2014. július 10. csütörtök

Az Oetl lányok – Netta és Dana – verseny hétvégéje

Az Oetl lányok – Netta és Dana – verseny hétvégéje

Miközben a Tour első napjai lepörögtek, Magyarországon is versenyek folytak. Lássuk, hogy az Oetl lányok merre jártak.

Gálosi Gergely: Szia, Netta és Dana! A mostani hétvégétek igencsak versenyekkel telített volt. Merre is voltatok?
Oetl Netta és Dana: Szia! 🙂 Igen, elég sok versenyünk volt. Pénteken utaztunk le Szekszárdra egy 2 napos versenyre és vasárnap még Turul Kupa is következett, ahol csak én indultam (Netta).

Gálosi Gergely: Mi történt a versenyeken?
Oetl Netta: Pénteken egy hegyi időfutam volt, amin elég rosszul éreztem magam. Nagyon meleg volt, de szerencsére megszereztem az első helyet. Szombaton egy mezőny és egy kritérium verseny következett, a mezőny verseny egy kicsit kellemetlen volt, mert a seniorok nagy tempót diktáltak a mezőnybe, csak Tolnai Zsanett és én maradtunk lányok. De mi is megszenvedtünk, a hegynél leszakadtunk és utána több mint 30 kilométert ketten tettünk meg, sajnos az ellenfeleim kiálltak a versenyből. Kritérium versenyen nem éreztem magamba az erőt a délelőtt után, így csak a 4.helyre jöttem meg. De ez is tökéletes, hiszen a dobogó első két fokán Bikeexpresses volt, és ez volt a lényeg!
Vasárnap a Turul Kupán vettem részt, ami nem mondom, hogy jól esett, de jót tett. A szlovák fiúk megpróbálták, hogy többször is meghúzták a sort. 3/4 távig a mezőnnyel voltam, utána korcsoportomat megnyerve értem célba és nők között is másodikként.

Oetl Netta a Sajó Péter emlékversenyen (kép: Szeidl Zsuzsa)

Oetl Netta a Sajó Péter emlékversenyen (kép: Szeidl Zsuzsa)

Oetl Dana: Az első szakasz egy 2 km-es hegyi időfutam volt, a Béla tértől a Kálvária tetőig tartott. Itt 4. lettem. A második szakasz egy 50 km-es mezőnyverseny volt, ahol együtt indítottak az U15-tel, a WElittel és a Seniorokkal. Nem örültem, hogy a Seniorokkal kellett mennem, mivel már az elején nagyon gyors volt a tempó, így velem együtt többen is leszakadtak a “mezőnyről”. Igyekeztünk, hogy felérjünk, de már fáradtak is voltunk, így nem tudtuk behozni a hátrányunkat és még este várt ránk egy kritérium verseny, így hát csapattársammal és még egy versenyzővel feladtuk a versenyt.
A harmadik szakasz egy kritérium verseny volt a Béla téren. 8 kört mentünk egy 1400 m-es körpályán. A mezőnnyel tudtam maradni, az ellenfeleim nem voltak a mezőnyben, ezért szerencsére nem kellett nekem sprintre érkeznem, így sikerült megnyernem a korcsoportomban, 2. csapattársam Karl Bianka lett és a 3. László Tamara (KSI).

Oetl Dana (www.sportkult.net)

Oetl Dana (www.sportkult.net)

Gálosi Gergely: Milyen eredmények születtek?
Oetl Netta: A Sajó Péter emlékversenyen hegyi időfutam:1., mezőnyverseny: 1., majd a kritérium: 4. hely. Turul kupa 1. hely!
Oetl Dana: A Sajó Péter emlékversenyen hegyi Időfutam 4., kritérium 1. helyezés.

Gálosi Gergely: Milyen volt Netta újra versenyezni?
Oetl Netta: Nagyon jó volt már versenyezni, élveztem igazából már az OB-én is indultam, de az sajnos még nem nagyon ment. Még nagy bennem a félelem, de igyekszem legyőzni és hajtani!

Gálosi Gergely: Dana, te egész évben hajtottál, hogy érzed milyen szezonod lesz a folytatásban?
Oetl Dana: Folyamatosan edzek a csapattal, hogy 13 évesen (W15 korcsoportosként) tudjam tartani a tempót a 15-16 éves lányokkal (W17 korcsoport). Igyekszem minél jobb helyeket hozni a versenyeken és ebben az évben az utolsó OB-n jól szerepelni.

Gálosi Gergely: Leendő tervek?
Oetl Netta és Dana: Még a maradék OB-kon jól szerepelni (Páros és Csapat Időfutam)

Gálosi Gergely: Nos, akkor sok sikert kívánok hozzájuk! És köszönöm a beszélgetést!
Oetl Netta és Dana: Köszönjük szépen! Mi köszönjük a lehetőséget! 🙂

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .