2015. február 12. csütörtök

Kovács Sanyi Valentin napja

Kovács Sanyi Valentin napja

Idén pont Valentin napra esik az egyikverseny, így Kovács Sanyi hőn szeretett gépével megmutathatja, hogy hidegben is milyen jó párost alkotnak a pályán.
Erről és pár apróságról beszélgettek Hajósi Miklóssal.

Kovács Sanyi: FRT Kupán, a Valentin napon

Kovács Sanyi – Opel Astra
Mogul Csapat
FRT Kupa
2015.02.14.

Február 14-én, Valentin napon újra versenyautóba ülsz a Nivó Motorsport színeiben a Kiskunlacházi FRT kupán.HAJ_5302

Majd egy hónapja nem ültél versenyautóban, miként is készülsz erre a megmérettetésre?
– Minden megmérettetésem előtt vissza szoktam nézni az elmúlt versenyeimen készült külső és belső kamerás felvételeket, azokat kielemzem. Ezen kívül a pályarajzot is memorizálom, hogy a valóságban ezzel ne kelljen időt veszítenem.

Az Opel Astra, hű társadként szolgált eddig téged, most is vele állsz rajthoz. Van-e valami új stratégiád a februári versenyre?
– Igen, nagyon megszerettem már ezt a Kupás versenygépet és sikerült is teljesen kiismernem a tulajdonságait, vezethetőségét. Igyekszek a lehető legtöbbet kihozni magamból is és az autómból is az adott helyzetekben. Mégpedig úgy, hogy igyekszem rövidebb féktávokat venni, a kigyorsításokra jobban odafigyelni, a terelők között úgy közlekedni, hogy ne veszítsek időt.

Amikor épp Turák Laci sporttársad, vagy Ifj. Fekete Laci csapat a pályán, miként töltöd az idődet a szervizparkban?
– Minden bemenetem után a Csapatommal kielemezzük az adott körömet. Ezen kívül a pálya megfelelő széleiről figyelemmel követem a többi versenyzőt is, beleértve a Csapattársaimat is, hogy az adott részeket hogyan teljesítik. HAJ_5189

Télies, de nem havas pályára lehet majd számítani. A hideg gumit miként is tudod megmelegíteni?
– A mostani pálya kialakítása úgy alakult, hogy a gumimelegítésre alkalmas részek nem kerültek bele a nyomvonalba, ezért a mért kör előtt lesz rá mód, hogy felmelegítsem a gumijaimat, utána pedig igyekszek üzem melegen tartani.

Mennyivel nehezebb most, mint melegebb időben versenyezni?
– Lényegesen nehezebb, több okból is. Mivel a gumimelegítésre alkalmas részek alkalmanként a nyomvonalat is képezik, olyankor nincs mód a felmelegítésre a bemenet előtt. Amikor megvannak a megfelelő részek, akkor bemelegítem őket, viszont ha nem azonnal tudok rajtolni, akkor kihűlnek a hidegnek köszönhetően és csak a mért körömben tudnak felmelegedni. A másik nagy probléma a szélvédő és az ablakok párátlanítása.

Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.

Köszönöm az Interjút!
– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .