2014. június 20. péntek

KSI Kupa: Kerekes Lili – Tolnai Zsanett

A KSI Kupa mindig is egy jó kis verseny volt. Szerencsés vagyok, mert a női mezőny egyre több tagot számlál, a magyar lányok a legszebbek és mindjárt 2 leányzó is interjút adott nekem. Lássuk is!

Gálosi Gergely: Sziasztok Lányok! Jó rég beszéltünk, de most a KSI kupa végett elcsíptelek titeket. Mi történt veletek a legutóbbi interjúink óta?

Kerekes Lili: Szia/Sziasztok! A Félsziget Kupa óta sok-sok szerencsétlen dolog történt, de már jól vagyok és a fejlődés útjára léptem. A Szlovákiában töltött hétvégéken nagyon sokat tanulhattam, a legutóbbi mezőny versenyt már WU19 2. hellyel zártam. A Kritérium OB-t egészségügyi okok miatt, fel kellett adnom. Ezt követően két hét rehabilitáció következett, mindenki segített, ahogy csak tudott. Mondhatni fogták a kezem, azóta minden edzés jó hangulatban telik.

Tolnai Zsanett: Szia! Részemről az öröm! Mostanában elég sok dolgom volt, a suliban az év végi jegyekre összpontosítottam, szerencsére jó lett a bizonyítvány. Néhány versenyen is indultam, többé-kevésbé az elvárt sikereket hozva. Szerencsére itt a nyári szünet, úgyhogy még jobban tudok koncentrálni az edzésekre, és természetesen az elengedhetetlen pihenésre.

Gálosi Gergely: Hogyan sikerült a KSI Kupa?

Kerekes Lili: Sikerült hónapok óta újra bal lábbal kelnem. Már reggel motoszkált valami a fejemben, hogy talán ez nem az én napom lesz, de örömmel és lelkesedéssel húztam magamra a világos kék mezem.

Tolnai Zsanett: A KSI Kupa számomra a lehető legjobban sikerült, mind a két versenyszámban (kritérium és időfutam) sikerült az első helyet megszereznem.

Tolnai Zsanett (kép: Dallmann Zsolt)

Tolnai Zsanett (kép: Dallmann Zsolt)

Gálosi Gergely: Milyenek voltak a szakaszok?

Kerekes Lili: Az elő etap a kritérium volt, mint számos versenyen beigazolódott, hogy én nem vagyok jó sprinter így ez nem az én számom. Csapattársam, Tolnai Zsanett nyerte a futamot, nekem a 2. hely jött össze. Az időfutam volt a második etap, itt sikerül késve érkeznem a rajtba, szóval jelentős hátránnyal indultam. Végül az időm a 3. helyre volt elég. Ezt követő napon a Tour de Gyömrőn indultam, ez egy teszt verseny volt, itt is dobogóra állhattam.

Kerekes Lili - Gyömrö (kép: LeBidon Magazin)

Kerekes Lili – Tour de Gyömrő (kép: LeBidon Magazin)

Tolnai Zsanett: A kritériumon sajnos nem tudtam úgy teljesíteni, ahogy azt terveztem. 24 kört kellett megtennünk egy 600 méteres pályán. A terv az volt, hogy egészen a verseny végéig a főmezőnyben maradok. Sajnos ez nem jött össze, a táv felénél leszakadtam a fiúkról, de hősiesen helyt állva végigküzdöttem a maradék távot. Az időfutamon 8 km volt a táv, teljesen elégedett vagyok az eredményemmel, hiszen jó átlagot mentem és kellőképp ki is hajtottam magam a 8 km alatt.

Gálosi Gergely: Milyen edzés munka volt a háttérben mindezen eredményekért?

Egy edzésen

Egy edzésen

Kerekes Lili: A szezon elején magán edzőmmel, Kis Áronnal készültem. Ő minden mozdulatomat figyelte és szorgosan javította a hibáimat. Az első pár versenyemet árgus szemekkel figyelte, sőt volt, hogy ő vitt. Ilyen verseny volt a V4- XII. Kínok Kínja, ahol második lettem. Az egyéni edzéseket szép lassan kezdték felváltani a csapat edzések, először heti 1-2, de most már minden edzésen a KSI csapatával edzek. Még sok dolog van a mi új, érthető mivel első évem csak kerékpárosként. És örömmel jelenthetem be, hogy Június 20-án újra kezdek pályán is edzeni, nagy mérföldkő ez nekem, mert sikerült legyőznöm a félelmemet. Igaz hogy 2010-ben sikerült bezsebelnem két bajnoki címet is itt, de akkor még semmi féle félelem érzetem nem volt. Szóval szurkoljatok, hogy jobb lábbal keljek;)

Tolnai Zsanett: Átlagosnak mondható edzésekkel készültünk a versenyre, de volt néhány edzés mikor csak a kritériumra, illetve csak az időfutamra edzettünk.

Gálosi Gergely: További tervek?

Kerekes Lili: A következő számomra fontos verseny a Mezőny OB lesz. Szorgosan készülünk a csapattal már. Ez után jön majd egy kis lazítás, de utána vissza a bringára! Úgy érzem itt az ideje lelepleznem a nagy titkom, Augusztus első hétvégéjén, Sopronban. Valami nem szokványosat, sőt teljesen váratlan versenyen állok rajthoz. Ez nem más lesz, mint a BMX OB! Legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer egy ilyen ötletre mosolyogva bólintok rá.

Tolnai Zsanett: Legközelebbi terv, hogy az időfutam, illetve mezőny OB-n jól teljesítsek, valamint hogy még erősebb legyek a szezon végére, mert fontos verseny vár rám, amire szeretnék csúcsformába kerülni.

Tolnai Zsanett (fotó: Dallmann Zsolt)

Tolnai Zsanett 1., Kerekes Lili 2. helyezett (fotó: Dallmann Zsolt)

Gálosi Gergely: Köszönöm, hogy szakítottatok rám egy kis időt és további sikerekben gazdag évet kívánok!

Kerekes Lili: Köszönöm, igyekszem sikerekben gazdag évet zárni. És köszönöm a sok támogatást a KSI csapatának, a High5 Hungary-nek, a Rudy Project Hungary-nek, a Focus Bikes-nak és a rengeteg lelkes szurkolómnak!

Tolnai Zsanett: Köszönöm a lehetőséget, illetve engedd meg, hogy ezúton is megköszönjem egyesületemnek, a KSI-nek a sok edzést amit magam mögött tudhatok, és a rengeteg segítséget amik nélkül nem tarthatnék ott, ahol most vagyok!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .