2012. január 12. csütörtök

Takács Amarilla: Felnőtt és Ovistánc

A minap egy – számomra igencsak – érdekes lehetőséggel találkoztam. Rögvest rávetettem magam a témára. Szívélyes fogadtatásban volt részem, egy kedves hölgy személyében, akivel kellemesen elbeszélgettem a témáról.

Gálosi Gergely: Pár mondatban már tudok rólad és kedvenc időtöltésedről valamennyit, de azért a kedves olvasóknak is áruljunk el Rólad pár apróságot!
Takács Amarilla: 2002-ben végeztem óvónőként a Kaposvári Egyetem CSVM Pedagógiai Főiskolai karán.
10 éves korom óta táncolok. A társastánc az életem! Rengeteg versenyen vettem részt, és nagyon sok fellépés van mögöttem. Mivel a gyerekek és a tánc is nagyon közel áll a szívemhez, így elhatároztam, hogy mindennapi tevékenységemben összekötöm a kettőt, így beiratkoztam még egy iskolába, és 2010-ben tánc-sportedző lettem. Szeretném tudásomat és a tánc élvezetét átadni mindenkinek!
Gálosi Gergely: De nem csak gyerekekkel foglalkozol…
Takács Amarilla: Felnőttek részére is elindítottam egy lehetőséget, ez 2012.01. 09-én indul és hétfőnként lesz 19-20 óráig.
Gálosi Gergely: Hová kellene mennem, hogy a botlábaimból táncos lábakat faragj?
Takács Amarilla: A Bajcsy 29-ben levő hangulatos táncteremben. 🙂
Gálosi Gergely: Kiket vársz a felnőtt óráidra?
Takács Amarilla: Vegyes a korosztály, jöhet a gimnazistáktól a nagypapáig mindenki, hölgyek-urak, fiúk-lányok, egyedül vagy párban.
Gálosi Gergely: Milyen típusú táncokkal ismerkedhetnek meg az emberek?
Takács Amarilla: Standard és latin táncokat tanulunk, a keringőtől a szambáig mindent. A légkör nagyon családias, egyénre szabottan tudok mindenkivel foglalkozni és differenciálni a saját haladási tempójában.
Gálosi Gergely: Térjünk vissza arra, hogy gyerekeknek tanítasz táncot, elvégre engem ez lepett meg. Vagyis pontosabban az, hogy ennek az a neve, hogy ovistánc!
Takács Amarilla: Bizony sokan meglepődnek, hogy tánctanítás ilyen kis korban is elkezdhető.
Gálosi Gergely: Megnyugodtam, hogy nem én vagyok az egyetlen. Mint sportoló, magam is jól tudom, hogy a mozgást minél előbb kezdi valaki annál jobb lesz benne. De a tánc nem csak mozgásból áll…
Takács Amarilla: Ebben az életkorban az értelmi-érzelmi motivációk a legmeghatározóbbak. A legnagyobb fejlődésen mennek keresztül, kibontakozik mozgáskultúrájuk, alakul személyiségük. A tánc testileg-lelkileg hat a gyerekekre. A tánc egy csoda nekik. Együttmozgás, a zene élvezete az önkifejezés öröme és lehetősége- s mindez játékosan.
Megtanulják az irányokat, térformákat, érezni fogják saját testüket, a ritmust, a zenét, megszeretik azt.
Ki mernek állni szerepelni, fejlődik az önbizalmuk, alkalmazkodó készségük, kitartóak lesznek és megtanulnak fegyelmezettek lenni.
Gálosi Gergely: Számomra egyértelmű, hogy fizikailag is fejlődnek a picúrok, de ezeket szerintem Te emeld ki a kedves olvasóinknak…
Takács Amarilla: Igen, a tánc kedvezően befolyásolja az egész szervezet növekedését. Hozzájárul a légző- és keringési rendszer teljesítőképességének, a csont- és izomrendszer teherbíró képességének növeléséhez. Helyes testtartás és szép mozgás alakul ki észrevétlenül.
Gálosi Gergely: A nagyobb figyelmet igénylő kis pajtásokkal mi a helyzet?
Takács Amarilla: A hiperaktív gyerekek energiáit leköti, segíti őket a minél hosszabb ideig történő koncentrálásban. A magatartászavaros gyerekeket segíti a csoportban való gondolkodás megtanítására.
Gálosi Gergely: Mi az ami még külön megfigyelhető a kis lurkók esetében?
Takács Amarilla: Személyiségfejlesztő hatása pozitív irányba mozdítja mind a félénk, mind a túl magabiztos gyermekek személyiségét. A picik nagyon élvezik, imádnak mozogni, táncolni, és büszkék rá, hogy táncórára járnak!
Gálosi Gergely: Nos, most már nekem is kitisztult, hogy miért is a kedvenc időtöltésed az Ovistánc. Köszönöm a kellemes beszélgetést!
Takács Amarilla: én köszöntem a lehetőséget! 🙂

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .