2018. december 22. szombat

AjándékTerminál – A menő ajándékok fellegvára

AjándékTerminál – A menő ajándékok fellegvára

Te is az utolsó pillanatra hagytad az ajándékvásárlást? Nem szeretnél beégni valami olcsó tömeg termékkel a fa alatt? Ha a válaszod igen, akkor ugorj be a hétvégén az Allee-ban lévő AjándékTerminálba, ahol 150 hazai designer és kézműves alkotók termékei vannak elérhető árakon.
(Komplex fotós beszámolónk a cikk végén!)

AjándékTerminál - A menő ajándékok fellegvára - "Látkép"

AjándékTerminál – A menő ajándékok fellegvára – “Látkép”

Ékszerek
Számos designer boltban voltam az idén, de itt van jelen a legtöbb tervező. Vannak, akik arany, ezüst ékszereket (@EVE, @LEANAE, @Personal Perception), vagy innovatív anyagokat (@NISE DESIGN, @NEW ACCENT, @IKIIKI, @ZEMSE, @L’ARBRE DESIGN, @Plantethics, @Cifra Design) használnak, míg mások aranyos figurákkal (@MANKA, @SOADYART) dolgoznak. Akár anyukádnak, párodnak, gyerekednek, de még a barátoknak is tudsz találni komolyabb vagy könnyedebb darabokat. Az ár szempontjából a pár ezer Ft-tól a 50 – 60 ezer Ft között mozognak.

Kisgyerek
Eléggé szétszórva a Terminálban számos gyerekruhát és játékot találunk. Minőségben nagyon szépek a bibi’s ruhái és a márkanév is elég viccesre sikerült. A Pici and the city is hozza az elvárásokat. Emellett, gyerekszobába való képek, és varrott plüssfigurák vannak. Ez utóbbiból számos állatfigura van, amelyek sokkal jobban néznek ki, mint gyerekkoromba a folyamatosan hulló szőrű verziójuk. A másik kedvencem az állatmintára kivágott könyvtartók, amelyeknek nagyon hasznos szerepe van egy meséket imádó gyereknél.

Prémium csokoládé lekvárok (vegán, tej- és gluténmentes változatban is) – rendelj most és élvezd az ízeket!

Prémium csokoládé lekvárok (vegán, tej- és gluténmentes változatban is) – rendelj most és élvezd az ízeket!
Programajánlónk támogatója a Katyvasz, a prémium lekvár, szörp márka! Kattints a képre és ismerd meg őket!

Ruhák
Számos pop store, showroom és WAMP is van Budapesten, ahol a tervezők ruháit be tudom szerezni, ezért meglepődtem, hogy mennyi feltörekvő márka van jelen, amelyekkel még nem találkoztam élőben. Ha hideg színtípus vagy, akkor jó választás lehet az Imogen kollekciója, amely sajnos nem olcsó (30 ezer Ft fölött kezdődik). A futurisztikusság és letisztultság kedvelőinek jó választás lehet a INQ márka, amely kicsit trükkös szabásokkal dolgozik. Meleg árnyalatú kabátjai vannak az Ille/Olle márkának kint. Meghökkentő anyag választás és szabás jellemző a Lindamelinda márka ruháit. A ruhák ugyan a legdrágábbak a terminálban, de szinte minden méretben megtalálható az összes darab és próbafülkék is vannak.

Táskák
Nagyon plusz pont a márkáknak, hogy nem a szokásos fekete darabok vannak kint, hanem számtalan színes is. (Tavaly a YKRA is kint volt, amelyet idén hiába kerestem.)
Az egyik kedvencem a Medence csoport táskái voltak, amelyek nem az én stílusom, de a mögöttes üzenet miatt azért megfontolnám (ponyva és molinók az alapanyag).
Vastag anyag, kellemes színek és meglepő formák jellemzik a kint levő Enihorn táskákat. Ha nem lenne sötétkék táskám, akkor biztos vásároltam volna.
Kellemes meleg árnyalatokkal operál az ÉMÉ, akik a nagyvárosi nőknek terveznek ruhákat és kiegészítőket.

Élelmiszer
Idén először lehetett élelmiszerrel is bekerülni, de csak pár alkotónak sikerült. A méz örök kelléke egy magyar háztartásnak, így adott, hogy itt van a Minka mézes, amely ezen túl szappannal, viaszgyertyákkal és mindenféle finomsággal készült. Természetesen a Katyvasz is megtalálható – karácsonyi válogatásaik mellett a különleges borcsokoládé lekvárok is kint vannak.

Füzetek
Tavaly itt vásároltam a (Dot for you) határidőnaplómat. Idén új füzetesek jelentek meg mint a Readheads és a Risoplanet. A határidőnapló és tervező fronton, pedig Malinovkat és a Papetri Paperworks termékei közül lehet válogatni.

Különlegességek
Budapest grafika, amely már évek óta kint van a WAMP-on, de nagyon szuper ajándék lehet külföldi magyar ismerősöknek.
Kishas pörgettyűi, amelyek egyszerre hagyományos és vicces kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Francia receptek, magyar alapanyagok és slow cosmetics minősítése van a Denelys márkának, plusz mennyei illatjai a testolajának és a szappanjainak.
Wéber Dana grafikáit se hagyjuk ki, remek díszei lehetnek otthonunknak.

Az AjándékTerminál helyileg még mindig nagyon jól megközelíthető az Allee Bevásárlóközpontban – de még szuperebb lenne, ha a jövő évben akár több helyszínen is találkozhatnánk a kezdeményezéssel. Irány a helyszín és válaszd legjobb ajándékot szeretteidnek! Ezzel is támogathatod a hazai tervezőket!

A FOTÓS beszámolónkat ITT éred el!

További Budapest és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Írta: Marczinkó Ágnes – vendégírónk
Képek: Sportkult.net/Gálosi Gergely

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .