2015. július 2. csütörtök

Piknik: Orosz Csenge és a Bodri Siller Civilis Cuvée

Piknik: Orosz Csenge és a Bodri Siller Civilis Cuvée

Az elmúlt napokban eléggé szerencsésnek mondhattam magam. Lehetőségem adódott egy kis beszélgetés keretein belül jobban megismerni egy ifjú hölgyet, aki színészi babérokra tör éppen, majd a továbbiakban kikapcsolódás gyanánt sétáltunk egyet és megkóstoltuk a Bodri Pincészet Siller Civilis Cuvée-jét fotózás közben. (A Csengével készült interjú kivonata következik, majd a bor. A teljes interjú holnap érkezik!)

…EGY kis kávézás…

orosz_csenge_05

Orosz Csengével a kaposvári EGYkávézóban

Gálosi Gergely: Üdvözöllek Csenge ezen a szép napsütéses délutánon. Vágjunk is mindjárt bele, hiszen még egy borkóstolgatás is vár ránk. Eredetileg Te debreceni lány vagy….
Orosz Csenge: Ha egészen pontos akarok lenni, Debrecen mellől Hajdúhadházról származom….a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán színésznőnek tanulok.

Gálosi Gergely: A színészi pályádat mikortól jegyzed?
Orosz Csenge: A színészet már egészen aprócska koromban felvetődött. A bölcsődében a dadusom jósolta, hogy ebből a kislányból színésznő lesz….

Gálosi Gergely: Milyennek találod az egyetemi dolgokat?
Orosz Csenge: A Kaposvári Egyetem Műv. Kara egy olyan bázis, ahol csicseregnek a madarak, cica szaladgál az udvaron, harangszó hasít a jelenetek csendjeibe. Különleges hely számomra. Egy lelkiismeretes tanári gárda tanít….
….Azt érzem, hogy egyre jobban nyílok, napról napra egyre több felismerésem van és ezáltal egyre több feladatom akad, de ezen az úton bizalommal vezetnek a tanáraim.

Gálosi Gergely: …és a Csiky Gergely Színházat?
Orosz Csenge: A Csiky Gergely Színházban eddig nézőként jártam. Nyitott, fürkésző tekintetekkel találkozom, minden alkalommal….

Gálosi Gergely: Amennyire megismertelek egy Borest – ahol felolvasóként szerepeltél – “szünetében”, egy eléggé sokszínű, pörgősebb lány vagy. Kaposvár mondhatni egy nyugodt kisváros. Te milyennek látod és mik azok a dolgok amik itt beépültek a napi dolgaid közé?
Orosz Csenge: Valóban energikus vagyok és szeretem, ha zakatol az élet, viszont fontos számomra az egyensúly…..Inni egy finom kávét az Egykávézóban, ide sűrűn betérek, a mára ismerős arcoknak köszönhetően néha egészen kaposvárinak érzem magam.

Gálosi Gergely: Tehát már otthonosan mozogsz. Hamarosan nyári szünet, mivel fogod tölteni?
Orosz Csenge: A nyári szünet számomra azt jelenti, hogy a kötelességek ugyanazok, csak lelkiismeret-furdalás nélkül lehet felülírni a kivételes napokon. Egy nemzetközi színész kurzuson veszek részt a vizsgáim után…
….Persze a családommal is tervezek lenni és pihenni is fogok. Nagyon várom, hogy a tavaly nyáron felfedezett Capuera-t idén is folytassam.

Gálosi Gergely: Köszöntem szépen a mai beszélgetést, remélem gyakori vendége leszel a Sportkultnak míg Kaposváron tanulsz és állsz színpadra.
Orosz Csenge: Köszöntem én is a csodás délutánt.

….és a parton egy kis Bodri Siller Civilis Cuvée-vel…

orosz_csenge_02

Csenge, Bodri Siller Civilis Cuveé és a lebegő pohár

Lehetőségünk volt egy üveggel bontani eme könnyed borból Csengével.

De mielőtt az illatokra és az ízekre térnénk, fussuk át, hogy mi is az a siller. Maga a sillerbor közép-európai kategória, technológiailag hasonlít rosé készítésre, de sokkal közelebb áll a vörösborokhoz, lévén tovább tart a héjon erjesztés folyamata. orosz_csenge_04

Lássuk is ezt a szépséges piros cuvée-t. Kadarka és kékfrankos fajtákból áll.
Kinyitást követően élénk eper illattal találkoztunk – ami fotózás végére is aktívan megmaradt, külön a poharakban is.
Az íz domináns, telt, mégis könnyed. A fő illat/íz mellé enyhe ribizli-meggy kombináció az ami még érkezik, ez ad neki enyhe fanyarságot a laza savasság tetejébe.
orosz_csenge_03
Nem egy vörösbor, de kellemesen telt bármely roséhoz képest, így aki valahol a kettő közt keresi a szájízének megfelelőt, íme, csak ajánlani tudom.
Ételekhez szinte bármihez el tudom képzelni, sajtoktól egészen a csirkepaprikásig, hiszen a telt gyümölcsössége mellett szinte minden megfér.
Jellegéből adódóan 10-12 fokos hűtést javasolnék a fogyasztáshoz.

Aki komolyabban érdeklődne a bor iránt, annak javaslom a Bodri Pincészet oldalának felkeresését (IDE kattintva érhető el).
Holnap érkezik Csenge teljes interjúja, illetve a fotózás összes kép!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .