűn. A műszaki gondok ellenére bőven gazdagodtak tapasztalatokkal, amit az ír EB futamon remélhetőleg kamatoztatni is tudnak majd.

HIDEG RALLY TEAM (Fotó: Végh Krisztián)

HIDEG RALLY TEAM (Fotó: Végh Krisztián)

Hideg Krisztián: Sokáig abban a hitben voltunk, hogy el sem tudunk indulni az orfűi rallysprint futamon, mert a Mitsubishi olyan műszaki problémával küszködött, aminek az okát nem ismertük. A mérnökünk munkájának hála péntek délután jöttünk rá arra, hogy egy kábelkötegben van a hiba. Tartósan csak egy kábelköteg-cserével lehetne orvosolni a problémát, ami viszont több hetet venne igénybe, így nem hogy Orfű, de még az ír EB futam előtt se tudjuk ezt kivitelezni – majd csak Húsvét után. Annak érdekében, hogy tesztelni tudtunk, a lehető legstabilabb módon igyekeztek a fiúk összeforrasztani a meghibásodott egységeket, így szombaton már részt tudtunk venni egy zártkörű teszten Zobákpusztán. Balszerencsénkre ismét műszaki gondokba ütköztünk, kiszakadt a stabilizátor-tartó csavar, így a verseny előtti éjszaka a fiúknak még atomjaira kellett szedniük a kocsit, nem sokat aludtak.

Vasárnap folytatódott a vesszőfutás: a Mitsubishi már az első szakaszon rángatni kezdett, a második gyorson pedig még annál is többet háromhengerezett. Azt gondoltuk, hogy a benzinadagolással lehet a gond, hiszen csak lassacskán lehetett előcsalogatni a teljesítményt a kocsiból, különben azonnal háromhengeres lett. Egy gyertya okozott rövidzárlatot, s miután azt kicserélte a szerviz, az utolsó két gyorson már viszonylag komolyabb hiba nélkül tudtunk végigmenni.

Nem vagyok igazán elégedett az eredményünkkel, a licences kategória abszolút 5. helyével, hiszen nagyon messze voltak tőlünk a többiek. Ha viszont reálisak akarunk lenni, össze se lehet hasonlítani a teljesítményünket az előttünk végzett párosokéval, hiszen mi az EB szabályainak megfelelő abroncsokkal, benzinnel és szűkítővel felszerelve vágtunk neki a futamnak – pont azért, hogy teszteljünk. Annak viszont örülök, hogy itt jöttek elő a problémák, itt kaptuk meg a negatív tapasztalatokat, így már okosabban vághatunk neki a következő, nemzetközi pontvadászatnak.

Hidegék Orfűn (Fotó: Végh Krisztián)

Hidegék Orfűn (Fotó: Végh Krisztián)

Kerék István: Amiért mentünk, azt megkaptuk. Aszfalton még nem nagyon mentünk ezzel a kocsival, ezért jó volt egy szinte kívülről ismert pályán feszegetni a határait, próbálgatni a beállításait. A gumiválasztás szempontjából is abszolút nagyon hasznos volt a hétvégi derbi, hiszen megbizonyosodtunk arról, hogy melyik gumiból kell felszerelkeznünk az ír EB-re. Az eredeti elképzelésünk ugyanis ezzel kapcsolatban csődöt mondott: az általunk választott lágy keverékűek szinte rögtön elolvadtak, már a verseny elején.

Igaz, „csak” az abszolút 5. pozícióban zártunk a licencesek között, de bizakodásra ad az okot, hogy Ifj. Érdihez képest nagyon jó időket autóztunk – és ő is az EB szabályrendszerének megfelelő beállításokkal állt rajthoz Orfűn. Írországban pedig ellene kell majd versenyeznünk, nem a hétvége többi szereplőjével szemben. A tempó viszont bőven elég lesz majd a nemzetközi megmérettetésre…

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Laurel Kft., Richmond Logistics, Aszú Étterem, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C- Szerviz, Finlux, Dr Juice.info, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Bogáncs Green Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: sajto.hidegrallyteam@gmail.com”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

 

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .