2017. május 3. szerda

Az új Republic album: „Kimondom a neved”

Az új Republic album: „Kimondom a neved”

Két évvel a többszörös platinalemezzé nemesült “Rajzoljunk álmokat!” után elkészült az új Republic album. 14 friss szerzemény magukról, a világról és mindarról, ami körülveszi őket…

Mostanra annyi újabb gondolati és zenei mondanivaló fogalmazódott meg a zenekarban, amelyből összeállt egy új nagylélegzetű Republic lemez. A május 4-én megjelenő album egyenes folytatása a pontosan két éve kiadott „Rajzoljunk álmokat” zenei anyagának, mindamellett megtartja az együttes gyökereit is. A magát ’lakossági beat’ zenekarként aposztrofáló csapat ismét hozza azt a pop-folk-rockos hangzást, amiért a szívünkbe zártuk őket.

A “Kimondom a neved” első, címadó dalának születésére így emlékezik vissza a zenekar énekese, Boros Csaba – A gyerekeim valahogyan mindig belekavarodnak az alkotás folyamatába. A „Kimondom a neved” az utolsók között született meg. Eredetileg egy lírai nótának készült, Wéber Ferenc szövegével. Megírtuk, de aztán el is feledkeztünk róla. Ha Ákos fiam egyszer csak nem kezdi el dúdolni a konyhában, akkor nem is kerül fel erre az albumra. Mindenesetre így előkerült, a zenésztársaim meg rábeszéltek, hogy csináljunk ebből egy beat nótát.”  A történet itt nem ér véget. A lemez záró track-je, a „Kinél van most a szivárvány” is ez a dal, csak éppen vonósnégyes és zongorakísérettel akusztikusan megszólaltatva. Így stílusosan az album utolsóként elhangzott mondata is az, hogy „Kimondom a neved”.Republic-3

A zenekar minden tagja szerzőként is részt vett az album megalkotásában. Patai Tamás, szólógitáros például a rock’n’rollos rockos világot erősíti „Ketten a világ közepén” című szerzeményével. A népies vonalat jól képviseli a „Ha igaz lenne” nótában Gulyás Ferenc (egykori Nox tag) dalszövege. Érdekesség, hogy ezt a nótát Boros Csaba duettben énekeli fel Bagossy Norberttel, a Nagyszínpad döntős Bagossy Brothers Company frontemberével, és a zenekar tangóharmonikása Kozma Zsombor is szerepel benne. Mellettük az albumon találunk Gerendás Péter szöveget is.

A “Kimondom a neved” május 4-étől a MOL üzemanyagtöltő állomások Shopjaiban elérhető.

A lemez kiadója a Universal Music.

Track lista:

  1. Kimondom a neved
  2. Ketten a világ közepén
  3. Ha igaz lenne
  4. Csak nevess
  5. Mert álmodni szép
  6. Kézzel, lábbal
  7. Nyakig a sárban
  8. Vasban vagyok
  9. Kémek a filmeken
  10. Volt egy álom
  11. Ez az élet
  12. Jól vagyok
  13. Elszédült világ
  14. Kinél van most a szivárvány

Republic az interneten:

http://www.republic.hu/

https://www.facebook.com/republicegyuttes/?fref=ts

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(Fotó és szöveg: sajtó információ)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .