2011. július 22. péntek

BeerSeeWalk

Újra egy régi ismerősömmel sikerült egy rövidebb bemutatkozó cikket összehozni, immáron nem rock, hanem hip-hop stílusú bandával.

BeerSeeWalk

Stílus:
Hip-Hop

Tagok:
– Szöveg, rap: Ferenczei ‘Gaben’ Gábor, Sziklai ‘Meklód’ Mátyás
– Zene: Sziklai Mátyás, Péterffy Máté, Nádasi Zoltán,
– Scratch, elektronika: Nádasi ‘Deddi’ Zoltán
– Bassgitár: Gál Tamás
– Gitár: Péterffy Máté, Budai Dávid
– Zongora: Budai Dávid
– Dob: Kiss Krisztián

Történet:
A csapatot 2006-ban alapította Ferenczei ‘Gaben’ Gábor /szöveg & rap/ és Sziklai ‘Meklód’ Mátyás /szöveg, rap & zene/, amikor nézeteltérések miatt kiváltak egy másik formációból. Eredetileg csak pár közös számot készítettek volna, ám olyan összhangban ment a munka (és a sörszívás), hogy BeerSeeWalk (beer-szívók) néven nekiálltak egy nagylemez elkészítésének.
“2006 szeptemberében mentünk először ‘igazi’ stúdióba Pixához, Fehérvárra. Akkoriban vettük fel a ‘Picsa’ az ‘Utcaszagú’ vagy például ‘Pénzes’ című számokat, meg persze volt olyan is, ami később nem került a nyilvánosság elé, szerencsére. (nevetnek)”
A munkálatok közben csatlakozott a srácokhoz Nádasi ‘Daddy Z’ Zoltán, aki a scratch-eket húzza, és a banda hivatalos dj-je. Ebben a felállásban készült el az első nagylemezük, ami 2010-ben, Valentin napon “Picsa LP” címmel jelent meg. Nyers és durva stílusa miatt nagy port kavart, ugyanakkor underground viszonylatban nagy sikert is aratott.
“A lemez sikerét nagyban köszönhetjük a haverjainknak, akik elterjesztették, így az ő érdemük is hogy a hallgatóságunk a lemez óta meghatványozódott. Persze vannak rajta olyan dumák amikkel ma már annyira nem tudunk azonosulni, mivel azoknak a szövegeknek egy része 16-17 évesen íródott. Akkoriban csak ittunk meg csajoztunk. Mocsok egy idő volt. (nevetnek)”
A 4 évnyi stúdió munkát követően egy lemezbemutató koncertre próbáltak, amikor elhatározták, hogy az egyik számot előadják élő kísérettel. “Gyerekkorom óta barátok vagyunk Tomival, és tudtam hogy van egy bandájuk, néhányszor lementem a próbaterembe teleköpködni a mikrofonjukat. – meséli Gaben. – Mondtam a Matyinak, hogy hallgassa meg élőben, ő meg amikor meghallotta őket játszani, azonnal rábólintott.” “Így volt, – mondja Meklód – egyből láttam hogy ezek állatok, mikor a Máté rárakott egy-két szólót a zenéimre. Hamar kiderült hogy emberileg is hasonló értékrendet képviselünk, és zeneileg is fainul kiegészítjük egymást.”
Így lett a csapat zenésze Gál Tamás /bassgitár/, Péterffy Máté /gitár/, Budai Dávid /zongora/.
Hatan készítették el a “Stégre teszlek” kislemezt, amit az Utopia Stúdióban vettek fel, és a keverés-masztering is ott készült. A kiadványon már élőhangszeres track-ek is hallhatók.
“Ezt a kislemezt szélesebb közönség számára készítettük, egyfajta kísérleti anyagként. Próbáltuk megtalálni az arányt a zeneiség és nyers, durva rap között. Ez a visszajelzések alapján sikerült is – kortól és zenei beállítottságtól függetlenül szinte csak pozitív kritika érkezett rá. Ez persze nem azt jelenti hogy mostantól csak megaslágereket gyártunk, hanem nyilván marad a nyers, őszinte stílus, hisz leginkább azok vagyunk mi. Természetesen 1-2 világhírű sikerszámot mindenképp megjelentetünk. (nevetnek)”
Az együttes jelenleg a következő lemezén dolgozik, bár előtte a tervek között szerepel egy-két egyéb project is.

Elérhetőségek (aktuális koncerteket is itt találjátok):
www.facebook.com/beerseewalk
www.beerseewalk.com

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .