2015. április 3. péntek

Eger Rallye: Hodosi Gábor-Holló Barnabás és Jánosa Ákos és Brunekker Árpád

Eger Rallye: Hodosi Gábor-Holló Barnabás és Jánosa Ákos és Brunekker Árpád

Míg a Hodosi Gábor-Holló Barnabás párosnak negatívan záródott a verseny, addig a Jánosa Ákos és Brunekker Árpád duó 2. helyen ért célba.
Természetesen volt negatívabb esemény is és senki sem örülhetett felhőtlenül a hétvégén történt baleset végett.
Tiba Anitával beszélgettek a versenyzők.

Visszább vesznek

Tavaly év vége felé elment a kedve a Hodosi Gábor-Holló Barnabás kettősnek a csatázástól, de az Eger Rallyra újra életre kaptak. Versenyeztek egy jót az egri pályákon, majd újra elment a kedvük a történtek miatt, és a jövőbeni versenyzésüket is átértékelték.hodosi

„Nagyon jól éreztük magunkat addig az utolsó gyorsaságiig, míg el nem tört a főtengely. Szomorkodtunk azon, hogy milyen szerencsétlenek vagyunk, mikor kaptuk a hírt, hogy barátaink és egyben versenyzőtársaink fának csapódtak az utolsó gyorson, és sajnos a navigátor életét vesztette. Ekkor már a mi problémánk eltörpült, és nem foglalkoztunk a kiesésünkkel. Mindvégig jól éreztük magunkat, de őszintén megmondom, hogy nagyon-nagyon átértékelődött bennünk ez az egész versenyzés. A következő futamtól kimondottan a saját örömünkre autózunk. Nem fogjuk hajszolni a másodperceket, csak jól érezzük magunkat. Nem ér annyit az egész már, hogy kockáztassunk.” – mesélte Gabó nem túl jókedvűen.

„Az utolsó gyorson estünk ki, mint ahogy Gabó is elmondta, de a pályákat szerettük, és élveztük a versenyt, ameddig lehetett. Nekünk ezek a szakaszok fekszenek. A gyorsok eléggé viseltesek voltak, de mi ilyenkor improvizálunk. A hétvégén történt tragédia minket is megrendített, és azóta is csak pislogunk. Felfoghatatlan ez az egész. Mi magunk is sokat gondolkoztunk a verseny óta, és úgy döntöttünk, hogy nem kell nekünk életre-halálra autózni, csakis a mi szórakoztatásunkra. Historicban fogunk menni nagyon úgy néz ki, mert nem akarunk leesni az útról.” – mondta Barna határozottan.

Hodosi Gábor és Holló Barnabás, valamint csapata ezúton szeretné Őszinte Részvétét kifejezni Szabó Attila navigátor családja, és hozzátartozói felé. Nyugodj Békében Attila!!!

Reklámpartnereink:
Expert Training Kft.; Nord Frank Kft.; AutoCarma Kft.; Prime Energie Kft.; Metál Inox Kft.; Tipp Plusz Kft.; Schönherz Informatikai Stúdió Kft.; Schönherz Iskolaszövetkezet; Terrex Kft.; Elektron-Co Kft.; Degorex Kft.; MAN Szerviz; Imre Gábor Kft., Mester-Építő Kft.; B-Safety Bt.; Hesztia Debrecen Tűzvédelmi és Biztonságtechnikai Kft.; Albert Tűzvédelmi Csoport Kft.

 

Másodpercekre az aranytól

Az Eger Rally Jánosa Ákos és Brunekker Árpád számára igazán jó kezdetnek számít, annak tekintetében, hogy az R2 A/6-os kategóriában 2. helyen végeztek. Mindent csak saját maguknak köszönhetnek, és a csapatnak.janosa_eger

„Először is kezdeném a lehető legrosszabbal, ami megtörténhet, ugyanis elveszítettük egy sporttársunkat. Ezért ezúton szeretnénk, részvétünket kifejezi Szabó Attila navigátor családja, barátai és ismerősei felé. Igazán szomorú helyzet alakult ki, és nehéz így arról beszélni, hogy nekünk mégis valamiért jól sikerült ez a verseny. Az, hogy az első ötbe szerettünk volna bekerülni, felülmúltuk, és elégedettek vagyunk, bár pár tizeden múlt az első hely, nem vagyunk telhetetlenek. Majd a következő versenyen. A pályák közül inkább Egerbakta-Sirok tetszett. Az autó szuper volt, a csapat is mindent megtett, mint mindig. Egyetlen probléma az, hogy nem így kellett volna befejeződnie ennek a futamnak, mert így azért a mi örömünk sem felhőtlen.” – mondta Ákos felemás érzésekkel.

„Mint kedves Ákos barátom, ahogy elmondta, én is részvétemet szeretném nyilvánítani a család és a hozzátartozók felé. Sajnálatos, hogy az egri futamnak ilyen szomorúan kellett végződnie. Több probléma is adódott ezen a versenyen, már ha csak azt is nézzük, hogy szinte minden kanyarban emberkék integettek, hogy lassíts, mert 2-3 autó áll az út szélén. Így nagyon nehéz teljesíteni azokat a dolgokat, amiket kitűz maga elé az ember egy versenyen. Az volt a szerencsénk, hogy hibátlanul írtuk fel a pályát, meg hát ügyesek voltunk, mert a kategória 12-ből 2. hely annyira nem rossz. Persze az első jobb, de majd az is meg lesz. Az első szerviz idő egy óra, nagyon durva volt, majd gyűjtő megint majdnem annyi. Ez káosz. Nem jó ott ülni, ezt nem szeretjük. A legnagyobb probléma az volt, hogy olyan sok helyen kellett visszavenni a tempóból, hogy nem tudtuk, hogy tényleg van veszélyforrás, vagy nincs. Ott is lassítottunk ahol nem kellett volna, de ugye nem tudhattuk előre mi vár minket a kanyar után. Ez már így történt, de bízunk benne, hogy legközelebb nem ilyen lesz.” – mesélte a történteket Árpi.

Reklámpartnereink:
MAGreen Kft. – Professzionális terményvédelem; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; Alga ’93 Kft. – Vas, színesfém hulladék felvásárlás; Global Roll Kft. – LFP, Plotter papírok, médiák tekercsben; Stantools+Nails Kft. Szerszám és Gépkereskedés; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Kamiker Kft. Nyomda; Kállai Group Kft. – Építőipari kivitelezés; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem; Automobile France Kft. Francia autóbontó; Cafe del Mar – Automata szolárium; HK Trans Kft,; V-System Tam – Informatika; SRT – Speed Rally Team;

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Fotó: Csatlos Norbert, RallyFeeling”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .