2015. március 31. kedd

Eger Rallye 2015. – Erdélyi György-Szabó Gábor páros

Eger Rallye 2015. – Erdélyi György-Szabó Gábor páros

Sajnos a  North Racing párosát utolérte a technika ördöge, így nekik idejekorán véget ért az Eger Rallye.
Mindenről bővebben Krizsán Zoltánnal beszélgetett Erdélyi György.

Kímélő üzemmódba kapcsoltunk

A North Racing egyesületében versenyző Erdélyi György Szabó Gáborral a jobb1-ben, a már FRT versenyeken megismert Citroen Saxo 1.6 VTS-el vágott neki a Rally2-es bajnokság első futamának az Eger Rallye-nak. A történtekről Gyuri számolt be nekünk.Erdelyi_Gy_egerbesz(4)

A 6. gyorsasági szakaszból álló verseny, mely végül 5-re csökkent, ti kettőt teljesítettek. Mi történt?

Már az első gyorsasági szakaszon rengeteg időt vesztettünk, mivel a 4. balos kanyarban megforogtunk és már ott nem úgy viselkedett a váltó, ahogy kellett volna, de végigmentünk ezen a rövidebb gyorson, ahol vagy 5 versenyautó a pálya szélén várta, hogy kivontassák őket, őszintén ez is lassított, illetve a féktávokat is hosszúra hagytam, így mindössze sikerült 1perc 17 másodperccel rosszabbat mennem, az elsőnek beérkező időeredményéhez képest. A második gyorson már jobb lett volna az eredmény, ha 5. telin nem csak 60 gurultunk volna.

Az előbb említettek miatt döntöttél úgy, hogy inkább befejezed a versenyt?

Igen, úgy gondoltam, hogy megpróbáljuk ezt a változatot, ahogy a váltót, kuplungot megcsináltuk, de még javítanunk kell rajta és azt végképp nem akartam, hogy szétrobbanjon, hogy tovább erőltetem, mert sajnos nem volt alkalmam versenykörülmények között kipróbálni, közúton nem volt probléma, de itt a nagyobb terhelés alatt megadta magát.Erdelyi_Gy_egerbesz(3)

Milyen volt a közös munka Gabikával?
Ügyes navigátor, sajnálom, hogy nem tudtunk végigmenni az 5 gyorson, mert jól csinálta és könnyű vele együtt dolgozni.

Hogyan tovább?
Újra beleássuk magunkat az autóba, és tökéletesítjük, újabb kb. egy hónapunk van rá, hogy felkészítsük a Saxo-t a Miskolci versenyre, a Rallye2-es bajnokság 2. futamára. Erdelyi_Gy_egerbesz(1)

Kivel tervezed a Miskolc Rallye-t már navigátort tekintve?
Amennyiben ez sikerül, Dredán Gyuri barátommal megyünk Miskolcon a tavalyi közös munka mindig jó hangulatban telt és neki is hiányzik már egy komoly verseny, ahogy az FRT-ken részt vett az utóbbi két alkalommal jobban visszatért a versenyzés utáni vágya.

Köszönöm a riportot és remélem sikerül összerakni a gépet!

Köszönet a támogatásért: Újház Centrum – Piramis Építőház Kft. – Építő anyagok forrása, Art Deko Line Kft. – A szín vonala, Formula – Autósportmagazin, Ωmega Transz Kft., Olajszer-Tech Kft., Hauser – Kerékpár Magyarország, Truck&Tires Kft. – Mindenben a legjobbak, Szállíttat? RO-BA Trans-ra Számíthat!, PRINT Profi, Diamond Solution
KZ Invest Kft., North Racing, Növényi Sportakadémia – A küzdősportok háza, Tomi Sütöde Kft. – A barátság összeköt, IEJ Zrt. – Így élj jobban,
Sajtó: Krizsán Zoltán; Tel.:06-30-505-20-89; E-mail: krizsan.zoltan@hotmail.com”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!

Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .