2015. március 21. szombat

A technika tesztelése Orfűn – Hideg Rally Team

A technika tesztelése Orfűn – Hideg Rally Team

Hideg Krisztián – Kerék István a hétvégi A123 Teszt Rallyet használja fel, hogy a Mitsubishi Lancer Evo IX technikáját teszteljék az ír EB futam előtt.
A hétvégéről bővebben Horváth Juditnak beszélt Hideg Krisztián.

Orfűn tesztelnek az ír EB futamra

HIDEG RALLY TEAM – A123 Teszt Rallye, Orfű
Hideg Krisztián – Kerék István, Mitsubishi Lancer Evo IX

Az Európa Bajnokság első két fordulója után, magyar határokon belül áll rajthoz a Hideg Krisztián – Kerék István páros. A Mitsubishi Lancer Evo IX-essel szereplő alakulat az orfűi, szezonnyitó rallysprint futamon áll majd rajthoz a március 21-22-ei hétvégén. Az indulás azonban még igencsak kétséges, hiszen a technika ördöge ott motoszkál az autó motorjában…

Hideg Krisztián: Terveink között szerepel, hogy elindulunk a hétvégi A123 Teszt Rallyen, ám a Mitsubishi nagyon makacskodik… Mióta hazajöttünk vele Liepaja-ból, nem tudunk rájönni, mi baja lehet. Se a motor, se a hajtás nem tökéletes, a csak péntek délután tudott ránézni a programozó mérnök az autóra. Nem is értem, mi lehet a probléma, hiszen amint megérkeztünk az ERC futamról, a csapat azonnal nekilátott a szétszerelésnek, kipucolásnak – jelenleg abban bízom, hogy nem valami érintkezési hibáról van szó. Egyelőre azonban nagyon úgy néz ki, hogy az utolsó pillanatban fog eldőlni az, vajon sportolásra alkalmas-e a kocsi a hétvégi sprintfutamon.

készítette: Pataki Gyula

készítette: Pataki Gyula

Örülnék neki, ha az orfűi versenyen mi is rajthoz tudnánk állni, hiszen jó alkalmat nyújtana arra, hogy kipróbálhassuk az autót, és tesztelhessük az EB-s aszfaltgumikat az ír összecsapás előtt. Orfűt jól ismerem, ezért jó viszonyítási alap is lehet ahhoz, hogyan is állunk most a technikával és a saját képességeinkkel.

Sajnos a teljesítményünk most sehova nem fog beszámítani, hiszen az új MNASZ határozat szerint se a rally1, se a historic licenct birtokló versenyző nem számítható bele a sprintes licenckategória értékelésébe. Rally2-es licenct kellene ehhez kiváltanunk, de mivel mi FIA 2-es prioritású értékelésbe esek, ezért én meg se tudom tenni ezt a lépést. Így nem is tudom, hogy a jövőben lesz-e értelme annak, hogy sprintfutamokon induljunk el. De végül is, most az egyszer nem is az eredmény lebeg majd előttünk, hanem az, hogy az autó minél tökéletesebben működjön, és a lehető legjobb beállításokat találjuk meg a sikeres folytatáshoz.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Laurel Kft., Richmond Logistics, Aszú Étterem, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C-Szerviz, Finlux, Dr Juice.info, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Bogáncs Green Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: sajto.hidegrallyteam@gmail.com”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .