2014. november 20. csütörtök

A gyakorlás, tesztelés hétvégéje

A gyakorlás, tesztelés hétvégéje

A LiveWire Rally Team versenyzőjének, Cséplő Balázsnak ezen a hétvégén ez lesz a fő célja. Navigátora sem megszokottan a testvére, hanem Locker János lesz. A háttérben pedig autóépítés is zajlik. De mindenről beszéljen Balázs!

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás

Ez a jelszava a LiveWire Rally Team versenyzőjének, Cséplő Balázsnak a hétvégi MARB futammal kapcsolatban. A Mecsek Rallye-tól eltérően most nem testvére diktálja az itinert, hanem Locker János, akivel már nyáron is autóztak együtt. Sokat tanult már akkor is tőle, így most ez egy kiváló alkalom az eddig megszerzett tudás bővítésére. Vasárnap egy még számára ismeretlen Bajna-Lábatlan szakaszon teszi próbára magát.

Cséplő Balázst kérdeztem az előkészületekről:

Sikerült megjavítani az autót?
Nem teljesen. Most is egyelőre két koreográfia van a versennyel kapcsolatban, de valószínűleg egy tartalék váltóval fogunk indulni, ugyanis a másik még darabokban. Arra várunk ugyanis, hogy elkészüljön két fogaskerék a sperr-be, mivel az új Peugeot Sport-os féltengelyeink oda passzoló fogazásai nagyobbak. Maradnak hát a versenyre az egyszerű féltengelyek, hacsak nem történik csoda addig. Én bánnám egyébként a legkevésbé, ha meg kéne erősödnie a világba és a szerelőkbe vetett hitemnek.Cseplo_cel_trans_beh (2)

Említették, hogy atomjaira szeditek szét a gépet és valószínűleg csak a Szilveszter Rally-n tudtok részt venni. Most mi a helyzet?
Szereztünk egy másik autót, amiből szükségünk volt néhány alkatrészre és mivel 3 évvel fiatalabb, és egy nagyon szép állapotú karosszériával, továbbá forgalmival is rendelkező, női tulajtól származó (bár az utóbbi nem tudom, hogy előny-e) gépjármű, ezért hát az jutott az eszembe, hogy fel kéne építeni egy karosszériát a legelejéről, ez alkalommal az alapoktól. Ebbe a karosszériába mindent át tudunk rakni, és ha az idő is engedi márciusig, akkor persze azért szeretnék extrákat is beletenni az új autóba. Természetesen az évzáró verseny gondolatától nem határolódunk el, mivel ez a két projekt egy darabig tud párhuzamosan is futni egymással.

Facebook-on láthattunk már képeket az építés folyamatáról, hogy állsz most?
Valóban csináltam egy albumot facebook-on, hiszen korábban álmodni sem mertem volna, hogy egyszer ilyesmire adom a fejem. Egyelőre sok, gyakran éjszakába nyúló kínkeserves órával szétszedtem az autót, már csak a puszta karosszéria maradt, ami arra vár, hogy ki legyen csövezve. Már ezzel is sok munkám volt (amit egyébként nem bánok, legalább jobban átlátom, hogy mi miért van ott egy autóban), mivel nem vagyok autószerelő, és a neheze még csak most jön, azonban a végtermék remélhetően egy, a FIA homologizációs lapban foglalt értékek határait feszegető, jobb súlyelosztású és könnyebb valami lesz.Cseplo_cel_trans_beh (3)

Hogy jött az ötlet, hogy induljatok a MARB 2014. évi utolsó futamán, Bajna Lábatlan szakaszon?
Mivel ez a gyakorló és ugyanakkor teszt évünk a rallye világában, ezért szeretnénk minél többet menni. Úgy vettük észre ugyanis, hogy az összes leversenyzett km és az összes szereléssel és javítással töltött óra hasznosnak bizonyul a jövőre nézve.

Voltatok már valaha ezen a pályán?
Nem voltunk még, bár Locker János már mesélt a pályáról. Ő fog ugyanis nekem ismét navigálni, ahogy tette azt korábban Kincsesbányán is még a nyár folyamán. Rutinos versenyzőnek számít ő a nyugati sprintes régióban, hasznos információkat osztott meg az előző közös munka alkalmával is. Valószínűleg közös témában ismét nem lesz hiány, hisz általában ugyanazon kategóriában egymás ellen versenyzünk, mivel máskor ő is egy azonos paraméterekkel rendelkező 106-os Peugeot volánja mögött ül.

Mi a cél a versenyen?
Elsősorban a gyakorlás, tesztelés, mivel ez az első teljes évadunk a rallye világában ezzel az autóval, meg úgy egyébként is. Ennyi technikai problémára igaz nem számítottunk, de versenyről versenyre okosodunk, tanulunk. Ha minden jól fog menni, és bár elég népesnek néz ki egyelőre a kategóriának, azért szeretnénk, az első ötben végezni. No meg persze másodlagos célom az is, hogy végre minél több otthoni embert tudjak kicsalogatni a versenyre, hiszen csupán csak 40km-re lesz a szülővárosomtól, ezáltal bírva rá őket, hogy nézőként végre áldozzanak egy kicsit a kultúra oltárán is.

Köszönöm a riportot!
Köszönet a támogatásért:
www.medicalcar.hu, www.felforditom.hu, Uspech kft. (www.uspech.hu), www.profidiag.com Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Rics-Cont Business Kft., Power Racing Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont. Quasar Database Systems Kft., Wellness info Kft., Aurasystem Kft., Z-T Mezőker Kft.

LiveWire Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán; Tel.: +36 30 505 2089; E-mail: krizsan.zoltan@livewireteam.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .