2015. április 16. csütörtök

A zenész: Bóli Attila, alias BeautyPianoo

A zenész: Bóli Attila, alias BeautyPianoo

Mai vendégem egy ifjú kaposvári zenész. A középiskolai zenész bandából  ismerem a zenei tehetségét, így pár évnyi folyamatos fejlődést követően gondoltam, leülünk egy frissítő mellé és beszélgetünk egyet. Kellemes olvasást.

Gálosi Gergely: Üdvözöllek Attila! Örülök, hogy elfogadtad a meghívást a beszélgetésre. Kezdjük ott, hogy még anno a Munkácsy Zenei Műhelyben hallottalak először zenélni, ami nem éppen ma volt. Azóta elég sok minden változott, de a hangszer és a zene imádatod nem. Mesélj. 

Bóli Attila: Amikor tíz évesen a zeneiskolába döntést kellett hozni a hangszert illetően akkor mindenáron a zongorát szerettem volna, de mivel a jelentkezők kilencven százaléka ugyanígy gondolkodott és ráadásul nekünk nem volt otthon zongoránk így a klarinétre esett a választás. Ezután 3 évig tartott a lelkesedésem de ezután már nem volt érdekes, így otthagytam az iskolát és a hangszertől is megváltam. Később 18 évesen erőt vettem magamon és elkezdtem a zongorával közelebbről is megismerkedni. Az első pillanattól fogva tudtam hogy ez az én hangszerem. Legelső „fellépésem” egy iskolai versenyen volt, amit meg is nyertem egy improvizatív saját zenével. Itt döntöttem el hogy komolyabban szeretnék foglalkozni az előadó művészettel. Ahogy te is mondtad az első zenekari próbálkozás a Munkácsi Zenei műhely volt, amiből később kiválva az 5Tension zenekar tagja lettem! Itt már komolyabb fellépések voltak mint az iskola falain belül megrendezett koncertek.boli_attila_02

Gálosi Gergely: Egyetemre kerültél, majd tudtommal új zenekarhoz is csatlakoztál. 

Bóli Attila: Igen, amikor felvettek az Egyetemre, úgy gondoltam, hogy kilépek az 5Tension-ből. Ennek több oka volt, de főképpen mert a 8 tagot számláló együttesből rajtam kívül kettő zenész lépett ki, akik közel álltak hozzám, és nem láttam már benne azt, amit a kezdetekkor. Valamivel később Bali Feri a Shelter zenekar gitárosa keresett fel, hogy csatlakozzak a bandájához, aminek én eleget is tettem. A Shelterrel sok helyre eljutottam, mint például a Rippl Rónai fesztivál , Somogybabod Off road fesztivál, és még számos koncert. Feri barátomtól és a hajnalig tartó próbáktól sokat tanultam, és jelenleg is aktívan készülünk az idei fesztivál szezonra, és idén nem titkolt célunk a feldolgozások mellett, bemutatni saját szerzeményeinket a közönségnek!

Gálosi Gergely: De ne feledjük, hogy változatlanul gyakorolsz és alkotsz saját számokat is. Ezekről mit kell tudniuk azoknak, akik még nem a rajongóid?

Bóli Attila: Általában napi 2-3 órát gyakorlok, de ez mellett szoktam játszani a „munka” mellett saját kedvemre is. A kezdetek óta jobban szerettem saját dalokat írni, a meglévő számokat feldolgozni. Ebből született meg a „BeautyPianoo” művésznév, és maga az irányvonal. Ez a projekt zenekartól független, kizárólag zongorai feldolgozásokat, saját darabokat foglal magában. Legfontosabb célom, hogy népszerűsítsem az emberek között a zongorát mint élő zenét egy rendezvényen, EGYkávézóban, vagy egy vacsoránál, vagy csak ha egy nyugodt pillanatra vágyik valaki. Főképpen mint BeautyPianoo, esküvői ceremónián, céges vacsorákon, jótékonysági rendezvényeken vettem részt, de itt az EGYKávézóban is tartottam egy karácsonyi muzsikát. Célom a pont ilyen estek népszerűsítése, minél több lehetőséget szeretnék a „BeautyPianoo estek” népszerűsítéséhez. Legújabb projektem viszont Vogel Ádámmal, vagy művésznevén Mc Pita Ramossal folytatom, és belekóstolok a hiphop világába mint zeneszerző. Első közös számunk a „Hányszor” most vasárnap (04.19.) kerül a nagyérdemű elé, amit az Mc Pita Ramos hivatalos oldalán meg lehet tekinteni.

Gálosi Gergely: Ezen zenei lépeid egyikéről már a Sportkult is beszámolt, amikor is az EGYkávézóban léptél fel. Erről jut eszembe, legutóbb borvacsorán is összefutottunk ugyanitt. Aznap mi volt a kedvenc borod?

Bóli Attila: A borvacsoráról nem tudok kinevezni egy kedvenc bort sem, mert mindegyik más-más különleges íz világot nyújtott a kellemes ételekkel!boli_attila_01

Gálosi Gergely: …egyébként mi a favorit ízvilágod-választásod borban, ha már így belekezdtünk?

Bóli Attila: Nem vagyok nagy borszakértő, alapjáraton a fehér száraz vonalat szeretem, de egy jó vörös vagy rosé bort sem vetek el ha a poharamba kerül.

Gálosi Gergely: Értem. De ezen kis kitérő után térjünk vissza a zenéhez. Hogy érzed, merre tartasz, illetve mik a leendő terveid?

Bóli Attila: Úgy érzem fejlődtem az utolsó három évben, mint a zenei alázat felfogásában, mint pedig technikailag. Mindenképpen azt mondanám hogy az utam elején vagyok, de bíztató a zenei pálya. A zene az ami a legfontosabb az életemben, de az Egyetemet is el kell végeznem a munkavállaláshoz, hiszen a zenéből jelenleg még nem tudok megélni.

Gálosi Gergely: Egyetem mellett most még gondolom ez belefér. Kérdés számodra, hogy utána mi lesz, vagy elsődleges lesz a zene?

Bóli Attila: A fő tervem az életbe, hogy kizárólag a muzsikálásból tudjak megélni, de addig még hosszú lesz az út, amihez kellő elszántság, komolyság és kitartás szükséges.

Gálosi Gergely: Remélem sikerülnek az álmaid és minél gyakrabban adsz okot arra, hogy együtt kávézzunk és írhassak rólad, esetleg 1-1 fellépésedet fotózhassam. Köszöntem a mai beszélgetést is!

Bóli Attila: Én is köszönöm a lehetőséget és mindenképpen számítok a fotókra, kávézásokra ebben a csodálatos kávéházban!boli_attila_03

Íme Attilától egy saját mű:

…illetve egy feldolgozás:

Aki szeretné folyamatosan követni a vele kapcsolatos információkat, az IDE kattintva a facebook oldalára jut.

Akit a Shelter zenekar – amiben jelenleg is zenél a művész úr –  élete érdekelne, az ITT megleli a facebook lapjukat.

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .