2016. január 28. csütörtök

A Szivárvány Kultúrpalota februári moziműsora

A Szivárvány Kultúrpalota februári moziműsora

A képre kattintva teljes méretig nagyítható a havi műsor plakátja.
Ha Isten úgy akarja /Se Dio vuole/ (12)
Szinkronizált olasz vígjáték, 2015, 88 p.
R: Edoardo Maria Falcone
Fsz: Marco Giallini, Alessandro Gassman, Laura Morante

Feb. 1-2-3: 17 óra
Feb. 4: 19 óra

Tommaso az elismert római szívsebész magabiztos és sikeres ember. Látszólag a családi élete is renben van, leginkább pedig fiára büszke, aki az ő nyomdokain jár, hiszen orvosnak készül. Egy nap azonban váratlan fordulat történik: a fiú bejelenti a családnak, hogy félbehagyja az orvosi egyetemet, mert megváltozott az élete és pap szeretne lenni. Tommaso úgy tesz, mintha elfogadná fia döntését, de igazából őrjöng és elhatározza, hogy utána jár annak, hogy ki mosta át a fia agyát ezekkel a keresztény “dumákkal”, és ki az aki eltérítette őt az ígéretes orvosi karriertől. Tommaso tehát nyomozásba kezd, és egyre inkább olyan helyzetekbe bonyolódik, amire még ő sem gondolt…

Szivárvány Filmklub

Miért én? /De ce eu?/ (16)
Feliratos román film, 2015, 125 p.
R: Tudor Giurgiu
Fsz: Emilian Oprea, Mihai Constantin, Andreea Vasile
Feb. 1-2-3: 19 óra

Cristian, a fiatal és idealista bukaresti ügyész karrierje egyre magasabbra ível, amikor egy bonyolult ügyet bíznak rá. Egy idősebb nagyváradi kollégája ellen kellene eljárást indítson, aki leleplezett egy korrupciós ügyet, amelyben magas rangú politikusok, nagyvállalkozók és ügyészek is érdekeltek. A fiatal ügyésznek választania kell a karrierje és az igazság között. Ahogy egyre mélyebbre ássa magát az ügyben, veszélyes terepre téved. A film a 2015-ös fesztiválszezon egyik nagy sikere volt.

Gyalog galopp /Monty Python and the Holy Grail/ (16)

Szinkronizált angol vígjáték, 1975, 92 p.

R: Terry Gilliam, Terry Jones
Fsz: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones

Feb. 4: 17 óra

Feb. 5: 17 és 19 óra

A Monty Python-csapat egyik legnépszerűbb filmje Artúr királyról és a Kerekasztal lovagjairól több évtized után újra a filmvásznon digitálisan felújított képpel és hanggal!
Saul fia (12)
Magyar film, 2015, 107 p.
R: Nemes Jeles László
Fsz: Röhrig Géza, Molnár Levente, Zsótér Sándor

Feb. 8: 17 és 19 óra

Feb. 10, 15, 16: 17 óra

Újra műsoron az utóbbi idők legnagyobb sikerét elért magyar filmje, ami nem csak a Legjobb Idegennyelvű Film Golden Globe-díját tudhatja magáénak, de ugyanebben a kategóriában az Oscar-díj egyik nagy esélyese is!

A Házasság Hete-rendezvénysorozat:

Időről időre /About Time/ (12)
Szinkronizált angol film, 2013, 123 p.
R: Richard Curtis
Fsz: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy, Margot Robbie
Feb. 9: 18 óra
Vicces és megható film szerelemről, családról, és az időutazásról.
A filmet A Házasság Hete-rendezvénysorozatra regisztrált párok 500 Ft./fős engedményes jegyárral tekinthetik meg!

Szivárvány Filmklub 

A kórus /Boychoir/ (12)
Feliratos amerikai film, 2014, 103 p.
R: Francois Girard
Fsz: Dustin Hoffman, Debra Winger, Kathy Bates, Garrett Wareing
Feb. 15-16-17: 19 óra

A 11 éves Stet nehéz időszakát éli, amit tovább nehezít édesanyja váratlan halála. A fiú zabolázatlan természete mögött tanára azonban látja a tehetséget. Stet-nek fantasztikus énekhangja van, azonban tehetsége kibontakoztatásához szükség lenne számára a megfelelő képzésre, amit az ország első számú amerikai fiúkórusában kaphat meg. A Nemzeti Fiúkórus Akadémia vezetője is látja benne a tehetséget, és a bentlakásos iskolában igazi mentorává válik a fiatalnak. Előtte azonban még a fiúnak meg kell békélnie életével, és megtalálnia a közös hangot a tanárával.

Mellék/Hatás

Magyar rövidfilm, 2016, 30 p.
R: Schlichter György
Fsz: Rábaközi Gergő, Orosz Csenge, Törő Gergely, Füle Zoltán, Talpassy Dorottya
Feb. 17: 18 óra
Mit tehet három vidéki huszonéves, ha egyetlen menekülőútjuk a kilátástalanságból egy bűnözéssel és intrikával átszőtt hajszába sodorja őket? Milán, Panni és Janó átlagos kaposvári főiskolások, akik egy különc tudós és az ő forradalmi vegyületére vadászó titkos társaság macska-egér harcába csöppennek bele.

A rövidfilm egy olyan internetes sorozat első fejezete, melyet fiatal kaposvári filmesek és színészhallgatók forgattak azzal a céllal, hogy egy fordulatos, sci-fi elemekkel átszőtt akció-krimi történetén keresztül mutassák be a mai vidéki fiatalok világát, melyben helyszínként Kaposvár is főszerepet játszik.
A vetítésre a belépés ingyenes!
Carol /Carol/ (?)
Feliratos angol-amerikai film, 2015, 118 p.
R: Todd Haynes
Fsz: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler

Feb. 22-23-24: 17 óra

Feb. 25: 19 óra

Az ötvenes évek gazdasági fellendülése idején a húszas éveiben járó Therese Manhattan egyik nagyáruházában dolgozik eladóként, és naphosszat a jobb életről, és a szerelemről álmodozik. Egy nap találkozik a jómódú Carollal, aki kihűlt házasságában vergődik, és amit talán csak kislánya iránti imádata tart egyben. A két nő között rögtön szikrázni kezd a levegő, és kezdetben ártatlannak induló találkozásuk az érzelmek hatására gyorsan elmélyül. Carol féltékeny és továbbra is szerelmes férje meg akarja kérdőjelezni a nő anyai rátermettségét, valamint erkölcsösségét. Később pedig további, mélyre elásott titok is felszínre kerül a múltból.

A film számos díjat és jelölést gyűjtött be, és 6 Oscar-díjra is jelölték.

Art Osztály

A kígyó ölelése /El abrazo de la serpiente/ (12)
Fekete-fehér, feliratos kolumbiai-venezuelai-argentin film, 2015, 125 p.
R: Ciro Guerra
Fsz: Nilbio Torres, Antonio Bolivar, Jan Bijvoet
Feb. 22: 19 óra

Karamakate, a nagyhatalmú amazóniai sámán, törzsének utolsó képviselője a világtól elvonultan, a dzsungel mélyén él. Életét azonban felrázza egy amerikai etnobotanikus érkezése, aki a Yakrunát, a szent varázsnövényt keresi, amely megtanít álmodni. Együtt indulnak Amazónia szívébe, és utazásuk során a múlt, a jelen és a jövő egybeolvad, Karamakate pedig lassan visszanyeri elveszett emlékeit.
A történet a sámán és a két megszállott fehér ember road movie-ján túl az őstermészet és a globalizáció örökös küzdelméről szóló gigantikus parabolává nemesül és nekünk szegezi a kérdést: vajon elég bölcsek vagyunk ahhoz, hogy örökségünket ne játsszuk ki mohó anyagi érdekeknek? A filmet Oscar-díjra nevezték a Legjobb Idegennyelvű Film kategóriájában.

Joy /Joy/ (12)

Feliratos amerikai film, 2015, 124 p.
R: David O. Russell
Fsz: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro, Elisabeth Röhm

Feb. 23-24: 19 óra

Feb. 25-26: 17 óra

Joy neve azt jelenti: öröm. És valószínűleg nem véletlenül. Különleges nő: szeszélyes, bolondos, elszánt és erős; és bármire hajlandó, hogy együtt tartsa családját, melynek tagjai legalább olyan dilisek és olyan makacsok, mint ő maga. Nincs túl sok esélye a sikerre. És ez ad neki szárnyakat. A szükség és egy álom, amelyhez gyerekkora óta ragaszkodik, végül elrepíti odáig, hogy egy sok millió dollár értékű vállalatbirodalom alapítója legyen. A filmben nyújtott alakításáért Jennifer Lawrence Golden Globe-díjat nyert és Oscar-díjra is nevezték.

Férfiak és csirkék /Mand & hons/ (16)

Feliratos dán-német fekete komédia, 2015, 104 p.
R: Anders Thomas Jensen
Fsz: Mads Mikkelsen, David Dencik, Nikolaj Lie Kaas, Soren Malling
Feb. 29- Márc.1-2: 17 óra

Gabriel és Elias hiába testvérek, gyökeres ellentétei egymásnak. Gabriel lestrapált egyetemi professzor, Eliast meg csak a nők és a közhelyes tények foglalkoztatják. Egyik óráján Gabriel telefonhívást kap, amelyben közlik vele, hogy apjuk elhunyt. Életük váratlan fordulatot vesz, amikor egy videófelvételből megtudják, a megboldogult igazából nem is a biológiai apjuk volt, mert ő valójában még mindig él, egy szigeten. A két testvér útnak indul, és a szigeten csupa meglepetésben lesz részük. Megismerkednek a polgármesterrel, és annak lányával, aki utálja az életét, önmagát, a családját és a szigetet, és egyébként is kicsit neurotikus nő. A szülői házban aztán egy csomó állat mellett olyan hibbant emberekkel is találkoznak, akikről nemcsak az derül ki, hogy testvéreik, de ismerik az eltitkolt igazságot a családjukról és önmagukról is.

Szivárvány Filmklub
45 év /45 Years/ (12)
Feliratos angol film, 2015, 95 p.
R: Andrew Haigh
Fsz: Charlotte Rampling, Tom Courtenay
Feb. 29- Márc.1-2: 17 óra

Kate és Geoff 45-dik házassági évfordulójáig már csak egy hét van hátra. Jól haladnak az előkészületek az ünnepléshez. De egy váratlan levél mindent felborít: Geoffet arról értesítik, hogy évtizedekkel ezelőtt eltűnt régi szerelmének holttestét megtalálták egy svájci gleccserbe fagyva. Az ünnepség előkészületei ezután nem maradnak feszültség nélkül, a férfi egykori szerelmének emléke próbára teszi a házaspár hosszú kapcsolatát.

A filmet és a két főszereplőt számos fesztiválon díjazták, Charlotte Rampling a Legjobb Női Főszereplőnek járó idei Oscar-díj egyik esélyese.

További Kaposvár és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .