2021. július 15. csütörtök

Gozsdu Green Market

Egy gyorsjelentést már írtam a Gozsdu Green Market (ITT), minden vasárnap megrendezésre kerülő piacáról, de már akkor ígértem, hogy lesz egy hosszabb írás is. Ígéret szép szó, így következzék!

Nos, nagyjából 6 piacukat látogattam meg az elmúlt időszakban és 2 dolgot biztosan állíthatok: folyamatosan újabb kiállítókat is fellelek a már megszokottak mellett és ami kiemelten fontos, hogy az eredeti törekvésük változatlan. Vagyis a “célunk egy magyar termékeket, kistermelői, őstermelői árukat, illetve, képző- és iparművészeti alkotásokat bemutató vásár létrehozása” – szerintem sikerült nekik, lelkesen fenn is tartják. A kisebb-nagyobb megújulás, 1-1 plusz programpont vagy épp workshop pedig hozzájárul ahhoz, hogy egy szerethető és érdekes közösségi pont legyen Budapest belvárosában a Gozsdu Green Market.

A teljesség igénye nélkül, (nem kiemelve) pár kiállító az általam látogatott időszakból:

VegAlice
VegAlice

Egy roppant kedves pár – Portik Tamás és Portik Eszter – kistermelő-őstermelő termékcsaládja a VegAlice. Ők azok, akiknek mindenkihez van egy jó szavuk, szívesen invitálják a nézelődőt. Több növény párosítását is megtalálni a lekvárjaik közt, amik így igazán harmonikusan simulnak egymáshoz, így kellemes finom eredményt kapunk és bizony ez ritkaságszámba megy.

Fűtőház Sörfőzde
Fűtőház Sörfőzde

A nagy hőségre való tekintettel térjünk is át a folyadékbevitelre. A Fűtőház Sörfőzde egy igazi karakter a (sör)piacon(is), nem lehet benne csalódni. Beltartalom: (szerintem) nem trendeknek főzik a sört, hanem a minőség az első náluk. Külcsín: a vonatos és letisztult design már csak hab a tortán sörön.

Greenester-Zöldeszter
Greenester-Zöldeszter

Greenester-Zöldeszter egy remek termékkel érhető el: mosogatógép tabletta! Ebben az esetben szerencsére szó sincs vegyszerről, mert ez vegyszermentes – ráadásként finom növényi illatokkal játszik.

Szép és Kép
Szép és Kép

Szép és Kép rengeteg jópofa/cuki/mosolyt fakasztó képpel érkezik a piacokra – én a cuki sort imádom nála, de minden stílus nagyon el van találva.

Nekedillő
Nekedillő

A Nekedillőnél valami csodákat alkotnak. Imádom a szép dolgokat, így simán félórát tudok nézelődni a stadjuknál. Az egyik legjobbvásárfia, ha megakarod lepni otthon a párodat vagy a lakást akarod feldobni valamivel.

Környezetbarát életmód
Környezetbarát életmód

A Környezetbarát életmód asztalain szerintem mindent IS beszerezhetsz otthonra, ami környezetbarát.

Adris Design textilékszerek
Adris Design textilékszerek

Nincs piac ékszerek nélkül! Bár én csak szemlélője vagyok, de az Adris Design textilékszerek roppant tetszetősek és mint a nevük is mutatja, textilből. Ránézésre végtelen kombinációs lehetőség a nyaklánc-fülbevaló-gyűrűk terén.

Mint említettem, rengetegen vannak kiállítók és szívem szerint mindegyikőjüket egyenként bemutatnám – de az egy gigahosszú cikk lenne.
Aki a többi (nagyon sok) kiállítóra is kíváncsi, az tekintse meg a képes beszámolót IDE kattintva, vagy keresse fel a Gozsdu Green Market oldalát és nézze meg, hogy mikor lesz piac.
Ami fontos! A Green Market kisebb nyári szünetre megy július 25-ét követően, így mindenki használja ki az aznapi piacot!

További Budapest és környéki programok ITT érhetők el!
Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .