2016. november 24. csütörtök

In | Side | Out – A NŐ NÉGYSZER

In | Side | Out – A NŐ NÉGYSZER

Kiállítás & beszélgetés a Stylewalker Night eseménysorozat részeként. Központi témák:

KÉPZŐMŰVÉSZET | DIVAT | DESIGN | ÉRDEKVÉDELEM

/// Lidewij Edelkoort
Az esemény bevezetéseként Lidewij Edelkoort munkássága alapján a design-ról, mint a változás igényének tudatos megfogalmazásáról, a jövő archeológiájának kutatási lehetőségeiről és különböző alkotói módszerek összekapcsolásának kulcsfontosságú szerepéről tart rövid ismertetést Henzler Anna, design- és művészetmenedzsment szakos hallgató.

/// Pussy Parade
A Pussy Parade több, mint egy művészeti projekt. Hornyák Evelin és Sztojkov Alexandra kollaborációja párbeszédet kezdeményez a design és a képzőművészet, a néző és a kiállított tárgyak, valamint a nőiség ellentétes definíciói között. A táskákba rejtett tartalom kliséket dönt meg és sztereotípiákat rombol le. Arra szólít fel, hogy ássunk mélyebbre és ne elégedjünk meg a rózsaszín felszín szépségével.

/// ZIPway
Horváth Renáta METU- öltözéktervező mesterszakos hallgató legújabb, ZIP nevű kollekciója a sci-fi filmek látványvilágát idézi. A ruhák geometrikus formáját és a cipzárak keltette fémes hatást a monokróm színvilág még hangsúlyosabbá teszi. A tervezési folyamat során különleges anyagtársítások jöttek létre a ruhákon: a teljesen elasztikus, illetve műbőr textilek használata izgalmas kettősséget eredményez. A kollekció összes darabja egy urbanista, hordható műalkotás, amelyek minden bizonnyal felkeltik majd a különleges ruhadarabok kedvelőinek figyelmét.

/// My Way or the Highway
Szekér Viktória (METU – média design alapszak) projektjének témája a Not Targets, egy fikciós női érdekvédő szervezet, amelynek kampánya a My Way or the Highway. Egy kommentelő a megerőszakolt nőkkel kapcsolatban azzal a hasonlattal élt, hogy ha valaki egy kocsi elé veti magát, akkor ne csodálkozzon, hogy elütik. Ebből is született a kampány ötlete, mely azon a gondolaton alapszik, hogy az áldozathibáztatás elkerülhető lenne, ha a szexuális együttléttel kapcsolatban is kreálnánk olyan alapvető, félreérthetetlen szabályokat, amilyeneket a KRESZ határoz meg a közlekedésben. A kampány logó, poszter és animáció formájában valósulna meg első körben. Hosszabb távon egy teljeskörű jelrendszer megalkotása a cél, mely a közlekedési szabályzatot parafrazálná mind szóban, mind vizuálisan.

A program a Budapesti Metropolitan Egyetem Design- és művészetmenedzsment szak végzős hallgatóinak szervezésében kerül megrendezésre a Stylewalker Night programsorozat részeként.

Helyszín: Eventuell Galéria – 1056 Budapest Nyáry Pál utca 7.
Időpont: 2016. november 26., 17:00

in_side_out_a_no_negyszer

További Budapest és környéki programok a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(fotó és szöveg: sajtóinformáció)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .