2016. február 15. hétfő

Bemutatkozik: Pamuki Dávid, a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE versenyzője

Bemutatkozik: Pamuki Dávid, a Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE versenyzője

A mai napon egy ifjú titánnal beszélgettünk az eddigi úszó életéről és a lehetséges jövőjére is kitértünk. Íme!

Gálosi Gergely: Üdvözöllek Dávid, örülök, hogy megismerhetlek és egyben bemutathatlak a kedves olvasóinknak. Kérlek mondj magadról apróságot. 
Pamuki Dávid: 19 éves vagyok és a Munkácsy Mihály Gimnáziumban tanulok már ötödik éve, idén érettségizek, így a tanulás mellett a szabad időmet a családommal és barátaimmal töltöm.Pamuki_Dávid_1

Gálosi Gergely: A Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE versenyzőjét tisztelhetjük benned. Mi volt az első “vizes” élményed életedben?
Pamuki Dávid: 2005-óta vagyok az egyesület igazolt versenyzője, de már óvodás koromban Laci bácsinál tanultam meg úszni, majd általános iskola alatt kezdtem el versenyszerűen űzni a sportot.

Gálosi Gergely: Mindig is csak az uszonyos úszás volt az életedben, mint sport?
Pamuki Dávid: Mindig is nyitott voltam mindenféle mozgásos tevékenységre, főleg a labdás sportágakat szerettem, de kipróbáltam a néptáncot illetve a sakkot is, de a szívem mindig az úszáshoz húzott.

Gálosi Gergely: Mit neveznél meg a legkedvesebb élményednek a versenyzői pályafutásod során?
Pamuki Dávid: Természetesen nagyon sok van, de ha egyet ki kell emelnem, akkor az EB-re kijutást jelentő szintidő teljesítése közben rengetegen mellettem álltak és segítettek, ennek hatására sikerült teljesítenem és a világversenyen is helyt tudtam állni.Pamuki_Dávid_2

Gálosi Gergely: …és a legnagyobb kihívást mi jelentette eddig?
Pamuki Dávid: Pályafutásom során rengeteg sérülés, betegség nehezítette a felkészülésemet és ezek után újra formába kerülni mindig nagy kihívás.

Gálosi Gergely: Legutóbb a XXXIV. Adorján József Emlékversenyen találkoztunk. Hogy sikerült a versenyed és hogy érezted magad?
Pamuki Dávid: Egy hosszú kihagyás utáni verseny volt, ahol a fő célom a versenykörnyezet szokása és a saját elvárásaim teljesítése volt. A verseny során kiderült, hogy hol-hogyan kell még fejlődnöm, hogy minél hamarabb meglegyen az elvárt forma, de nagyon jó volt visszacsöppenni ebbe a légkörbe.Pamuki_Dávid_3

Gálosi Gergely: Azért, hogy sokan beleláthassanak a versenyzők életébe, elmesélnéd, hogy milyen napod, illetve heted a felkészülési időszakban?
Pamuki Dávid: Egy átlagos napon reggel 5 órakor kelés, majd irány edzés. Általában egy órát tudok úszni, mert be kell érnem iskolába. Ha ott végeztem hazamegyek ebédelni, és ha van egy kis időm, akkor lepihenek és felkészülök a délutáni tréningre. Az edzés végeztével ismét haza és tanulás, felkészülés az újabb napra.

Gálosi Gergely: No igen, nem könnyű mindent összeegyeztetni, de hát ez erről szól, hogy az ember a céljaiért dolgozzon. Mi az uszonyos úszásban a legfőbb célod, illetve az életedben? 
Pamuki Dávid: Sportban eddig nem volt alkalmam felnőtt világversenyen megmérettetni magam, így az első számú célom ismét bekerülni a válogatottba és egy EB/VB érem. Az életben most értem el a pályaválasztáshoz és mindenképp szeretnék a sporttal foglalkozni továbbra is, ezért a testnevelő-edző pályán tervezem folytatni.

Gálosi Gergely: Remek álmok és célkitűzések, remélem mindet sikerül is véghez vinned! Köszöntem szépen neked a beszélgetést és szurkolok, hogy minél gyakrabban kelljen beszámolnom az eredményeidről.
Pamuki Dávid: Köszönöm szépen!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

A fotókat Gálosi Gergely készítette

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .