2012. április 25. szerda

Yes please! és Bean Cereal koncert!

Koncertélmény Kaposváron, (már) nem igazán kaposvári zenekarral és a Bean Cereal együttessel. Ajánlom mindenkinek, aki szusszanna egyet még érettségi előtt, vagy még szerencséjére nem kell ilyenen gondolkoznia, és mindenkinek, akit érdekel, és arra jár!
A Yes Please! Zenekar egyik tagjával beszélgettem.

Kele Dóri: Dani, mióta zenéltek ebben a felállásban és kik a zenekar tagjai?
Kató Dániel: 2009 tavaszától létezünk ebben a felállásban, nálunk zenél Csernus Máté gitáron, ill. ő énekel, Szita Lajos ül a dobok mögött, Kovács András a szintetizátoron játszik, és vokált énekel, jómagam, Kató Dani pedig basszusgitározom.
Kele Dóri: Milyen koncertre készültök, hol és mikor lesz ez a fellépés?
Kató Dániel: Tulajdonképpen ez egy lemezbemutató turné egyik állomása, melynek apropója maga a lemez. Lemezünk limitált példányszámban jelenik meg, ezek a korongok azért lesznek különlegesek, mert sorszámozva lesznek. A koncert április 27.-én lesz, várunk mindenkit szeretettel. A turné alatt egyébként érintjük még Pécset, Székesfehérvárt és Budapestet. Nagyon izgatottak vagyunk már, reméljük pozitív véleményt kapunk majd a közönségtől.
Kele Dóri: Milyen stílusú zenéket játszotok és ki(k) a kedvence(i)tek a kaposvári zenekarok közül?
Kató Dániel: Eleinte a zenekar feldolgozásokat játszott, mostanra azonban kinőttük ezt, Máténak köszönhetően, aki nagyon jó dalszövegeket ír. Emellett pedig gyakran készülnek el úgy a szövegeink, hogy egy próba alkalmával összedolgozunk és közösen írjuk meg az adott dalt. Ez egy nagyon jó élmény, mert így igazán magunkénak érezhetjük a dalt. Zenekarok közül a kedvencünk a Bean Cereal, Ipolyi-Gáts Hunor és Kövér Kristóf zenekara, ezért is örültünk a közös munkának.
Kele Dóri: Mi a célotok ezzel a lemezzel?
Kató Dániel: Szeretnénk megmutatni, hogy nem vonultunk vissza, hanem éppen ellenkezőleg, máshol is kipróbáltuk magunkat, és jelenthetjük, sikerrel vettük az akadályokat. Közülünk többen Budapestre járunk egyetemre, így ott is próbáltunk érvényesülni: a Filter Club ad teret nekünk ehhez. Ezúton is köszönjük nekik!
Ezen kívül pedig szeretnénk megmutatni, hogy egy iskolai, szabadidős zenekarból hogyan lehet rengeteg munka árán jobb, ütőképesebb banda.
Sok szeretettel várunk mindenkit a koncertre, csatlakozzatok a Facebook-eseményhez és a zenekarok oldalaihoz.

Kele Dóri: köszönöm a beszélgetést!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .