2016. január 27. szerda

Sygnus 42. Gemenci Nagydíj 2016. – Nemzetközi Országúti Kerékpárverseny

Sygnus 42. Gemenci Nagydíj 2016. – Nemzetközi Országúti Kerékpárverseny

41.Gemenci_Nagydíj_Gemenc_GP_040

A verseny helye és ideje: Szekszárd város és Tolna megye területe. 2016. május 27-29. (péntek-szombat-vasárnap)

Nemzetközi országúti többszakaszos verseny. Össztáv: 400 km.

Résztvevők: A versenyen indulhat minden 18 éven felüli igazolt (Licence-el rendelkező) és nem igazolt kerékpáros, továbbá igazolt (Licence-el rendelkező) U19-es versenyző. Indulni egyénileg és csapattagként is lehet. A csapatok 4-6 főből állhatnak. Vegyes csapatok létrehozására lehetőség van a következő feltételekkel:
o amennyiben a csapatban két egyesület igazolt sportolója benne van, úgy mindkét egyesület nevét szerepeltetni kell és a csapat neve az lesz.
Amennyiben három, vagy több különböző egyesület igazolt versenyzője a csapat tagja, úgy annak neve csakis a MIX 1, MIX 2…stb. lehet a nevezés beérkezése szerint. Nemzeti válogatottként történő nevezés természetesen kivételt képez.

Program: (a részletes útvonal, hajrákkal, szintrajzzal a nevezési regisztrációnál)

2016. május 27. (péntek) Sygnus Kft Kupáért,16.30 óra: I. szakasz, 123 km-es mezőnyverseny – Szekszárd, Béla tér. Várható célba érkezés: 19.15 óra – Szekszárd, Béla tér. Útvonal: Szekszárd-Harc-Medina-Szedres-Jánosmajor-Kölesd-Medina (3kör)-Kölesd-Harc-Szekszárd

2016. május 28. (szombat de.)Paks Kupáért, 10.15 óra: II. szakasz, 95 km-es mezőnyverseny – Paks, Sportcsarnok. Várható célba érkezés: 12.25 óra. Útvonal: Paks- Dunaföldvár – Bölcske – Madocsa (2 kör) – Paks.

2016. május 28. (szombat este) Alisca-Bau kritérium, Pálinkás Csaba Emlékverseny, 20.00 óra: III. szakasz, 50 km-es háztömb körüli mezőnyverseny – Szekszárd, Béla tér. (útvonal: a városban kijelölt 1.7 km-es körpályán)

2016. május 29. (vasárnap) Tarr Kft Kupáért, 13.30 óra: IV. szakasz, 132 km-es mezőnyverseny – Szekszárd, Béla tér. Várható célba érkezés: 16.00 óra. Útvonal: Szekszárd-Várdomb-Alsónána-Bátaszék-Várdomb-Alsónána-Bátaszék-Alsónyék-Bátaszék (3×7,8 km / 3 kör)- Várdomb-Szekszárd (városon belül 7×5.4 km / 7 kör).
A IV. szakasz befejezését követően fél órán belül az összetett eredményhirdetésre is sor kerül.

Helyezések eldöntése: Minden szakaszon győz az a versenyző, aki az előírt távot a legrövidebb idő alatt teljesíti. Az összetett versenyben győz az a versenyző, akinek a négy szakasz után teljesített összesített idő eredménye a legjobb. Azonos idő esetén, a IV. szakaszon elért jobb helyezés dönt.
A gyorsasági – ,ill. hegyi hajrák győztesei azok a versenyzők, akik az adott hajrákon a legtöbb pontot gyűjtötték, a további sorrendet a pontok száma határozza meg. Pontegyenlőség esetén a több jobb helyezés dönt, amennyiben ez is egyenlő, úgy a később pontot szerzett versenyző végez előrébb. Csapatversenyben szakaszonként az 1-3. csapattag össz ideje adja a csapat időeredményét. (Az időjóváírások nem számítanak bele). A végeredményt a szakaszokon elért időeredmények összeadva határozzák meg. Győz a legkevesebb össz idővel rendelkező csapat. Időazonosság esetén a legjobb 3 csapattag összetett helyezési számát összeadva a kisebb szám dönt, ha ez is azonos, úgy a jobb egyéni összetett helyezési szám a döntő.

Időjóváírás: Minden szakaszon 10-6-4 másodperc az 1.-3. helyezettnek. A szakaszok közbeni gyorsasági hajrákon (R.H.) 3-2-1 másodperc az 1.-3. helyezettnek.
Díjazás: A mellékelt táblázat szerint. 2016. Díjazás katt!
Gyorsasági- és hegyi hajrák pontozása:
Gyorsasági hajrák (R.H.) esetén 6-4-2 pontot kap a vonalon áthaladó 1.-3. versenyző.
A hegyi hajrák (H.H.) között kategóriákat különböztetünk meg. Az I. kategóriás hegyi hajrá pontozása: 10-6-4-2-1 pontot kap a vonalon áthaladó 1.-5. versenyző. A II. kategóriás hegyi hajránál: 5-3-2-1 pont az 1.-4. versenyzőnek.
Vezető mezek: Az alábbi kategóriákban vezetők kötelesek az őket megillető, megkülönböztető mezben versenyezni:
Összetettben vezető: sárga mez
Részhajrákban vezető: zöld mez
Hegyi hajrákban vezető: piros pöttyös mez
U23-as korosztály összetettben vezető: fehér trikó

Kísérőautókra vonatkozó szabályok: A gépkocsi számokat az aktuális egyéni összetett lista szerint osztjuk ki. (Az I. szakasz kísérőautóinak sorszámát az előző évi egyéni összetett eredmény alapján osszuk ki az 1.-6. autókra vonatkozóan, a további csapatautók sorrendjét sorsolással döntjük el.)
A kísérő kocsik sorrendje:
Felvezető autó – Sajtó autó- Versenyigazgató – élboly – Neutral I. – Zsűri II. – (1 perces különbségnél kísérőautók)– Főmezőny – Zsűri I. – Orvos – Neutral II. – Kísérő személyautók sorszám szerint – Kísérő kisbuszok sorszám szerint – Záró kocsi.
A IV. szakaszon csak az egyéni összetett 1.-6. helyezett csapatnak a kísérőautója mehet a Szekszárd városon belüli körpályán, a többiek a pálya bármely pontján depózhatnak.
Nevezés: A mellékelt nyomtatvány megküldésével e-mailen: gemencgp@freemail.hu.
a.) Előnevezési határidő: 2016. április 29., 18.00 óra., díja: 15.000 Ft/fő.
Bankszámlaszám: 50300154-15200275 / Mecsek Takarék Szövetkezet

b.) Nevezési határidő: 2016. május 20, 16.00 óra. Ekkor a nevezési díj 20.000 Ft/fő, melyet a leírt bankszámlára kell átutalni. Helyszíni nevezés nincs!
A nevezés tartalmazza: 27-én vacsora, 28-án reggeli, ebéd+vacsora, 29-én reggeli+bőséges tésztaebéd.
Minden előnevező pólót kap ajándékba! Míg minden nevezett induló rajtcsomagjában Gemenci Nagydíj emblémás kulacs + a 18. életkort betöltők egy palack szekszárdi bort kapnak
A nevezési díjból 5.000 Ft-ot visszakap az a versenyző, aki mind a négy szakasz teljes távját teljesíti!
Verseny-központ helye: Szekszárd Városi Sportcsarnok. Cím: Szekszárd, Keselyűsi út 3. Itt a csapatvezetők 2016. május 27. (péntek) 14.30 – 14.55 óra között vehetik át a rajtszámokat és kapnak eligazítást. A technikai értekezlet 15.00 – 15.45 óra között zajlik!

Általános szabályok:
o A sajtó és a rendező számára kijelölt autóknak szabad utat kell adni a versenyen.
o A versenyen minden versenyző a saját felelősségére indul, a közlekedési szabályok betartása mellett. Esetleges balesetekért, vagy kárért a rendező semmilyen felelősséget nem vállal, azért kártérítésre nem kötelezhető.
o A szakaszokon a csapatok tagjainak egységes mezben kell versenyezniük.
o Kerék-, vagy gépcsere a verseny során csak az út jobb oldalán megengedett.
o A versenyen bukósisak használata kötelező.
o A bukás, vagy géphiba miatt lemaradó versenyzők a felzárkózáshoz idegen segítséget nem vehetnek igénybe. (a kocsisoron történő felzárkózás nem idegen segítség)
o Start előtt 10 perccel köteles minden induló a „Rajtívet” aláírni.
o Felszólalást (óvást) a limit időt követő 10 percen belül a Zsűri bármely tagjának írásban kell átadni 2000 Ft-os díj ellenében. A versenybíróság a benyújtott felszólalást a helyszínen tárgyalja és döntése végleges. Amennyiben helyt ad a felszólalásnak, úgy a díjat azonnal visszaadja, elutasítás esetén a szervezőhöz kerül a díj.
o Az I. szakasz lassú rajtjánál a KRESZ betartása kötelező. Aki átlépi a záróvonalat, vagy a körforgalomnál szembe megy, az azonnali kizárást kap a versenyből.
o A III. szakaszon semmiféle pénzes hajrá nem lesz! Amennyiben valamelyik támogató neve bemondásra is kerül egy bizonyos összeggel összefüggésben, az nem érinti a versenyzőket!
o A szakaszokat követően 15 percen belül eredményhirdetés lesz, ahol a szakaszok 1.-3. helyezettjei és a megkülönböztetett trikósoknak lesz díjátadó ceremónia.
o Az a díjazott versenyző, aki indokolatlanul, vagy előre be nem jelentett ok miatt távol marad az eredményhirdetéstől, ő nem kapja meg a díját!
o A részletes információk (pl. limitidők, frissítések stb.) a technikai értekezleten lesznek közölve.
o A III. szakaszon, a kritérium versenyszámban nincs Limit idő, tehát a szakaszt be nem fejező versenyzők is rajthoz állhatnak másnap! Ők egy előre meghatározott időhátrányt kapnak annak arányában, hogy hány kört tudtak teljesíteni.
o Minden itt nem szabályozott kérdésben az UCI és az MKSZ előírásai az irányadóak.

További Szekszárd és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

(információ: http://www.gemencnagydij.hu/)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .