2015. március 23. hétfő

Team Prevention: Demeter Nikolett

Team Prevention: Demeter Niki

Legnagyobb örömömre ma a Team Prevention egy újabb tagjával, Demeter Nikolettel beszélgethettem. Niki magyar lányként Panamában él és tavaly csatlakozott a Team Preventionhoz, akikről már többször olvashattak a kedves olvasók.

Gálosi Gergely: Üdvözöllek Niki! Örülök, hogy össze tudtunk futni egy kis beszélgetésre. Vágjunk is a közepébe, hiszen az olvasók már türelmetlenül várják tőlem ezt a cikket, mióta beharangoztam. Arra kérnélek elsőként, hogy mondj magadról pár dolgot elöljáróban, aztán következik is a sok-sok kérdéseim.

Demeter Nikolett: Orvos-táplálkozási tanácsadó-wellness tréner-triatléta, 31 éves vagyok, Panamában élek a barátommal, imádok utazni és egészséges ételeket készíteni.

Gálosi Gergely: Nem nevezhet senki sem otthonülő, unatkozó embernek. Hogyan kerültél kapcsolatba a Team Preventionnal?

Demeter Nikolett: Segatto Angie talált rám Facebook-on, egy közös ismerősünkön keresztül.

Gálosi Gergely: Mik a saját elvárásaid önmagaddal szemben, hogy a legjobban képviseld a TP-t? demeter_nikolett1

Demeter Nikolett: A prevenció fontossága meghatározó jelentőségű, életeket menthet-menthetünk meg ezáltal. A Team Prevention tagjaként kötelességemnek érzem saját példámon keresztül felhívni az emberek figyelmét erre, legyen az bármiféle sajtómegjelenés, verseny, rendezvény, stb. Ha már csak egy embernél is sikerül ezt elérnem, úgy érzem, nem volt hiába!

Gálosi Gergely: Az év eleji TP-s megbeszélést követően kialakult egy versenynaptáratok. Te mit vállaltál be ebből?

Demeter Nikolett: Az én versenynaptáram egy kicsit eltér a többiekétől, főleg a földrajzi elhelyezkedés miatt. Ebben az évben a fő megmozdulásaim a következőek lesznek:
– Április 12. Florida 70.3 IM
– Augusztus 2. Boulder 140.6 IM
– Augusztus 22. Budapest 70.3 IM

Ha minden a tervek szerint alakul, és sikerül kvalifikációs kvótát szereznem Floridában, akkor az augusztusi 70.3 IM Világbajnokság Ausztriában.
Ezen kívül pedig bármilyen olyan verseny, aminek a triatlonhoz köze van. Úgymint rövidebb távú triatlonok – olimpiai és sprint, futóversenyek 5, 10, 21, 42 km, nyílt vízi úszóversenyek, duatlon, stb. Ezek itt, Panamában. demeter_nikolett2
A magyarországi versenyek a hazautazásom időpontjától függenek. Igyekszem elindulni a Balatonman valamelyik teljes távú rendezvényén is.

Gálosi Gergely: Milyen edzés módszereid vannak?

Demeter Nikolett: Heti 6 alkalommal edzem, általában hétfőként pihenőnapot tartok. Mindig kombinált edzéseim vannak, vagyis úszás-bringa vagy úszás-futás. Általában vasárnaponként csak bringa, de ez hosszú, min. 4,5-5 óra. Heti 3 alkalommal jóga a törzs izomzatának fejlesztésére, nyújtás-lazítás céljából. Heti 1 alkalommal rövid, erősítő edzés (kb.30 perc) konditeremben, a futás után.

Gálosi Gergely: …és az étkezésbeli “magatartás”?

Demeter Nikolett: Mivel a táplálkozás és egészséges életmód területén dolgozom, nálam ez elengedhetetlen jelentőségű. Teljesítményünket közel 80%-ban a táplálkozás határozza meg, ezért nagyon fontos az, hogy mivel tápláljuk a szervezetünket. Ezáltal biztosítani tudjuk a helyes és rövid regenerációs időt, a sérülésmentességet, valamint a kimagasló és folyamatosan javuló eredményeket.
Nagy hangsúlyt fektetek az edzés közbeni, valamint edzés utáni táplálkozásra. Ezek elengedhetetlen feltételei a jó teljesítmény és a javuló időeredmények elérésének. Hangsúlyt fektetek a fehérje-, az összetett szénhidrát, a vitaminok és ásványi anyagok fogyasztására, mert úgy gondolom, hogy ezek a legfontosabbak, ebből tud építkezni, és regenerálódni a szervezet. Nagyon sok gyümölcsöt, zöldséget eszem, rengeteg folyadékot iszom, ami főleg víz, illetve az edzéseken izotóniás ital.
A Herbalife táplálékkiegészítőit használom most már 10 éve, napi rendszerességgel. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.  🙂demeter_niki3

Gálosi Gergely: Hogy érzed, Magyarországon mennyire foglalkoznak az emberek a megelőzéssel? Nem csak a daganatos, hanem szinte bármilyen betegségre vonatkozóan.

Demeter Nikolett: Sajnos még mindig nem eléggé. Talán egy picit jobb a helyzet, mint néhány évvel ezelőtt, de van még mit tenni ezen a területen. Egyre többet hallunk róla a médiában, egyre több kampány van, de sokszor az emberek elengedik a fülük mellett. Azon vagyunk, hogy ez ne így legyen, hanem változzon a mutató, és egyre többen figyeljenek oda a megelőzés jelentőségére.

Gálosi Gergely: Remélem a TP minden tagjának és segítőjének mind a sportban, mint a prevencióban óriási sikerei lesznek a közeljövőben és egyre többen törekednek a megelőzésre. Köszöntem a mai beszélgetést, remélem mihamarabb találkozunk újra!

Demeter Nikolett: Köszöntem a beszélgetés!

Azon kedves olvasók, akik szeretnék követni Niki mindennapjait, azoknak ajánlom a sportolói facebook oldalát, IDE kattintva érhető el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .