2014. augusztus 18. hétfő

Jánosa Ákos és Brunekker Árpád a Citroen C2R2-vel a Baranya Kupán

Jánosa Ákos és Brunekker Árpád a Citroen C2R2-vel a Baranya Kupán

Jánosa Ákos és Brunekker Árpád versenyzésben sikeres hétvégét tudhatott maga mögött a Baranya Kupán, még ha szívfájdalmukra nem is A6-ban…de meséljenek ők.

“Még többet kell elvállalni

janosa

Jánosa Ákos és Brunekker Árpád

Jól érezték magukat a Baranya Kupán, attól függetlenül, hogy adódtak helyzetek, amik nem különösebben dobták fel a hangulatukat. Jánosa Ákos és Brunekker Árpád túl régen megy a Citroen C2R2-vel ahhoz, hogy még ennyi idő után sem tudják őket soha megfelelő kategóriába sorolni. Ez a legfájóbb számukra, mert minden verseny után máshol szerepel az eredményük, de olyan is előfordult már, hogy egy sikeres versenyhétvége után nem gyarapodtak a pontjaik.

„A rendezés nagyon jó volt, a szakaszok tetszettek, a Pirelli gumik sokat segítettek abban, hogy bátrabban autózzunk, de még mindig többet kell elvállalni. A beállítás is frankó lett, most már tényleg csak arról van szó, hogy versenykilométereket kell gyűjteni, és futamról-futamra egyre magabiztosabban engedjem be a méregzsákot, egy-egy kanyarba. Amennyiben ez menni fog, akkor mondhatjuk majd, hogy megcsináltuk. Addig viszont még van teendő. Az idő nem volt kegyes hozzánk, mert kint is nagyon meleg volt, nemhogy az autóban, de ilyen feltételek mellett még jobban örülünk, hogy sikeresen célba értünk. Jó volt látni, hogy a rendezők szem előtt tartották, hogy egy hideg ital milyen sokat érhet a gyorsról leérve. Igazán szép gesztus volt, még akkor is, ha ez mások számára csak apróság. Pont ezeken az apróságokon múlik, hogy egy-egy versenyről milyen hangulatban, és élményekkel távoznak a rali csapatok. Már csak egy dologról beszélnék, az a kategória besorolás. P csoport. Ezt nem szeretjük, és úgy gondoljuk nem is ide tartoznánk igazából, de a remény hal meg utoljára, ezért bizakodva várjuk, hogy mire feleszmélünk már A6-os kategóriában leszünk. Kassa a következő állomás, amiről sokat hallottunk már, de sajnos még nem volt szerencsénk megismerni a szakaszokat. Idén ez is meg lesz, és arra törekszünk, hogy így ismeretlenül is jó helyen végezzünk majd.” – mondta Ákos.

A duó számára egyértelműen az okozhat keserű szájízt távozáskor, hogy nem tudják magukat igazán megmérettetni, hiába mennek egy jó versenyautóval. Kedvét szegi az embernek, ha nem a saját kategóriájához tartozó autók ellen kell csatázni. Mindenkinek szüksége van a motivációra, és ebben az ügyben lépni fognak, hogy rendeződjenek a kategória besorolások a jövőben.

„Igazából minden nagyon szép, és jó lett volna, ha nincs ez a kategória mizéria állandóan. Tudjuk, hogy másoknak is szívfájdalma, hogy mindig pakolgatják a párosokat ide-oda, de ennek ideje most már pontot tenni a végére. Nem arra akarunk egy verseny alkalmával koncentrálni, hogy kutakodjunk az eredménylistán, hogy milyet mentünk volna a saját A6-os kategóriánkban. Ez számunkra felfoghatatlan, hogy egy gyári felszereltségű Citroen ugyan miért nem mehet ott, ahová valójában tartozik. Azért mert valaki anno okoskodott, és úgy maradt, vagy mi az oka?! Ezt helyére kell rakatni! Egyébként nagyon sokat tanultunk, szuperek voltak a Pirelli gumik. Nyúztuk őket, ahogy kell, és jól feküdt a kis gép az aszfalton. Maximálisan kihasználtuk a pályabejárási időt, de a meleg nem könnyítette meg a helyzetünket. Elírtunk, felirtunk, újraírtunk, töröltünk…minden volt, ami szem-szájnak ingere. Ennek ellenére egy igazán jó versenyen vagyunk túl, ahol mondhatjuk, hogy a fejlődés útjára léptünk, és nem áll szándékunkban megállni. Mindenképpen az a célunk, hogy rendes kategóriában, nem ilyen szedett-vedett P csoportban versenyezzünk. Látni akarjuk a fejlődésünket, és azokkal szeretnénk csatázni, akikkel igazából egy helyen kellene mennünk, nem pedig az űr Zsigulikkal. Remélhetőleg erre lesz megoldás, és bízunk benne, hogy Kassán, ha megnyomjuk a kis méregzsákot, akkor elől fogunk végezni….A6-ban….mondom A6-ban…halljátok illetékesek….A6-ban.” – viccelődik Árpi, de valójában minden szavát komolyan gondolja.

Köszönet a támogatásért: Stantools Kft. Szerszám és Gépkereskedés; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; Meditó Kft. Játék nagykereskedelem; Global – Roll Kft. Nyomtatvány kereskedés; Kami Ker Kft. Nyomda; Kállai Group Kft. Építőipari kivitelezés; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem; Automobile France Kft. Francia autóbontó;

Szöveg: Tiba Anita / Fotó: Peremicki István”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

 

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .