2016. február 11. csütörtök

Schlichter György interjú a Mellék/Hatás c. filmről

Schlichter György interjú a Mellék/Hatás c. filmről

Gálosi Gergely: Üdvözöllek György. Te jegyzed íróként és rendezőként is a hamarosan díszvetítésre kerülő Mellék/Hatás c. sorozatot. Honnan indult a film alapja? 

Schlichter György: Először is köszönöm a lehetőséget a SportKultnak. Néhány éve Magyarországról Amerikába költöztem, hogy ott folytassam filmes tanulmányaimat, viszont ahogy haladtam előre és dolgozhattam olyan cégeknek, mint a TimeWarner, valamint megtapasztalhattam többek közt a The Walking Dead forgatásán, hogy a “nagyok” hogy csinálják, egyre inkább azt éreztem, szeretnék a minőségi sorozatgyártáshoz Magyarországon is hozzájárulni, valamint ha lesz lehetőségem saját történetet leforgatni, azt a szülővárosomban teszem. Szeretném a munkámmal a város nevét öregbíteni és bemutatni, hogy Kaposvár is méltó helyszíne lehet egy igényes sorozatnak vagy filmnek. A forgatást két novemberi hétvégén zajlott, de a konkrét koncepció augusztusban született, akkor kezdtem írni a forgatókönyvet is.

Schlichter_György

Schlichter György, a Mellék/Hatás c. film írója és rendezője

Gálosi Gergely: Anélkül, hogy spoilereznénk, mi az alapsztorija?

Schlichter György: A történet három kaposvári főiskolás, Janó, Milán és Panni körül forog, akik egy rejtélyes tudóstól különleges képességeket biztosító pirulákhoz jutnak. Azonban ezeket kezdetben eléggé öncélúan, például betörésekre használják fel, mely révén felfigyel rájuk egy titokzatos szervezet három tagja, akik a pirulákra és a tudósra pályáznak. A sorozat első fejezetében, melyet bővítve, kisfilm formájában Február 17-én este 6-kor a Szivárvány Kultúrpalotában díszvetítés formájában bemutatunk, a közönség a fiatalok és a rájuk vadászó ügynökök párharcába nyerhetnek bepillantást.

Gálosi Gergely: Milyen műfajba sorolható?

Schlichter György: Személy szerint sci-fi akciósorozatnak nevezném, de a kortárs fantasy elemeit is felfedezték már az epizódokban.

Gálosi Gergely: Kik a főszereplők?

Schlichter György: A három főszereplőt a Kaposvári Egyetem színészhallgatói, Rábaközi Gergő, Orosz Csenge és Törő Gergely játszák.

Gálosi Gergely: Ha jól tudom, ők mind (majdnem mind?) a Kaposvári Egyetem színészhallgatói.

Schlichter György: Így van. Eperjes Károly és Spindler Béla tanár urak osztályából válogattuk be a főszereplőket, mivel a magunk módján szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a minőségi színházi képzés mellett filmes tapasztalatot is szerezzenek a színésznövendékek. Melléjük profi színész-kaszkadőröket is felkértünk például két bérgyilkos megformálására.

Gálosi Gergely: A díszbemutató mikor és hol is lesz?

Schlichter György: Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Szivárvány Kultúrpalotába jövő szerda este, azaz 17-én, hat órára. A vetítést Szita Károly polgármester úr nyitja meg, utána pedig egy rövid állófogadást tartunk.

Gálosi Gergely: A vetítés után terveztek valamilyen eseményt a jeles alkalomból? 

Schlichter György: Egy kis borkóstoló várja a beszélgetni vágyókat.

Gálosi Gergely: Mint díszvetítés, gondolom ingyenes lesz mindenkinek. Kiket vártok a filmre?

Schlichter György: Természetesen a rövidfilm megtekintése ingyenes, hiszen a célunk az, hogy minél többi kaposvári láthassa, hogy mivel szeretnénk hozzájárulni a város nevének öregbítéséhez. Bár a sorozat célcsoportja a téma miatt főként a középiskolások és huszonévesek korosztálya, kortól függetlenül minden kaposvári érdeklődésére számítunk, hiszen ismert helyszíneken forgattunk és az akciójelenetekkel párhuzamosan a történet olyan örökérvényű témákat boncolgat, mint a barátság, a hűség, a függőség és az ember saját útjának keresése.

Gálosi Gergely: Köszönöm szépen, hogy ráértél a Sportkultnak interjút adni, a bemutatón találkozunk.

Schlichter György: Köszöntem én is a lehetőséget és várjuk a Sportkultot a vetítésre.

A Mellék/Hatás című film díszvetítésének facebook eseményét IDE kattintva érheti el mindenki. Figyelem! A Szivárvány Kultúrpalotában korlátozott darabszámban állnak rendelkezésre a a díszbemutatóra a helyek, ezért érdemes előre jelezni a részvételt.

További Kaposvár és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .