2018. január 23. kedd

Laller Racing – bővül a csapat, cél a 2020-as Dakar!

Laller Racing – bővül a csapat, cél a 2020-as Dakar!

Véget ért a 2018-as Dakar Rally, a legtöbb szereplő csapat életében ilyenkor nyugalmi időszak következik. A Laller Racing Dakar Team-nél azonban már gőzerővel folyik a munka, az eddig ismert „egyszemélyes” klub ugyanis Magyarország legnagyobb terepmotoros egyesületévé alakul. Ennek megfelelően pedig az ambíciók is különlegesek lesznek!

A Laller Racing Dakar Team 2016-ban indult, kezdetben Horváth Lajos versenyeztetése, a 2017-es és 2018-as Dakar projekt miatt – ám gyorsan realizálódott, hogy jóval nagyobb potenciál rejtőzik benne.

A rövid idő alatt komoly médiavisszhangra szert tett gárdához az alapító Horváth Lajos “Laller” mellé csatlakozott még két motoros és egy quados, hogy együtt küzdjenek meg a terepversenyzők pályájának csúcsát jelentő Dakar Rallyért.

Horváth Lajos csapatvezető feltett szándéka a több mint 20 versenyzésben eltöltött év, a FIM-E Európa bajnoki cím, és a két Dakar szereplés minden tapasztalatával ígéretes versenyzőket segíteni. Elindítani őket az úton és eljutni velük a Dakarig – valamint sikeresen teljesíteni azt.

„Véget ért a jubileumi Dakar, nagy gratuláció azoknak, akiknek sikerült végigmenni! Minden tiszteletem Gyenes Emanuelé és Saghmeister Gáboré, Dési Jánosnak pedig gyors jobbulást kívánok. A magam részéről szeretném megköszönni azt a sok-sok támogatást és szeretetet, amit kaptam – rengeteget jelentett nekem.

Már az idei Dakar előtt is sokat tevékenykedtünk a háttérben, hogy létrejöhessen a többversenyzős felállás. Ekkor természetesen a prioritás még Dél-Amerika volt, de a korai búcsúm után nem álltunk neki keseregni, épp ellenkezőleg, felpörgettük a csapattal kapcsolatos munkát.

Lezártunk egy korszakot és most egy új kezdődik. Régi és nagy vágyam, hogy édesapám nyomdokaiba lépve versenyeztetéssel is foglalkozzak. Három versenyzővel bővültünk és idén négyen támadunk majd a magyar bajnokságban, valamint a nemzetközi porondon is harcba szállunk a pontokért. Ez is része annak az építkezésnek, amelynek végcélja a Laller Racing Team 2020-as Dakar Rally szereplése.” – összegezte gondolatait a csapatvezető-pilóta.

Az alábbi Facebook oldalon lehet követni a fiúkkal kapcsolatos eseményeket.

Laller Racing – bővül a csapat, cél a 2020-as Dakar!

Laller Racing – bővül a csapat, cél a 2020-as Dakar!

Egy ekkora lépés persze rengeteg munkával és lemondással jár, de Horváth Lajos készen áll az újabb kihívásra:

„Eltökélt és felkészült vagyok, eljött az a pillanat, amikor érdemes ezt meglépnünk. A csapat nemcsak tehetséges pilótákkal bővül, ezek a srácok emberileg is közel állnak hozzám. Kárpáti Péter és Pajer Csaba motorral, míg Heiszer Károly quaddal igyekszik majd minél jobb eredményeket hozni, és az álmokat beváltani. A hit, az elkötelezettség, a kemény munka és az összetartás a siker záloga – ezeken az alapokon nyugszik a Laller Racing Dakar Team.” – zárta bejelentését Horváth Lajos.

További Motorsport cikkek-programok a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(Kép és szöveg: sajtóinformáció – Tóth Krisztián Márk)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .