2014. április 17. csütörtök

A Bringamánia: Tekerj el RIO-ba kampánya

Személyesen sajnos nem tudott a szerkesztőség jelen lenni, de szerencsénkre ultra gyorsan megérkezett a sajtóanyag! Így máris megtudhatja mindenki, hogy mi is volt ma Budapesten, a címben olvasható esemény elindításán.

Bringával indultak el Rió de Janeiróba

Az egészséges életmódot népszerűsítették a hírességek. Rékasi Károly, Kökény Attila, Gájer Bálint és a legendás Aranycsapat játékosa a 89 éves Buzánszky Jenő is bringára ült és tekert. Rió de Janeiróba indultak. Az első kilométereket a budapesti Eiffel térre épített bicikli-installáción tették meg.

A McDonald’s BringaMánia program, mára már nemcsak egy fogalom, hanem egy életforma Magyarországon, ami azért jött létre 2010-ben, hogy az egészséges és a minőségi kikapcsolódást népszerűsítse a kerékpározás minden fajtájával minden korosztály számára. A BringaMániának immár 37 ezer tagja van és ez a szám évről évre emelkedik. A program idei, egyik legnagyobb kezdeményesével már nem csak a kerékpár sport, hanem a futball szerelmeseit is felkarolta. A FIFA Labdarúgó-Világbajnokság hivatalos főszponzoraként a McDonald’s idei BringaMánia programjában a focit és a bringázást összekapcsolva is népszerűsíti a bringázást. A „Tekerj el Rióba” akciónak köszönhetően két szerencsés biciklis kijuthat a 2014-es rió-i futball VB-re, ahol találkozhat a júliusi döntős csapatok játékosaival, kezébe veheti a győztes trófeát és több tízezer szurkoló előtt, elsőként léphet a Maracana stadion gyepére.  A Budapest – Rió de Janiró 10.000 km-es távot persze csak képletesen kell letekerni a jelentkezőknek. Egy speciális, telefonra letölthető applikáció segítségével lehet gyűjteni a sorsoláshoz szükséges kilométereket. A nevezőknek nem kell ténylegesen 575 km-t letekerni. (a versenyben való részvételhez szükséges játékszabályok a www.bringmania.hu oldalon találhatók)

Kerékpározással vezetik le a stresszt a magyarok!

A felmérések szerint évről évre egyre többen ülnek kerékpárra. A lakosság több mint egyharmada biciklivel közlekedik, amihez túlzás nélkül állítható, hogy a McDonald’s BringaMánia programnak, is köze van. A program legfőbb célja, a gyermekek és a felnőttek hozzásegítése a kulturált, biztonságos kerékpározás elsajátításához. A rendezvények olyan palettát kínálnak a bringásoknak, ahol mindenki megtalálhatja a maga számára ideális kétkerekű programot. Az ország különböző pontjain eddig megrendezett események, például túrák, versenyek és bemutatók mindig sikeresek voltak. A számtalan lehetőség mellett BringaSuli is működik a kezdők számára. A BringaMánia Internetese oldalán naprakész információkat kaphatnak a kerékpározás szerelmesei mindenről, ami a bringázásról szól. Manapság egyre többen váltanak kocsiról bringára. Kerékpáros nagyhatalom vagyunk és leszünk, a magyarok több mint 30%-a bringázik – mondta László János a Magyar Kerékpárosklub elnöke. Egy felmérés szerint sokkal kiegyensúlyozottabb az, aki bringázik, mint aki vezet. Ráadásul olcsóbb is. Egy felmérés szerint az elmúlt 3 évben a magyarok több mint egyharmada spórolás miatt használja többet a biciklijét. Havonta több tízezer forintot takarít meg így. Iskolába és munkahelyre is kerékpárral járnak. Nincsen kötelez biztosítás és üzemanyagköltség sem. Ráadásul a dugók miatt sem kell órákat a kocsiban ülni. A napi minimum 30 perces testmozgás miatt harmóniában van a test a lélekkel. Sokkal vidámabbak a bringások, mint azok, akik autóval járnak. Tekeréssel levezethet a munkahelyen felgyülemlett stressz is. Többek között ezért is jött létre a McDonald’s BringaMánia program 2010-ben. A felmérések is bizonyítják – évről évre egyre többen ülnek kerékpárra. A lakosság több mint egyharmada biciklivel közlekedik, amihez túlzás nélkül állítható, hogy a McDonald’s BringaMánia programnak is köze van.”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .