2011. október 19. szerda

Győrfi Bálint – Kaposvár legjobb utánpótlás kerékpárosa

Győrfi Bálint

Az igencsak fiatal -12 és fél éves – Bálint még csak idén kezdte a versenyszerű kerékpározást, de mindent és mindenkit képes volt felül múlni. Eredetileg a duatlonban jeleskedő (Építők AC Kaposvár színeiben) sportolónak szülei kiegészítésnek szánták a kerékpáros edzések növelését, ezért több kerékpáros kupasorozatba indult. (Ezek mellett
személyemet, az ISK Team kaposvári edzőjét és csapatfőnökét kérték fel az edzések megszervezésével.) Rövid idő alatt kiderült, hogy tehetséges az ifjú, fogékony az újabbnál-újabb megmérettetésekre és terhelésekre is. Kaposvár méltán lehet rá büszke, hiszen igencsak régen fordult elő, hogy itteni kerekes ennyi eredmény érjen el.
Az eredményei:
– Tolna Régió Kupa sorozat összetett első. (részletesen: Bátaapáti
mezőnyverseny 1.; Fadd időfutam 1.; Fadd mezőny 1.; Fadd kritérium 1.; Szekszárd időfutam 1.; Szekszárd mezőny 1.)
– Gemenc GP, Szekszárd: időfutam 1.; kritérium 1.
– Elektrolit Kupa, Szedres: kritérium 1.
– Magyar Köztársaság Összetett Kerékpáros Amatőr Bajnoksága összetett győztes (részletesen: Kerékvár-Békási Időfutam – Budapest Bajnokság 1.; XI. Stop Cukrászda Időfutam, Tarján 1.; Péti Nagydíj időfutam 1.; IX. Kínok Kínja, Esztergom mezőny 1.; Giant Kupa, Gyömrő mezőny 1. (ez egyben Erste Tour is!); Turul Kupa, Tatabánya mezőny 1.; Erste Tour, Budapest időfutam 1. (ez egyben Erste Tour is!)
– Erste Tour Kupa Sorozat: Gyömrő mezőny 1.; Tihany mezőny 1.,
Budapest időfutam 1.
– Diákolimpia Országos: Időfutam 3.; Mezőny 2.; Összetett 3.
– Magyar Bajnoki címek: U13-as Magyar Időfutam Bajnok (verseny:
Tamási), U13-as Mezőnyverseny Bajnoka (verseny: Tamási)
Bálint a egyébként a Zrínyi Ilona Általános Iskola tanulója, ahol mindig is nagy hangsúlyt fektettek a sportra, testnevelés óránkon kívül is.
Ezekhez hozzátartozik, hogy minden “szponzorációs lehetőséget” a
szülők álltak, illetve a Tutti Bringa segítette ebben őket. A felkészülésben Hazai György, a KSI utánpótlás edzője is segítette.
Reményeink szerint 2012-ben az ISK nemzetközi csapatában foglal helyet Bálint, ezzel is első részvevője lehet a csapat ösztöndíj-projektjének, illetve erősíti Kaposvár valódi kerékpáros csapatát.
írta: Gálosi Gergely
A 2011-es év képekben
[oqeygallery id=8]

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .