2022. szeptember 4. vasárnap

Budapest Borfesztivál 2022

Ha van program, amit várunk, akkor az a Budapest Borfesztivál 2022. Egy igazán remek borkóstolós 4 nap, amit minden évben megrendeznek.

– Sportkult.net/Gasztrokult.hu
Budapest Borfesztivál
Budapest Borfesztivál

Idén immáron 31. alkalommal kerül sor e jeles eseményre. Az idei év több újdonságot is tartalmaz, illetve a vendég: Amerika!

Az újdonságok
A Budapest Borfesztivál 2022-n a megújult Halászó gyerekek terasza ad otthont a vadonatúj programnak, az igazi kulináris élményeket nyújtó Chef Market Gourmet Udvarnak.
Az igazi felfedezőkre vár a VinAgora Felfedezettek Háza standja, ahol jellemzően kisebb, többnyire családi, kevésbé ismert borászatok váltják egymást a négy nap alatt, akik önállóan nem jelennek meg a fesztiválon, de figyelemre méltóan szerepeltek a VinAgora Nemzetközi Borversenyen.
Borfesztivál All-Stars program keretében azok a hazai tételek kerülnek bemutatásra, amelyek az idei évben valamely magasan jegyzett nemzetközi megmérettetésen kimagaslóan szerepeltek.
Szüreti időszak lévén, a Borfesztivál Premier program keretében olyan borokkal ismerkedhet meg mindenki a kiállítóknál, melyek a rendezvény hetében debütálnak a piacon.

Budapest Borfesztivál
Budapest Borfesztivál

A party felősök 2 színpadon.
Idén 30 produkció vár mindenkit Budapest Borfesztivál 2022 ideje alatt – pop, jazz, blues, gospel, cumbia, funky, sanzon, autentikus népzene is a repertoárban. A teljesség igénye nélkül: az MVM Next színpadot első nap este a Muzsik és Volkova, illetve a Los Orangutanes veszi birtokba, velük párhuzamosan a Kisszínpadon a Cherries, Orbay Lilla & Stummer Márton duó és Kovács Linda & Bögöthy Ádám lesznek hallhatók. Péntek este többek közt Szeder, a Jazzbois és Candy Men fog nekünk játszani, míg szombaton a Tárkány Művek, Marcello and The Flaming Boopers és a Kodály Spicy Jazz adja meg a hangulatot a kóstoláshoz. Vasárnap pedig Sena, az Uljana Quartet és a Canarro lép színpadra. Csütörtökön, pénteken és szombaton a Jazzy Rádió DJ-je ígér igazi parti hangulatot.

A Budapest Borfesztivál 2022 vendége
Két standon három állam kiemelkedő képviselőitől lehet izgalmasabbnál izgalmasabb borokat kóstolni. A híres, filmekben is gyakran visszaköszönő Napa-völgyi borvidék mellett lehetőség lesz a többi kaliforniai régióval is ismeretséget kötni. Akik inkább a hűvösebb klíma tételeit kedvelik, azok is megtalálják a számításukat: a nyugati parton, Kanada határát súrolja Washington állam, hozzá csatlakozik Oregon, ahonnan a legkiválóbb borok érkeznek a Borfesztiválra. Mindenképpen izgalmas program megkóstolni egymás mellett a két teljesen eltérő klimatikus adottsággal rendelkező állam elsősorban francia szőlőfajtákból készített borait.

A fő támogató: a SPAR Magyarország
A cég 2007 óta kiemelt szponzora a rendezvénynek és egyben a magyar bor ágazatnak is. Természetesen nekik is lesz standjuk, méghozzá az Oroszlános udvar előtt, a kivételes minőségű SPAR Válogatás és SPAR Válogatás Curioso címkével ellátott borokkal várják a vendégeket. Ezek az egyedi tételek kizárólag a SPAR és INTERSPAR áruházakban kaphatók.

A Budapest Borfesztivál 2022 esetében a csütörtöki belépőjegyek 5.900, a pénteki és szombati jegyek 6.400, a vasárnapiak 5.500 forintért kaphatók a helyszínen, illetve elővételben a rendezvény (www.aborfesztival.hu) oldalán. A napi karszalag tartalmaz egy kristály kóstolópoharat, egy pohártartó szütyőt és egy kóstolót a 2022-es VinAgora Nemzetközi Borverseny boraiból.

Időpont: 2022. szeptember 8-11.
Helyszín: Budavári Palota
A teljes program és kiállítói lista ITT érhető el.

További Budapest és környéki programok ITT érhetők el!
Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Kép/szöveg: Sportkult/Gasztrokult

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .