2015. április 29. szerda

21. Steelvent Miskolc Rallye: Merencsics Árpád-Kapcsos Tamás

 21. Steelvent Miskolc Rallye: Merencsics Árpád-Kapcsos Tamás

Egészen a 8. gyorsasági szakaszig menetelt előre a Merencsics Árpád-Kapcsos Tamás páros, ekkor már vezették is a kategóriájukat, mikor a gép váltója végett feladni kényszerültek a  21. Steelvent Miskolc Rallye-t.
Horváth Juditnak mesélték el a negatív hétvégét.

Megint a váltó tett keresztbe

Solid Racing Team – 21. Steelvent Miskolc Rallye, 2015. április 24-25.
Merencsics Árpád – Kapcsos Tamás, Suzuki Swift GTi

Eger után Miskolcon sem sikerült a pontvadászat a Merencsics Árpád-Kapcsos Tamás duónak. A Suzuki Swift GTi váltója ismét a rosszabbik arcát mutatta, s meggátolta, hogy a fiúk célba érjenek az április 24-25-ei, második bajnoki fordulón. Ráadásul a futamot úgy kellett feladniuk, hogy a 8. gyorsasági szakasz után már vezették a historic mezőny H1 kategóriáját.

Merencsics Árpád: Sajnos nem úgy alakult a miskolci versenyhétvégénk, ahogy terveztük: itt sem értünk végig… Nehezen indult számunkra a derbi, azt éreztem Tomin, hogy kissé dekoncentrált, ami hátráltatott bennünket az igazán gyors menetelésben, ráadásul néha abszolút magamra kellett hagyatkoznom vezetés közben. A 2. kör előtt megbeszéltük a problémákat, volt is egy kis javítás, s folyamatosan lépkedtünk előre – de az elsődleges cél akkor is az volt, hogy teljesítsük a kijelölt távot, pontokat szerezzünk. A 3. kör rajtjában is csak ez lebegett a szemem előtt, hogy csak guruljunk végig és érjünk be a célba – akkor jött a fekete leves…
Míg Egerben az egyik csapággyal volt a gond a váltóban, addig a múlt hétvégén valószínűleg az egyik fogaskerék fogazhatott le, és ettől felrobbant a váltó a Suzukiban. Elfolyt az olaj, ezért kénytelenek voltunk félreállni a 9. szakaszt követő etapon. Édesapámmal konzultáltam ezután, hogy tudjuk, hogy állunk a versenyben. Ő azt tanácsolta, hogy ha tudunk, menjünk tovább, mert akkor már vezettük a kategóriánkat – ráadásul úgy, hogy a historic mezőny legkisebb autója a miénk volt. Beindítottam tehát az autót, kapcsoltam egy sebességet, s azon nyomban megcsapta az orromat az égett szag, s láttam, hogy mögöttünk füst borít el mindent. Ekkor mondtam azt, hogy itt a vége a mi futamunknak.
Nagyon sajnálom, hogy most is ilyen szerencsétlenül alakultak a dolgaink, hiszen így rögtön két versenyt kellett nulláznunk. Most kicsit matekolunk a folytatást illetően, de az előzetes tervek szerint legközelebb Székesfehérváron állunk majd ismét rajthoz.Merencsics_Miskolc

Kapcsos Tamás: Úgy érzem, elég jól sikerült feldolgoznunk a Miskolc környéki pályákat, ami azért is volt nagyon fontos, mert nemhogy én, de Árpi sem versenyzett még ezeken a szakaszokon. Nem mondom, komoly kihívást jelentett az összes, de közben nagy élvezetet is nyújtottak. A verseny napján sajnos ismét nem tudtam 100%-on teljesíteni, a fáradtság és a meleg igencsak megviselte a szervezetemet, dekoncentrált lettem. Komolyabb problémát ez nem okozott, s a 2. körre azért már jobban toppon voltam, de sajnos a 9. gyors végén jelentkező műszaki gond miatt ismét fel kellett adnunk a küzdelmeket. Ha nem fejezheti be egy versenyző az egyik futamot, az önmagában is elkeserítő, de ha mindez úgy következik be, hogy az élen állt, akkor halmozottan sajnálatos a dolog.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Büttner & Co, Komplex, Kori ’96 Kft., Nyilas GSM Kft., Somogy Lift Kft., Agrivál Kft., Bionvell, MOST Médiacsoport, RádióMost, Zsirai Pincészet, Evolution, Innovitas, Cortesia Group, V4 Transport, Sigillanda, Kyocera, Excel IT, The Body Shop, Merencsics Autó Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .