2017. június 12. hétfő

Követendő az albán ralin megkezdett út!

„Követendő az albán ralin megkezdett út!”

Szép volt, jó volt, folytatása következik. Nagyjából így lehetne összegezni Horváth Lajos szemszögéből az albán ralit. Természetesen ennél azért jóval több történt, álljon itt mindez csokorba szedve!

Az egy hét/2000 km-en át tartó futam felvezetéséről, és első két napjáról már beszámoltunk. A kaland további részében a maratoni és rövidebb szakaszok felváltva követték egymást, erről és a konzekvenciákról mesélt nekünk Laller:

„Sok izgalom, öröm, és keserűség is belefért az albán rali elmúlt öt napjába. Ami végig elkísért minket, az a kiköpött enduros terep. A keddi szelektív során egy rövid, ám annál velősebb etapot mentünk, ez dagonyapartinak bizonyult – sok helyen ülésig merült a motor a sárban… Ezek után jöttek az izgalmak, a gyors vége előtt 4 kilométerrel elfogyott az üzemanyagom. Ekkor jött a megmentőm, egy 73 éves motorversenyző. Megállt, elővett egy csövet, és egy kis trükközés után átfejtettünk annyi benzint, ami már elég volt a célig.

A szerda 342 kilométert és sok-sok küzdelmet hozott. Hatalmas szintkülönbségekkel kellett megküzdenünk. Folyamatosan másztunk fel a hegyekre, volt ahol a puszta motorerő kevésnek bizonyult. Ott bevártuk egymást, és közös akarattal oldottuk meg a problémát. Aznap még egy autóval is megharcoltam, ami mellém jött, és véletlen nekicsúszott a jobb lábamnak. Ép bőrrel megúsztam a találkozást!

Csütörtökön sem ért véget a necces szituációk sora, a rendezők kezdésnek beletereltek minket egy patakba, volt ahol derékig ért a víz. Ebben a mederben mentünk 10 kilométert, majd jött a már megszokott hegymászás, ahol egyszer csak kipattant a motor alólam, és megindult egy hatalmas szakadék felé. Legnagyobb szerencsémre a gép megakadt egy kósza sziklán, így kis ijedtség után folytathattam az utam.” – meséli hajmeresztő élményeit a váci spíler.

Pénteken aztán olyan szakasz következett, amelyet látva még a legelvetemültebb Dakar ínyencek is csettintettek volna! 450 km, árkon bokron, sziklákon és a mindenségen keresztül. Hogy érzékeltessük, milyen kihívást jelentett az etap: Sokan úgy döntöttek, hogy egyszerűen fel sem mennek a mért szakaszra, és a szervezőkre dohogtak a földi pokol miatt. Nem úgy Horváth Lajos!

„Mind szellemileg, mind fizikailag egy erős próbatétel volt ez, azonban sikerült legyőzni a kihívást. Legfőképp magamon kellett felülkerekednem, és sikerként élem meg, hogy megcsináltam! Szombaton már csak egy rövid epilogue-lezárás következett, 85 km távval. Összességében nagyon hasznos hetet tudhatunk magunk mögött. A kondícióm a közelmúltbeli műtét ellenére is remek, a 36. helyen végeztem, de ezúttal az eredmény másodlagos volt. Navigációban és extrém körülmények közötti motorkezelésben is sokat tudtam fejlődni, remek alkalom volt a Dakarra történő tesztelésre. Ezen a megkezdett úton kell továbbhaladnunk!” – összegzett a Quebeck Laller Racing Team pilótája.

További Motorsport cikkek-programok a Sportkulton ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!
(Kép és szöveg: sajtóinformáció – Tóth Krisztián Márk)

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .