2011. július 23. szombat

Sportolók: Horváth Gréta

Horváth Gréta. Személyesen ismerem, kedves, aranyos lány, mindig szívből cselekszik. A pályafutása szerencsésnek mondható, hiszen most már Franciaországban él, mint sportoló.
Következzék egy cikk, amit szerintem azt mutatja, hogy a magyar sportolókra igencsak büszkéknek kell lennünk, hiszen a világ bármely pontján megállják a helyüket.

Hány éves vagy?
21.
Mikor kezdtél el sportolni?
7 éves koromban kezdtem el a sportot.
Milyen sportot/sportokat űztél eddig?
Balett, torna, tenisz, síelés ,úszás, futás, triatlon
Fő sportág?
A triatlon a fő sportágam, mert elég összetett szabadtéri sport, kihívást jelent számomra.
Miért ez a fő sportágad?
Ha sportolok felszabadultnak érzem magam, már mondhatom, hogy függő vagyok. Egy jól elvégzett edzés, vagy egy jól sikerült verseny után igazán boldognak érzem magam…Igyekszem reális célokat kitűzni magam elé, de azokat tűzön-vízen át teljesíteni akarom. Tehát a sport megtanított küzdeni és kitartónak lenni.
Mik a legfőbb eredményeid?
Többszörös magyar bajnok vagyok triathlonban, duathlonban és atlétikában. 3-szoros junior Európa-bajnok a magyar csapat tagjaként (kétszer triatlonban, egyszer duathlonban). Duatlonban a világbajnokságon 2. helyen végeztünk. Emellett felnőtt korosztályban 5.helyen az Európa-kupán, 19. a Világkupán.
A legbüszkébb a 2008-as szezonomra vagyok, 7. hely a junior duathlon EB-n, csapat Európa-bajnok, 11. a junior triatlon EB-n, csapat Európa-bajnok, 12. a junior duathlon VB-n, csapat 2. hely, Junior triatlon VB 20. hely.
Sok tétverseny, rengeteg koncentráció, kemény edzések, sok utazás. Jó kis “búcsúszezon” volt ez a junior korosztálynak.

Mit ad neked a sport?
Sokat ad nekem ez a sport hiszen nagyon sok igaz barátra találtam a világ több pontján , a csapattársaimmal és edzőimmel sok értékes pillanatot töltünk együtt és persze a jó eredmények utáni dicséret is nagyon jól esik.
Példakép?
Több sportoló van akit szeretek és tisztelek teljesítményükért és viselkedésükért, mindegyiket másért,különböző sportágak “nagyjai”,nem tudnék egyet kiragadni közülük.
Álmod a sportban, az életben?
Jelenleg azon az úton haladok, hogy profi triatlonista legyek.Ha ez valóra válik, akkor úgy gondolom semmi sem állíthat meg abban,hogy a “csúcsra” érjek a világ legnagyobb versenyein!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .