2015. március 24. kedd

Bemutatjuk: Sophie’s Vintage Boutique

Bemutatjuk: Sophie’s Vintage Boutique

Ma a Sophie’s Vintage Boutique megalkotójával, Varga Zsófiával, egy ifjú kézművessel volt szerencsém találkozni és beszélgetni.

Gálosi Gergely:  Üdvözöllek Zsófia. Jómagam is csak annyit tudok rólad, hogy gyönyörű ékszereket készítesz, kérlek mondj magadról pár dolgot az olvasóknak. 

varga_zsofia1Varga Zsófia: Szervusz. Köszönöm szépen a megkeresést.
Nos, én egy 23 éves, most már kaposvári lány vagyok. Nagyatádon születtem és ott is éltem egészen fél évvel ezelőttig, amikor is itt kaptam munkát. Óvodapedagógia szakon végeztem a Kaposvári Egyetemen és szerencsére egyből sikerült egy nagyon jó munkahelyet találnom. Jelenleg a Tallián Utcai Tagóvodában dolgozom óvónéniként és 23 gyerkőccel éljük és tanuljuk a mindennapokat. Ez nem egy egyszerű feladat, de nagyon szeretem a kihívásokat és boldog vagyok, amiért ők megtanítanak engem élni és szeretni. A munkám mellett nagyon kevés a szabadidőm, ha esetleg még is úgy alakul, akkor ékszereket készítek és nagy természetbarát-természetjárók vagyunk a párommal, így igyekszünk sokat kirándulni, utazni. Szeretem a kulturális programokat, színházat is, és mindig kell az új inspiráció a munkámhoz, így ezeket nagyon fontosnak tartom. Elég pörgősek a mindennapjaim, így szeretek elvonulni, jógázni, táncolni, és nagyon imádom a csendet.

Gálosi Gergely: Akkor egy igencsak fiatal művész vagy. Mikor kezdődött az alkotások iránti szenvedélyed? 

Varga Zsófia: Szerintem én az anyatejjel szívtam magamba a kreatív alkotások iránti szeretetemet. Édesanyám is óvónő és ebben a szakmában elengedhetetlen a mindig megújulni vágyás, új ötletek, kreatív elképzelések. Emlékszem az első sikeremet kis óvódás koromban könyvelhettem el, amikor egy nívós, városi gyermekrajz versenyen második helyezért értem el. Oklevelemet asztalos nagypapám bekeretezte és mindenkinek büszkélkedett vele a családom. Most is őrzöm, fontos része az életemnek és az azóta elkönyvelt sikerek részét képezi. Fontos pont volt még a művészeti érdeklődésemben a nagyatádi Ady Endre Gimnázium, ahol irodalom-és rajztanáraim fontos magokat ültettek el bennem. Gyakran vittek kiállításokra, kiszélesítették látókörömet és mindig támogattak törekvéseimben. Az első ékszereimet is az érettségi után készítettem.

Gálosi Gergely: Az ékszerek téma eredetileg hogyan fogott meg?

Varga Zsófia: Nagyon érdekes ez a dolog. Ugyanis eredetileg üvegfestékért indultam a nagyatádi kézműves boltba, aztán leakadtam az ékszeralkatrészeknél. Azonnal vettem is párat és belefogtam: először ásványékszereket készítettem. Mindig is érdeklődtem a spirituális, gyógyító dolgok iránt, így akkor már ismertem a különböző ásványok gyógyító hatásait, ennek alapján kombináltam munkáimat, amik már kezdetben is hatalmas sikert arattak. Később aztán váltottam: valami még ennél is mélyebbet, egyedibbet kerestem, amiből csak egy készülhet…

Zsófival az EGYkávézóban készítettük az interjút, illetve alkotásairól a fotókat (a képek után folytatódik a cikk)

Gálosi Gergely: Van fő stílus irányzatod? 

Varga Zsófia: Igen, a Vintage stílus. Mindig is vonzódtam a régies, antik tárgyak, dolgok iránt. Imádok régi, megsárgult családi fotókat nézni és kutatni emlékek után. Ezek a tárgyak elsősorban érzéseket adnak az embernek, nem csupán élvezeti értékük van. Én az általam készített ékszerekkel is pontosan így vagyok, érzéseket, vágyakat, gondolatokat szeretnék megfogalmazni és átadni azoknak, akik erre hozzám hasonlóan fogékonyak erre.

Gálosi Gergely: Hogy érzed, az ilyesmire manapság mennyire fogékonyak az emberek? 

Varga Zsófia: Azt gondolom, hogy egyre jobban. Úgy gondolom, hogy a siker titka az egyediség és a szeretet. Ha az emberek érzik azt a pozitív energiát, amivel ezek az alkotások készülnek, akkor nem csalódhatsz. És ebben a mai, szétszórt, szabálytalan, de mégis sablonos világban mindenki ki szeretné fejezni magát. Mindenkinek fontos, hogy a nagy rohanásban észrevegyék, felfigyeljenek rá és valami nyomot hagyhasson maga után a világban. Ebben ad egy nagy lehetőséget a művészet és én is ebben igyekszem segíteni. Ékszereimből csupán egy készül, törekszem az egyediségre. És még valami: mivel sajnos nem nagyon vannak túlfizetve mostanában az emberek meggondolják, hogy mire költenek: megvesznek egy tudatárút vagy gyűjtenek egy igényes, kidolgozott darabra.

Gálosi Gergely: Milyen irányba szeretnél még fejlődni a témában?

Varga Zsófia: Sok vágyam van…szeretném még egyedibbé tenni munkáimat, illetve szeretnék még ékszerórákat is készíteni. Külsőségekben, csomagolásban, design-ban is van hova fejlődnöm. Valamint szorgalmasan keresem azokat a pontokat, ahol személyesen is találkozhatom az érdeklődőkkel.

Gálosi Gergely: Mi az álmod ékszerkészítőként?

Varga Zsófia: Épp a napokban valósult meg az egyik: ékszereimet ezentúl Budapesten is meg lehet tekinteni és vásárolni, így feljutottam a fővárosba is.
A legnagyobb álmom egy saját kis bolt. Egy galériás alkotó kuckó kávéval és sütivel családias környezetben,kiállításokkal és nem csak a saját, hanem más kortárs, tehetséges alkotók munkáival.

De az álmaim közt szerepel minél több nívós kézműves rendezvényen való részvétel.

Gálosi Gergely: Nos, az álmodhoz sok sikert kívánok, remélem mielőbb teljesül! Köszönöm, hogy ráértél és elfogadtad a beszélgetést.

Varga Zsófia: Én is nagyon köszönöm!

A Sophie’s Vintage Boutique facebook oldalát IDE kattintva érheti el mindenki.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .