2014. augusztus 21. csütörtök

Erdélyi György – Dredán György páros a STEELVENT MISKOLC RALLY-n áll a rajthoz

Erdélyi György – Dredán György páros a STEELVENT MISKOLC RALLY-n áll a rajthoz

Mondhatni ismeretlen lesz a Lyukóbánya – Parasznya szakasz a Erdélyi György – Dredán György párosnak, ettől függetlenül ők bizakodva vágnak neki.
De nézzük is miről van szó pontosan.

“Út az ismeretlenbe….

László Racing egyesületében, a LiveWire Rally Team csapatában induló Erdélyi György – Dredán György kettősújra egy ismeretlen pályát készül meghódítani a MARB Északi régiójának 5. állomásán a STEELVENT MISKOLC RALLY-n. A verseny Lyukóbánya – Parasznya közti közel 6 km –es szakaszon kerül megrendezésre.

A pilótát Erdélyi Györgyöt kérdeztem a miskolci versenyre való felkészülésről:

Az előző versenyen az SRT LiveWire Mátra RS-en hengerfejes lett a motorotok. Hogyan áll az autó revíziója?

Sajnos a motort nem sikerült javítani, de reményeim szerint egy jobbal tudunk rajthoz állni. A szóban forgó motort négy éve Navigátorom, Dredán Gyuri Katona Kornéllal építette és most Kornél összes munkáját félre téve, csak a mi autónkra koncentrálva segített nekünk összehangolni, amit ezúton is nagyon köszönünk. A motorcsere beindított egy láncreakciót és lavinaként zúdult ránk a az alkatrész csere, mint pl. a kuplung és a kipufogódob. Úgy gondolom Kovács Krisztián (KÖKÖ) által készített és a mátrai csapatás alatt finomhangolt fotómű is segíteni fog a jobb eredmény elérése érdekében.

Erdélyi György – Dredán György örömmel versenyeznek

Erdélyi György – Dredán György örömmel versenyeznek

György elmondása szerint még soha nem volt a Lyukóbánya – Parasznya közti versenypályán, ezért ez egy újabb út az ismeretlenbe, ami valószínűleg nem befolyásolja a teljesítményüket, ahogy a Mátrában sem.

Ennyire megtetszett a sprint, az utolsó versenyen?

Igen, nagyon jól éreztük magunkat Gyurkával és tervezem, hogy többször indulok még vele és a Ladával, hiszen felejthetetlen élményekkel gazdagodom a hétvégéken, egy óriási buli az egész. Emellett fontos számomra az is, hogy a sprintversenyek sajátosságaként ismert oda-vissza rendszer családiasabb légkört teremt a pályán, a szervízben, az egész versenyen.

Mi lesz a célotok a versenyen?

A Mátrai teljesítményünk után, melyet hengerfejes motorral sikerült abszolválni, még a dobogós helyet is megkockáztatnám, bár az furcsa számomra, hogy a Weber-esekkel kell együtt küzdenem érte.

Erdélyi György – Dredán György - amikor igazán halad a gép

Erdélyi György – Dredán György – amikor igazán halad a gép

Sikerült tesztelni az új motort illetve a beállításokat?

Tesztelni még nem sikerült, de a járatáson már túl vagyunk, körülbelül 300-400 km-t ment, kifejezetten a közúti forgalomnak megfelelően… Nem feltétlen akarunk már tesztelgetni, nagyon várjuk már a versenyt.

Erdélyi György – Dredán György páros

Erdélyi György – Dredán György páros

Köszönöm a riportot és jó szórakozást a hétvégére!

Köszönet a támogatásért: Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Mészicar Trans Kft., Rics-Cont Business Kft., Infopress Group Hungary Zrt., Print Profi, Piramis Építőház Kft., KZ Invest Kft., Olajszer-Tech Kft., Omega Transz Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Tomi-Sütöde Kft., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, László Racing Kft., Admagic Kft., Power Racing Kft.

Speed Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán, Tel.:06-30-505-20-89, E-mail: krizsan_zoltan@hotmail.com”

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .