2014. augusztus 19. kedd

Technikai problémákkal küzdött a Lángi-Veres páros a Baranya Kupán

Technikai problémákkal küzdött a Lángi-Veres páros a Baranya Kupán!

A technikai sportágakban, így a rallyban is olykor megesik, hogy nem az emberen múlik a győzelem. Lángiék esetében is ez történt a Baranya Kupán, hiszen egymás után több problémájuk is akadt, ami hátréltatta őket.

Következzen a DYNAMIC RALLY TEAM sajtóanyaga.

DYNAMIC RALLY TEAM – STEFANI Baranya Kupa 2014, 2014. augusztus 8-10.

Lángi Attila – Veres Gábor, BMW Z4 M Coupe

A balszerencse áradása – talán így lehetne a legjobban jellemezni Lángi Attila és Veres Gábor Baranya Kupán eltöltött versenyhétvégéjét. A Dynamic Rally Team rallysai által hajtott BMW Z4 M Coupe rengeteg problémával küzdött: a váltótól a motorvezérlésig. A fiúk azonban igyekeznek ezt is pozitívan felfogni, s gőzerővel dolgoznak azon, hogy a szeptember elejei Kassa Rallyen teljes erőbedobással támadhassanak.

Lángi Attila: Ez a hétvége sem alakult igazán úgy, ahogyan szerettük volna – mindig akadt valami problémánk a kocsival, amivel meg kellett küzdenünk. A tavalyi Eger Rallyhoz hasonlítanám ezt a futamot, ahol szintén minden elromlott, aminek megvolt erre az esélye.Lángi-Veres

A problémák az elején még nem is jelentkeztek. Az első kör még alvósra sikeredett, s a tapasztalatlanságunkból adódóan még inkább az itiner pontosságát ellenőriztük. Természetesen most is tökéletesen írtuk fel a pályákat, csak nekem kell elhinnem azt, hogy tényleg minden rendben van, és elfér ott, olyan sebességgel az autó, ahogyan azt előzőleg megállapítottuk. A 3-4. gyorsaságin a váltó pecsételte meg a sorsunkat, ugyanis a váltórudazat beakadt az 5. illetve a 6. sebességi fokozatba, s hiába sikerül kiakasztani, nem tudtunk vele olyan gyorsan menni. A második kör első felében nyöszörögve haladt az autó, majd poraival feltámadva új életre kelt. A 7. szakaszon nagyon csúszkáltunk, nem volt jó az időnk. Ennek kompenzálására az utolsó gyorson szerettünk volna mindent beleadni, hogy meg tudjuk csípni az értékelésben előttünk állót. Ám alig mentünk 20 másodperce, s a BMW egyszerűen leblokkolt. Nemhogy lelassított, de egészen a 100 km/h-s sebesség alá csökkentette az erejét. Úgy tűnik, most sem volt szerencsénk, folytatódik a pechszéria. De ugyebár ezért vannak a tesztversenyek, hogy inkább itt mutatkozzon meg a hiba, semmint az éles pontvadászat közben.

Egyetlen vigaszom, hogy amikor igazán jól tudtunk menni, akkor sikerült megvalósítanunk a tervünket, miszerint minél több kétkerekest magunk mögé utasítunk. A 6. gyorsasági szakaszon ezt elértük, csak Horváth Balázs volt még előttünk. A napokban elutazunk nyaralni, de utána folytatódik a munka, a váltó mellett az új vezérműtengely-jeladót is be kell majd építeni a Z4-be. Idő hiányában már nem lesz lehetőségünk tesztre, a Kassa Rallyes éles bevetés lesz egyúttal a próba is.

Veres Gábor: Pályafutásom során többször is volt alkalmam versenyezni a mecseki pályákon – hol a Mecsek Rallye, hol a Baranya Kupa keretein belül. Kellemetlen és örömteli emlékeim egyaránt vannak, de összességében kedvelem az itteni szakaszokat. Az utóbbi néhány évben egy Citroen C2-ben versenyeztem, ám ahhoz képest most teljesen más élményt nyújtott a Mecsekben való autózás a BMW-vel. A Z4 jóval erősebb kocsi, s ha nem jelentkeztek volna a hétvége folyamán a műszaki hibák, akkor elég szép eredményt érhettünk volna el.

Mivel mi a Baranya Kupát a Kassa Rallyera való tesztnek fogtuk fel, ezért nem vagyok annyira csalódott a szereplésünk miatt. Ismét tanultunk valamit, látjuk, hogy min kell még dolgozni, hogy a maximumot tudjuk kiautózni a BMW-ből. Addig is a csapat dolgozik a váltó és a motorvezérlési probléma elhárításán, hogy Kassán már ne legyen – legalább – ezzel gondunk.

A szervezés részéről külön ki szeretném emelni a szervezőgárda rugalmasságát, korrektségét és profizmusát. Pörgős versenynapunk volt, csúszások nélkül, s emellett nekünk, a meghívásos kategória résztvevőinek is megkönnyítették a dolgunkat azzal, hogy este már nem kellett beraknunk a parc fermébe a kocsit. A jó hangulatú versenyzésünk tehát most is biztosítva volt.

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: NANO-IT-AUTO (www.nanolia.com),Montus Futómű Szerviz,Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, MCG Europe Kft., Pro Complex Security, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, Yakuza Tattoo, bmwtuning.hu, keramiafekbetet.hu, aluhegesztes.hu, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.ams-oil.hu, www.archoil.hu, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: horvath.juditka@gmail.com

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .