2022. május 25. szerda

Piacok Napja a Belvárosi Fesztiválon

A Piacok Napja a Belvárosi Fesztiválon – először a BELVÁROSI FESZTIVÁL részeként két naposra bővül a PIACOK NAPJA!
MÁJUS 28-29-én az Erzsébet tér ismét egy hatalmas közösségi piaccá fog változni, a Nem Adom Fel Alapítvány és a Hello Piac közös szervezésében.
Budapest legnépszerűbb közösségi vásárai együtt, egy helyen, hatalmas választékkal!

A Belvárosi Fesztiválon a sokféle színpadi program mellett egy hatalmas közösségi vásár várja a látogatókat: design, vintage, antik, retró, egyedi, kézműves – gardróbfrissítők ruhatára, hazai alkotók és designerek minőségi kincsei, DIY és vintage termék, kézműves gasztro-készítmények, természetes alapanyagokból készült kozmetikumok, magyar termelők finomságai, egyedi baba-mama kiegészítők és játékok, zero waste és környezetbarát alternatívák stb.
A rengeteg izgalmas termék mellett számos kiegészítő programmal, workshopokkal, kihagyhatatlanul finom falatokkal, élőzenével és különleges gyermeknapi meglepetésekkel várunk kicsiket és nagyokat egyaránt!
Résztvevők, együttműködő partnerek:
WAMP, Hello Piac, Gozsdu Weekend Market, ÖkoZsibongó, Vintage Légy-Ott!, Gardróbvásár, Budapesti Nagy Kultúrzsibi, Gozsdu Montmartre, Nem Adom Fel Kávézó és még sokan mások …

⦁ Értéket képviselünk!
A Belvárosi Fesztivál és a Piacok Napja közös célja, hogy egyszerre képviseljük a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét.
A rendezvényen rengeteg újrahasznosított, öko termékkel, szolgáltatással, kóstolóval, interaktív programokkal, kézműves foglalkozásokkal, workshoppal, izgalmas lehetőségekkel és meglepetésekkel várjuk a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. A mindennapi működésünk során is hangsúlyt fektetünk arra, hogy amennyire csak lehetséges csökkentsük ökológiai lábnyomunkat. A Nem Adom Fel Kávézó olyan termékekkel, és olyan különlegességekkel készül, amelyek képviselik környezetünk védelmének üzenetét.

⦁ Élményt adunk!
Május 28-án (szombaton) az Óriáskerék melletti gördeszkapályán várunk gyermekeket és gyermek lelkű felnőtteket, akik kíváncsiak arra, hogy hogyan lehet kihívást jelentő feladatokat megoldani egy más élethelyzetben. Kipróbálhatják, hogy milyen lehet ülve röplabdázni, vakvezető kutyával közlekedni, kerekesszékkel kipróbálni egy gördeszkapályát, bocsázni stb.
Színpadi fellépők (Világzenei színpad – Erzsébet tér):
Lohrcapelle (német), Lipa Folklóregyüttes (szlovák), Roszica néptáncegyüttes (bolgár), Méhkeréki néptáncegyüttes (román), Koprive horvát tamburazenekar, Görög zenekar, Krakowiacy néptáncegyüttes (lengyel), Roma, No Sugar (Gyergyó), Kerekes Band

Piacok Napja a Belvárosi Fesztiválon
Piacok Napja a Belvárosi Fesztiválon

Május 29-én (vasárnap) a rendezvény vendége lesz Bartus Marci, a tRENDrakó megálmodója is, aki egy igazán különleges öko workshoppal készül az eseményre.
Vasárnap a gyermekeket különleges meglepetés ajándékok fogják várni gyereknap alkalmából!
Színpadi fellépők ((Világzenei színpad – Erzsébet tér):
Nemadomfel Együttes, Felleng, Bilja Krstić, Csík János és a Mezzo

⦁ Lehetőséget teremtünk!
A Piacok Napja a kezdetek óta integrált vásár, ahol kiemelt helyet biztosítunk sérült, fogyatékkal élő alkotóknak is, akik művészetükkel épp olyan értéket és minőséget képviselnek, mint ép társaik. A vásáron többek között lehetőség lesz megismerkedni autizmussal élő portrérajzolóval, szájjal festő alkotóművésszel, down szindrómával élő festőművésszel.

ADOMÁNYGYŰJTÉS:
A Belvárosi Fesztivállal közös kezdeményezésként, gyűjtést szervezünk az Ukrajnából érkező kisgyermekes családok megsegítésére.
Szívesen fogadunk tartós élelmiszereket, gyermekeknek édességet, pelenkát, babaholmikat és tisztálkodó és higiéniai termékeket amit a Belvárosi Fesztivál több különböző helyszínén kihelyezett Nem Adom Fel Alapítványos adománygyűjtő ládákba lehet majd elhelyezni.
Pénzadománnyal is lehetőség van támogatni a családokat, az erre a célra elkülönített Alapítványi számlaszámot:
CIB Bank 10700206-43547104-51200002

➡️ IDŐPONT: május 28-29. (szombat-vasárnap) 11-19 óra
➡️ HELYSZÍN: Budapest, Erzsébet tér

További Budapest és környéki programok ITT érhetők el!
Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Kép/szöveg: sajtóinfó

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .