2014. augusztus 20. szerda

Kategória első helyen végzett a Kondella Péter – Szilassy Arnold páros

Kategória első helyen végzett a Kondella Péter – Szilassy Arnold páros!

Kisebb-nagyobb problémák mellett, de sikeresen zárta a Baranya Kupát a SOLID RACING TEAM párosa,  Kondella Péter – Szilassy Arnold.
Következzék a hivatalos beszámolójuk!

“SOLID RACING TEAM – STEFANI Baranya Kupa 2014, 2014. augusztus 8-10.

Kondella Péter – Szilassy Arnold, Honda Civic Type R

Negatív és pozitív élményekkel egyaránt gazdagodott az augusztus 8-10-ei, STEFANI Baranya Kupán Kondella Péter és Szilassy Arnold. A SOLID Racing Team alakulatát úgy néz ki, minden futamon próbára teszik az égiek. A nehéz kezdet után azonban egy csodálatos végeredmény született: Kondelláék a rallye2-es mezőny abszolút 6., az N csoport illetve az N3 kategória 1. helyére kormányozták be a Honda Civic Type-R-t.

Kondella-Szilassy (2)

Kondella Péter – Szilassy Arnold

Kondella Péter: A Pirelli jóvoltából egy teszttel nyitottuk meg a baranyai versenyhétvégénket, pénteken. Lehetőségünk volt kétféle keverékű, új abroncsok kipróbálására, s az ottani tapasztalatok alapján úgy döntöttünk, hogy a futamon is ezekkel a gumikkal fogjuk teljesíteni a távot. A verseny kezdete előtt azonban ismét akadt egy „kis” problémánk: adminisztrációs hiba miatt – aminek a felelősét még nem találtuk meg – jóval később kezdhettük meg a pályabejárást, aminek éreztük is a negatív hatását.

A futam napján a négyből három körben sikerült az elvárásoknak megfelelően teljesítenünk. A mentális és fizikai fáradtságunk azonban tükröződött az 5-6. gyorsasági szakaszunk során abszolvált időeredményünkön. A mélypontunk elérése mellett a gumiválasztásunk sem bizonyult a legjobbnak. A végére azonban összeszedtük magunkat, és gumikeveréket váltottunk, így sikerült jobb időt autóznunk. A teljesítményünk az abszolút 6. helynek felelt meg amellett, hogy megnyertük az N csoportot illetve az N3 kategóriát.

Összességében elégedett vagyok a hétvégi szereplésünkkel. Talán egy pozíciót előrébb tudtunk volna lépni az abszolút értékelésben, de a körülmények most ezt nyújtották. Mindenesetre a szakaszokon igazi élmény volt autózni, jó lenne itt még menetelni, ezért remélem, hogy az októberi Mecsek Rallyenak is részét képezik majd. Nagy várakozással állunk a Kassa Rally előtt, ahol szeretnénk majd hasonló eredményt elérni.

Szilassy Arnold: Déjá vu érzésem van: mintha az égiek nem akarnának nekünk egy nyugodt versenyhétvégét. Mondhatom, hogy önhibánkon kívül elvesztettünk több mint 2,5 órát a pályafelírásból. Nem igazán rajongok az olyan hibákért, ami a mi versenyzésünket hátráltatja. Az előző verseny is így kezdődött, ott is épp, hogy be tudtuk fejezni a pályák feldolgozását. Most a Golgota-Hetvehely szakaszt csak kétszer tudtuk bejárni, és ez kevésnek is bizonyult. Háromból már tökéletes itinert tudunk írni, de a kettő kevés. Így az ötödik szakaszt első nekifutásra azzal kezdtük, hogy tapogatóztunk, és pontosítottuk az itinert. Meg is lett az eredménye: indiszponált, ritmustalan gyorsasági szakasz lett belőle elsőre.

Kondella Péter – Szilassy Arnold Hondája

Kondella Péter – Szilassy Arnold Hondája

Ha 8,3 másodperccel gyorsabbak vagyunk a nap végére, akkor az abszolút értékelés 3. helyére jövünk be, így viszont „csak” egy 6. pozíció jött össze. De ez sem lomboz le minket! Mentálisan és fejben is egyre magabiztosabbak, erősebbek vagyunk. S már alig várjuk, hogy a kassai pályákat koptathassuk!

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: AVANZO-TRADE Kft. – The Body Shop; Ecoffice Technology Kft. – Sigillanda, PaperCut; EGROKORR Festékipari Zrt.; ExcelIT Informatikai Szolgáltató és Tanácsadó Kft.; Evolution Consulting Képzési és Tanácsadó Kft.;

FPO Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – Ozone, Gaming Gear; BEASTvision; GLOBAL-UNION Irodatechnikai Kft.; HETECH TREND; Honda ÉLES; Innovitas Közhasznú Kft.; KYOCERA – The new value frontier; Laurus-Consulting Szolgáltató Kft. – CORTESIA GROUP; MICRO-TOP Távközlési Kivitelező és Tervező Kft.; Olasz és Társai Bt.; Pannon Tobacco Kft.;

PWENT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. – MEZ-EXPRESSZ.HU, Termelői méz; Rowa Chemical Kft. – BLACKFAST; Truck Parts Impex Kft. – www.webkamion.hu; Visiophone Kft. – www.eropolis.hu; V4 Transport Szállítmányozási Kft.; Büttner Kft.; www.royalmagazin.hu

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com; Facebook: https://www.facebook.com/solidracingteam”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Képek: Horváth Judit

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .