2015. február 13. péntek

Reflex élénkítés az FRT-n

Reflex élénkítés az FRT-n

Eger rally előtti géptesztelés és természetesen, ha lehet, akkor egy újabb kupa begyűjtése a célja a Cséplő Balázs és Cséplő Attila párosnak a hétvégi FRT-n.
Krizsán Zoltánnal beszélgettek erről bővebben.

“Remélem, ismét egy kupával gazdagodunk

A LiveWire Rally Team versenyzőpárosa Cséplő Balázs és Cséplő Attila a tavalyi évhez hasonlóan FRT versenyen kezdi az évet a Kiskunlacházai reptéren. 2014-ben eredményesre sikerült az évkezdés, hasonlóra számítanak most is, természetesen a tesztelés sem maradhat el. IMG_5726

Balázst kérdeztem mire is számíthatunk tőlük a hétvégén:
Voltatok már FRT-n?
Én már jártam ott tavaly kétszer apukámmal tesztelés céljából, majdnem pont egy évvel ezelőtt, február 15-én, persze az értékelt kategóriába neveztem, gondolván hátha csurran-cseppen valami, és egy második helyért járó kupával végül sikerült is gazdagítani a nap végén otthon a polcot.

Mi a helyzet a Peugeottal? Már a 2015-re tervezett szerint indultok az új Peugeot 106-al?
Még a régivel indulunk, azonban már a napokban – hosszas esztergályosról marósra történő házalás után – belekerül a sperr a váltóba, ezt legalább ki tudjuk próbálni a hétvégén. A másik karosszéria pedig szintén a napokban elkerül kicsövezésre, majd ezt követően otthon a garázsban begyorsulnak az események, és reményeink szerint a bajnokság második, Miskolcon megrendezésre kerülő futamán már rajthoz is tudunk vele állni.

Attila jön veled?
Attila is kinéz a versenyre, ő szerintem stopperrel fogja mérni a kanyarból történő kigyorsításokat, valamint megkérem arra, hogy videó formájában dokumentáljon valamennyit az eseményekből, hogy otthon azokat később ki tudjuk elemezni.

Tervezel mással is menni vagy csak Attilával?
Igazából lesz lehetőség két próbakörre, akkor bárkit szívesen elviszek (Az egyikben persze az Attilát és írunk egy itinert is, hogy visszarázódjunk a rallye-ba), de mivel az FRT-n nagyon sokan, direkt erre a pályára épített, ezen tesztelt, együléses lekönnyített autóval állnak rajthoz, ezért az első mért kör alatt még a két poroltó és a pótkerék is csak a pálya széléről fogja figyelni az eseményeket.

Mi a célotok ezen a versenyen?
Természetesen jó lenne egy újabb kupával kezdeni az évet, de a legfontosabb mégis, hogy kipróbáljuk még Eger Rallye előtt a váltót, sperrt, futóművet, féltengelyeket és persze felélénkítsem egy kicsit a reflexeimet a téli álom után. Nagyon jó lenne, ha száraz lenne az aszfalt, ha hó lesz, én nem is tudom, hogy mi lesz, talán nagyszüleim autója akkor egy napig lemez felni és téli gumi nélkül fog téglákon állni a ház előtt, bár ezt se ők sem mi nem szeretnénk.

Köszönöm a riportot, remélem hasonló jó eredménnyel tértek haza!

Egy kis kedvcsináló videó:

Köszönet a támogatásért: www.medicalcar.hu, www.felforditom.hu, Uspech kft. (www.uspech.hu), www.profidiag.com, Vitex Plus s.r.o., Livewire Energy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGI s.r.o., Rics-Cont Business Kft.,Print Profi, Power Racing Kft., Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Duex Meta Kft., Duo Metal Kft, Wellness-Info Kft., Aura System Kft., Quasar Database Systems Kft., Z-T Mezőker Kft., Web – Factory kft, Székelyi Kamion Technikai BT, Hajnal és Kriszt BT, Ali Transport Kft, Inker BT, Pedro 2006 Kft, Zozo Trans Kft, Kolláth szerviz Kft, Pék cipó BT, Monik trans Kft, Sütőholding Kft., Admagic Kft., Rácz-Trans Kft., Era-Tel Kft., Márton Péter- Sped Kft.
LiveWire Rally Team sajtófőnök: Krizsán Zoltán; Tel.: 06-30-505-20-89; E-mail: krizsan.zoltan@livewireteam.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .