2012. április 19. csütörtök

A Roppantós Táncegyüttes!

Ígéretemhez híven a Strawberry Jam Band után a péntek este másik szereplőit, a Roppantós Táncegyüttest is megkérdeztem, mit várjunk április 20-án. Sudár Gergővel beszélgettem a Roppantós és a Strawberry Jam Band közös produkciójáról.

Kele Dóri: Mióta vagytok ebben a felállásban, és kik a csapat tagjai?
Sudár Gergő:
A Roppantós Táncegyüttes 2005 szeptemberében alakult azzal a nem titkolt céllal, hogy a néptáncot és a színházat összedolgozva táncszínházi darabokat állítson színpadra úgy, hogy az minden korosztálynak élvezhető legyen. Másik célunk, hogy a néptáncot, mint magyar értéket, megőrizzük, azt más táncstílusokkal ötvözve új, látványos, humoros, XXI. századi produkciókat hozzunk létre. Az együttes húsz tagból áll, fele-fele arányban fiúk és lányok, így a páros táncok is könnyen megoldhatók. Művészeti vezető és koreográfus Stéger Dániel.
Kele Dóri:
Miért kértétek fel a Strawberry Jam Bandet hogy Veletek dolgozzanak?
Sudár Gergő:
A legutóbbi Jam Night rendezvényre elmentünk a csapattal szórakozni, és igazából akkor fordult meg a fejünkben, hogy később együtt dolgozzunk. Tetszett, hogy fiatalok, lendületesek és minden lehetőségre nyitottak. Nekik is hasonló céljaik vannak: az embereket szórakoztatni szeretnék. Az egyetértés és az előzetes megbeszélések után nagyon gyorsan ment a munka.
Kele Dóri:
Hogyan egyeztetetitek össze a táncpróbákat? Mennyi energiát fektettek ebbe a fellépésbe?
Sudár Gergő:
A Roppantós heti kétszer próbál, a zenekarral hétvégén tudjuk összenézni a produkciót. Most már a főpróba időszak zajlik, ez általában a legstresszesebb, hiszen áldozatokkal jár a fellépés, hiszen mindenki iskola és munka mellett csinálja ezt. Mindezek ellenére szeretjük! 🙂
Kele Dóri:
Örülnék, ha az olvasók számára elhintenél egy kis kulisszatitkot, vagy meglepetést…
Sudár Gergő:
Meglepetésként annyit árulhatok el, hogy egy nagyon komplex műsor lesz április 20-án a színpadon. Gelencsér Gábor annyit már elárult, hogy a zenészek is táncra perdülnek, de ki tudja, talán még a táncosok is énekelnek…
Kele Dóri:
Mikor és hol láthat Titeket a nagyközönség legközelebb?   
Sudár Gergő:
Májusban elég sok helyen megfordulunk. Sümegre megyünk egy versenyre, ahova már évek óta visszajárunk. Ezután, a hónap végén pedig Bikalon, a reneszánsz birtokon mutatjuk be Ősroppanás című műsorunkat.    
Péntek este mindenkit szeretettel várunk a Sportcsarnokban!    

Miközben írom a cikket, ketten telefonálnak, nincs-e kedvem elmenni pénteken, csinál valamit a Strawberry Jam Band meg a Roppantós közösen. A második telefonáló csak ennyit mond: „Nem tudom mi lesz ez, de hogy nagyot fog szólni, az már egyszer tuti!”

Jó szórakozást kívánok mindenkinek péntek estére!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .