2011. május 17. kedd

Fotótárlat – május

Az Ifjúság-Sport-Kultúra Egyesülete (ISK) által kortársaknak elindított tárlatrendszer immáron több helyen is működik a mai naptól.
Az Eötvös L. Műszaki Szakközépiskola Kollégiumában tegnap délután nyílt meg az Építőipari Szakközép és az Eötvös fotószakkörének közös fotó kiállítása. Ez mellett párhuzamosan ma délelőtt a Centrál Kávézóban – az ISK központjában – 4 fiatal hölgy képeit mutatták be. A 2 helyszínen összesen mintegy 60 kép tekinthető meg a következő 2 hétben, majd ezt követően újabb tárlat mellett körbe vándorolnak a meglévő helyek közt ezek. Ezzel szeretnénk elérni azt, hogy ne csak kisebb közösségek láthassák őket, hanem valóban az egész város. Az újabb megnyitóval igazolódott be az is, hogy Kaposvárnak rengeteg kortárs alkotója van, csupán a helyet és a lehetőséget kell számukra biztosítani – az ISK közel 2 hónapja teszi ezt. Mostanra beérni látszik ez az ötlet, hiszen mindennapivá váltak a látogatók ez előző tárlat végett, illetve a megkeresések a fiatalok részéről. Most már az intézmények is kezdik komolyan venni, elvégre külön megkeresés nélkül csatlakoztak a kezdeményezéshez.
Szervezés alá került az óriás tárlat, melyet a belvárosban szeretnénk megvalósítani, mellette egy fotós tábor szerveződik.
Az ISK folyamatosan szeretné fenntartani azt, hogy minden kortárs alkotót szívesen lát a tárlat helyszínein, foglalkozzon az bármilyen kulturális alkotással. Önszervező formában a saját alkotóműhelye is beindult az egyesületnek, május 22-én mennek a fotósok az első közös gyakorlásra – Pécs és környékére. Az ISK nemzetközi kerékpáros csapata a Pécsi Kupában is versenyez, ezt a versenyt, illetve a maradék időben a Mecsek, de leginkább Orfű szépségeit örökítik meg.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .