2015. december 13. vasárnap

Bemutatkozik a Csillagvarázs Művészeti Műhely

Bemutatkozik a Csillagvarázs Művészeti Műhely

Szerencsésnek érzem magam a munkám miatt, hiszen egyre több olyan embert ismerhetek meg, akik imádnak alkotni. Ma épp Molnár Csillával, a Csillagvarázs Művészeti Műhely alkotójával, tulajdonosával sikerült egy jó kávé mellett beszélgetnünk.

Gálosi GergelyÜdvözöllek Csilla! Örülök, hogy élőben is megismerhetem a Csillagvarázs Művészeti Műhely alkotóját. Kérlek mondj magadról pár dolgot.
molnár_csilla_csillagvarázsMolnár Csilla: Kislány korom óta alkotok, így nem volt kérdéses a részvételem az iskolai rajzszakkörökön. A művészeti pályát választottam, melyben családom kezdettől fogva támogatott. A Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Karán végeztem rajz-vizuális kommunikáció tanár szakon. Itt a rajzolás és festés mellett beleszerettem a fotózásba, mely azóta is az egyik legnagyobb hobbim. Jelenleg egy Környéki általános iskolában tanítok vizuális kultúrát és médiaismeretet, s egy napközis csoportot is vezetek.

Gálosi GergelyA Csillagvarázs előtt mikor kezdtél el önállóan alkotni?
Molnár Csilla: Főiskolás éveim alatt kezdtem el, leginkább nyaranta akrillal, később olajjal festeni. Mikor tanítani kezdtem, az alkotás kissé háttérbe szorult. Amikor egy évig munkanélküli voltam, kipróbáltam a falfestést. Első falfestményeim barátnőim gyermekeinek készültek. 2012-ben újra dolgozni kezdtem, így ismét háttérbe szorult a festés. 2014-ben ismerkedtem meg Bóiné Szabovik Enikővel, a Mágika Kreatív tulajdonosával. Általa szerettem bele a tárgydekorálásba.

Gálosi GergelyMikor jött a Műhely alapításának ötlete?
Molnár Csilla: Amikor falfestéssel kezdtem foglalkozni, létrehoztam egy Falfestmények nevű facebook oldalt, de miután más technikákkal is megismerkedtem, ideje volt átalakítani az oldalt, s vele együtt a nevét is. Barátnőim szívesen jönnek hozzám alkotni, ilyenkor vidám hangulatú műhelymunka folyik, kávézással és csevegéssel egybe kötve, s a végén mindenki szépséges alkotásokkal távozik. Így született a Csillagvarázs művészeti Műhely.

Gálosi GergelyMennyire kapcsolódik a napi munkádhoz a kreativitás?
Molnár Csilla: Mivel rajzot tanítok és kézműves szakkört is vezetek, napi szinten jelen van az életemben a kreativitás.

Gálosi GergelyMik a kedvenc területeid az alkotás terén?
Molnár Csilla: A falfestés és a tárgydekoráció a szívem csücske. A falfestmények látványosan feldobják a tereket. A gyerekeknek pedig különösen nagy örömet jelent, amikor a szobájuk falán viszontláthatják kedvenc mesefiguráikat.

Gálosi GergelyMilyen irányba szeretnél még fejlődni, tovább menni?
Molnár Csilla: Az olajfestés és a rajzolás most háttérbe szorult, szeretnék több időt szánni rá és fejleszteni a technikát. Célom, hogy saját festményeimmel, grafikáimmal, fotóimmal díszíthessek használati és lakberendezési tárgyakat. Tervezem még kisbútorok átalakítását, felújítását.

Gálosi GergelyAkkor mondhatjuk, hogy az alkotói pályádban a határ a CSILLAGos ég 🙂 Mostani karácsonyi időszakra milyen alkotásokkal készülsz?
Molnár Csilla: Az idei karácsonyi szezonban népszerűek a téli mécsestartók, téli tájjal díszített üvegtálak, de többen ajándékoznak papírzsebkendő tartót, szalvétatartót, teafiltertartó dobozt.

Gálosi GergelySzuperek! Remélem mindenki épp úgy beleszeret a munkáidba, mint mi a Sportkultnál! Nos, köszönöm is a beszélgetést, az alkotások megmutatását és sok sikert kívánok a jövőre nézve!
Molnár Csilla: Én is köszönöm szépen a beszélgetést.

A Csillagvarázs Művészeti Műhely elérhetőségei:
a weboldalt ITT találja mindenki
facebook-on pedig ITT lelhető fel

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

 

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .