2014. november 18. kedd

Maricsek Racing Team a Waldviertel Rallyen!

Maricsek Racing Team a Waldviertel Rallyen!

Szezonzáró letudva, méghozzá sikerekkel. De mindenről beszéljenek a részvevők!

“Sikeres, de nehéz szezonzáró!

A Maricsek Racing Team mind a négy párosa befejezte a szezonzáró Waldviertel Rallye-t. Az Osváth – Farnadi kettős az abszolút 6. és a hármas kategória 2., a Kovács – Istovics duó az abszolút 7. és a P2-16 kategória első a Maricsek – Magyar egység az összetett 12. és a P2-16 géposztály második, míg a Stepán Árpád és Bán Viktor az abszolút 13. és a P3-17 kategória első helyét szerzete meg az ORB utolsó futamán!
Osváth Péterék versenye nehézkesen indult, hisz az első szakasz rajtja előtt egy hibás szelep miatt rögtön kereket kellett cserélniük. Pechűkre a pótkerék nem egyezett az eredetileg használttal, ami nem könnyítette meg a helyzetüket az első gyorson. A gumi malőrt követően a második szakaszon becsúsztak az árokba, ezzel pedig több, mint egy percet veszítettek a kategória társaikkal szemben. A második kört, ahogy Peti fogalmazott elfogadhatóan teljesítették és az utolsó szakaszra is maradt számukra izgalom:
„Ha, az utolsó gyorson csak a harmadik helyet tudtuk volna hozni, akkor Rongits megelőzött volna minket az éves értékelésben. Mentünk egy húzósat, de még az ésszerű határokon belül. Másodikak lettünk a szakaszon, amivel megőriztük a második helyet a bajnokságban.
Nehéz éven vagyunk túl. Részsikereink voltak, sajnos sokszor voltunk balszerencsések, nem egyszer megtréfált a technika. Versenyt nem tudtunk nyerni, ilyenkor az ember nem is nagyon érdemli meg a bajnoki címet. Nehéz év volt és nagy köszönettel tartozom a csapatomnak az egész éves munkájukért.”
Kovács Antal és Istovics Gergő a Mecseki kiesést követően nagy várakozással tekintett a Waldviertel Rallye elé. A pályabejáráson még száraz volt az idő, de szombaton egész nap esett az eső, ami jól feláztatta a szakaszokat. Antiék jól kezdték a versenyt, de a harmadik szakaszon becsúsztak a szántóföldre, ami 30-40 másodperc időveszteséget jelentett számukra, illetve azon a részen ahol Ollé Sasáék kiestek a kaposvári kettős is majdnem befejezte a versenyt. A második kör nyugodtan telt számukra, a mezőny szépen megrostálódott, így az abszolút hatodik helyről várták az utolsó szakaszt.
„Az éjszakai gyorson egy teljesen ártatlan szituációban megcsúszott az autó és nekimentünk egy villanyoszlopnak. Le sem állt a Mitsubishi, raktunk egy egyest és mentünk tovább. Sajnálom a dolgot, mert az abszolút hatodik helyet elbuktuk, de megnyertük a kategóriát és teljesítettük a versenyt”124_cel_093
A Kovács Antal egy nagyon jól felkészített és beállított autóval versenyezhetett az egész évben, de a címvédés (P2-16) az idei szezonban elmaradt.
„A szabályértelmezési zavarokkal küszködő sportvezetés miatt, egy versenyt a 2-es kategóriában teljesítettünk, kétszer meg kiestünk. Négy versenyből nem lehet bajnokságot nyerni, ennek ellenére a harmadik helyen leszünk az év végén. Ez nem olyan rossz, de nekem nem ez számít, én azért megyek, mert szeretem!”
„A legfontosabb az, hogy megtört a jég! Végigmentünk karcolás nélkül és befejeztük a Waldviertel Rallyet!” Maricsek Miklós öröme érthető, hisz a Waldviertel Rallye elődjén, a Semperit Rallye-n korábban kétszer is elindult, de akkor nem sok babér termett a kaposvári pilótának. A verseny tetszett a Maricsek – Magyar kettősnek, akik akkor is részt vettek volna az osztrák szezonzárón, ha az nem kerül be az OMRB, majd az ORB naptárába. Az eső és a nyálkás, csúszós szakaszok komoly feladatott jelentett a Mitsubishi Lancerrel versenyző páros számára.
„Alig volt tapadás, az eső miatt az előzőleg kigondolt beállításaink nem igazán működtek ilyen időjárási körülmények között, voltak cikis helyzeteink, de szerencsére sikerült megoldanunk őket.”124_gy09_338
Az utolsó szakaszon ráadásul a technika is megtréfálta Maricseket, így az abszolút kilencedikről a tizenkettedik helyre csúszott vissza:
„A 13. gyors egy külön fejezet számunkra. Azt éreztem, hogy nem tudom úton tartani az autót. Először magamra gondoltam, azt hittem, hogy kiestem a ritmusból, aztán rájöttem arra, hogy az autóval lehet valami baj, mert teljességgel kezelhetetlen volt. Mint utóbb kiderült a hátsó diffi megsérült és ez okozta a problémát. Sajnos ez benne van, ez egy technikai sport. Jól éreztem magam a versenyen, jó volt a Gáborral menni, az egész csapat jól dolgozott a hétvégén, mindenkinek csak megköszönni tudom a munkáját.”
– Mamprobi Média -”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .