2015. szeptember 24. csütörtök

Szekszárdi Szüreti Napok – Egy délután margójára

Szekszárdi Szüreti Napok – Egy délután margójára

Bármennyire is szerettem volna, csupán 1 délután-este jutott kikapcsolódásul nekem a Szekszárdi Szüreti Napok idején. No, de ez a kevéske idő is bőven elég volt arra, hogy a helyiek vendégszeretetét, a Szüreti Napok életérzését megkapjam!

Bármerre nézek, kavalkád vesz körbe – de a legjobb értelemben, mert ugyan óriási tömegről beszélünk, még sincs tülekedés, folyamatos haladás van a szűkebb részeken is, bármit megtudok nézni, a vásári területen kellemesen elbeszélget velem a levendulás lány is. Szinte a nyugalom szigete.

A borászok portáljaihoz érve érződik, hogy a kulturált fogyasztás a jellemző, hiszen még a fényképezőmre se nagyon odafigyelnem, ugyanis szinte mindenki kezében 1-1 üveg pohár és maga előtt tartva sétálgat, kiválasztja a neki tetsző nedűt. Vagy épp tanácsot kér és kap is az adott pultnál.

Mindeközben folyamatosak a műsorok a Béla téren, nem bántó hangerővel, kellemesen tudunk beszélgetni is közben bárhol – ezt kevés helyen oldják meg ilyen jól.

Természetesen streetfood jelleggel biztosítva van az étkek sokasága is, nem csak az italoké. Mennyei illatok és ínycsiklandó tárcsás sütések látványa fogad, amint erre a területre érek – de természetesen szinte minden szakaszra jut valamilyen étellel foglalkozó stand, sőt szépséges leányok a forgatagban sétálva is kínálják a mindig jókor érkező “fogást”: igen, a zsíros kenyeret.

Előző bejegyzésemben már láthatta a kedves olvasó, hogy bizony a koncertek terén is elég erős volt a felhozatal – Csík zenekar és Rúzsa Magdi fotósorozat készült az egyik színpadon – mivel 2 színpadon is futottak az események.

Tudtommal idén újabb látogató rekord volt és én ezen nem csodálkozom. Ki merem jelenteni, hogy maga a hangulat és a programok – és én csak a péntekit láttam, sajnos a felvonulást már nem – önmagában akkora esemény, hogy sztárzenekarok nélkül is ugyanennyi ember menne oda és pont ezért valódi(!) fesztiválként tekintek a Szekszárdi Szüreti Napokra. Igen, én már most beírtam a Sportkult naptárba, hogy 2016-ban minden napján ott kell lenni!

No, de érkezzen a jól megszokott képsorozat, aztán lehet kattintani a facebook/google részünkre a sok-sok további képért!

A képekre kattintva közepes, majd onnan teljes méretre válthatnak. A képsorozat után a cikk folytatódik.

Ez nem a teljes képsorozat! További képek a facebook oldalunkon ITT érhető el!

Összesen 49 kép van a mappában.

Azok akik nem a facebook tömörített képekre vágynak, azoknak a Google drive-ot javasoljuk IDE kattintva!

Külön köszönet a Bodri Pincészetnek és az Optimus Étteremnek a munkák segítéséért.jobbalso_GORBE_SZINES.indd

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Fotók: Sportkult.net / Gálosi Gergely

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .