2015. április 1. szerda

Eger Rallye: Merényi Zsolt és Adamcsek István

Eger Rallye: Merényi Zsolt és Adamcsek István

Merényi Zsolt és Adamcsek István a Speed Rally Team versenyzői egy Citroen C2 Challenge-t tereltek a hétvégi Eger Rallye-n, mellyel igencsak elégedettek voltak.
Bővebben Lakati Anettnek meséltek.

Jól mozgott a C2

A Speed Rally Team versenyzőpárosa Merényi Zsolt és Adamcsek István sikeresen célba ért a 2015-ös első Rallye2-es futamon az Eger Rallye-n. A Honda Civic helyett most egy Citroen C2 Challenge-t hajtottak.

Milyen volt számotokra az Eger Rallye?
Kicsit hosszúra nyúlt, az első és a második kör között sok probléma volt, ezért is maradt el az utolsó gyorsasági, sőt már szürkületben, sötétben fejeztük meg a versenyt, bár én számítottam a csúszásra, így vittük a szúrót, de nem mindenki volt erre felkészülve, így sok párosnak nehézkes volt az utolsó 5. gyorsot teljesíteni.Adamcsek_egerbesz(1)

Hogy szuperált a Citroen az első bevetésen?
Tökéletesen működött, nem okozott csalódást. Bíztunk benne, de egy kicsit féltünk is, hogy mi lesz. Remélhetőleg a jövőben is hasonló tapasztalatokat szerzünk ezzel a Citroennel. Bár többen mondták, hogy könnyen kitör a hátulja, ami egyszer kétszer valóban előfordult, de egyáltalán nem volt kezelhetetlen. Sőt semmi technikai problémánk sem akadt, talán csak a kopó alkatrészt kell cserélnem, mint pl. a fék.

Zsoltinak sikerült betörnie a gépet a verseny végére?
Ha nem is betörnie, de összeszoktunk mindhárman, így már csak gyakorolni kell, hogy egyre jobban menjen. Viszonylag hamar beletanult, már a 2. körben jobban kezelte a gépet, szűkebbre is vette a féktávokat, sőt az utolsó gyorson már tiltáson hajtotta a Citroen-t. Bár az időeredmény nem ezt mutatta, sokkal gyorsabbnak éreztük a 3. és 4. gyorsat, mint az első kettőt. Adamcsek_egerbesz(2)

Milyen volt a pálya?
A pályák nagyon jól voltak, mindkettő tetszett nekünk, főleg az első a sok murvával, bár ott sokan eldobták a vasat, de így tudsz tanulni és fejlődni, ha nem egyszerű szakaszon mész. Reméljük, hogy Miskolcon is hasonló jó pályákon mehetünk.

Mi lesz a következő versenyen, amin részt vesztek?
Zsolti nagyon szeretne Miskolcon menni, így abban biztos vagyok, hogy április végén ott leszünk, utána még nem tudom, arról majd a következő megmérettetés után!
Köszönöm a riportot!

Speed Rally Team sajtófőnök: Lakati Anett; Tel.: +36 30 610-6832; E-mail: lnettike@hotmail.com”

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .