2015. szeptember 25. péntek

Sportos hétvége zárja a Pécsi Napokat

Sportos hétvége zárja a Pécsi Napokat

Pecsi_Sportnapok

A Pécsi Napok programkavalkádját ezúttal egy sportos hétvége zárja le október 2-4. között a Széchenyi téren. Ennek sorában a PSN Zrt.-sportdélután, majd a Rókaűzők váltó-futóversenye után így rohamosan közeleg a 2. Misina-csúcstámadás rajtja is: aki még nem tette meg, a www.psnzrt.hu oldalon keresztül nevezhet az öt versenyszámot tartalmazó különleges futónapra.

Péntek: PSN Zrt.-sportdélután

Október 2-án, pénteken 16.00-18.00 óra között a PSN Zrt. Sportiskola fiataljai várják változatos programokkal immár második városi sportnapjukra a kicsiket és nagyokat a Széchenyi térre: az érdeklődők amellett, hogy megismerkedhetnek a szakosztályok munkájával, neves sportolók útmutatásával próbálhatják ki magukat a különböző sportágakban.

A sportos programra ezúttal nemcsak a sportolókat és érdeklődőket, hanem azokat a cégeket, illetve munkatársaikat is várja a PSN Zrt. Sportiskola, amelyek az elmúlt években társaságiadójukkal (TAO) támogatták a sportiskolát. Ők ezúttal „élőben” győződhetnek meg arról, hogy pénzük a lehető legjobb helyen kamatozott tovább. Egyben ismét a sportdélután keretében vehetik majd át az arra érdemesek a város sportdíját is.

Szombat: Rókaűzés Kaposvárról Pécsre

Szombaton, azaz 3-án a Kaposvár és Pécs között zajló Rókaűzők nevű, több évtizedes múltra visszatekintő futóverseny (amely idén egyben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság váltóversenye is) befutójának ad otthont Pécs város főtere. A már nyolcvannál több előnevező csapattal érkező Rókaűzők pécsi befutója 16 órakor várható a Széchenyi térre, hogy aztán az utolsó váltók még egy utolsó, 1,6 kilométeres kört gyűrjenek le a belvárosban a hivatalos célba érkezésig. A program este a téren koncerttel zárul.

Vasárnap: Misina-csúcstámadás, kerékpárral is

Vasárnap pedig immár másodszor rendezi meg a PSN Zrt. a 2. Misina-csúcstámadás futónapot, amelyre az online előnevezők kedvezményesen igényelhetnek rajtszámot, a Hauni- törpe és a Hauni-családi futásra ingyen regisztrálhatnak a kicsik és a nagyok, a Hauni-Tüke-futás távját előzetes nevezéssel 500 forintért teljesíthetik a sportolók. A Hauni-csúcstámadáson a futók 4000, a kerékpározók 3000 forintért állhatnak rajthoz.

Az előnevezéseket szeptember 28-án, hétfőn délig várják a szervezők, de a helyszínen is lehetőséget teremtenek a regisztrációra azoknak, akik bármelyik távon kipróbálnák magukat. Mindenki ajándék pólót kap, a helyezettek távonként érmekért, a csúcsfutók és -kerekesek a már az indulásért járó technikai póló és egyedi befutóérem mellett jelentős pénzdíjért versenyezhetnek. A Tüke-futáson részt vevő iskolákat közöl pedig a létszámuk arányában legjobban mozgósítókat extra különdíjban részesítik a szervezők.

A facebookon a 2. Misina-csúcstámadás eseményoldalán már megtalálható a profiknak tervezett 17,6 kilométer hosszú útvonala, és a beharangozó videótól pedig várhatóan azoknak is megjön a kedve a futáshoz, akik jelenleg még csak gondolkodnak a nevezésen.

Online-nevezés, kedvcsináló videó, bővebb infó: www.psnzrt.hu

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .