2016. május 21. szombat

Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep Szekszárdon jártunk – szubjektív

Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep Szekszárdon jártunk – szubjektív

Az elmúlt hétvégén rendezték az első Pünkösdi Hal- és Vad Ünnepet Szekszárdon, amit természetesen a Sportkult se hagyott ki. Idő hiányában mi a szombati nap második felére érkeztünk, szerencsénkre nekünk egy kisebb zápor jutott csak a kissé morcos időjárásból, de kimondhatjuk: az emberek  így is “megszállták” Szekszárdot.

Megérkezésünkkor azonnal a gasztró sátor felé vettük az irány, ahol is a Szász Söröző és Étterem pultjánál egy harcsalángost szervírozott nekünk Keszthelyi Szabolcs – pompás kezdése volt az estének.
pünkösdi_hal_és_vad_ünnep_szekszárd_01

Innen célba vettük a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermét, ugyanis a Somnakaj gypsy musical hamarosan kezdődött. Sajnos -időhiányában – végignézni nem tudtuk, de bátran állíthatom, remek darab. Bárki, aki teheti nézze meg, hiszen remek szereposztás, megfelelő zenei összhang jellemzi.

A Mystery Gang nem viccel, ha arról van szó, hogy azt a bizonyos rock and roll-t kell az emberekhez eljuttatni. A tőlük megszokott módon most is elővarázsoltál a az emberekből az ütemre mozgást.
pünkösdi_hal_és_vad_ünnep_szekszárd_24

A koncertet követően gyorsan meglátogattuk újfent a gasztró sátrat és most a Stefán Ételbár vaddisznó apró pecsenyéje következett, amit Laci kolléga kedélyesen bekóstolt.pünkösdi_hal_és_vad_ünnep_szekszárd_18

Épp csak befejeztük az étek megbeszélését, színpadra szólították Boban és Marko Marković Orkestar-t. Egy kis ünnepi köszöntőt követően életre keltek a hangszerek és az egész tér eggyé vált a színpadról áradó zenével. Aki ott volt, az biztosan egy nagyszerű élmény birtokosa lett, főleg, amikor Bobanék elkezdték játszani az úgynevezett “klasszikusabb” számaikat.

pünkösdi_hal_és_vad_ünnep_szekszárd_35

Koncertjük végén sajnos nekünk már indulnunk kellett, de kimerem jelenteni, hogy az a nettó 6 óra, amit ott tölthettünk, kissé morcos idő mellett is bőven megérte. Miért? Mert kedves emberek vettek körbe minket – a rendezők 101%-osan helytálltak -, az ételek-italok a jól megszokott szekszárdi színvonalon voltak és emberi árakon, nem csak a koncertek húzták  a rendezvényt felfelé, hanem minden apró részlet ott volt, ahol kellett lenni – pedig az időjárás igazi ellenségük volt.
Csak biztatni tudom a szervezőket, hogy folytassák a megkezdett munkát és találkozzunk minél többször.

A 2 kóstolt étel természetesen bemutatjuk nektek külön cikkben is – amit sajnálunk, hogy szintén idő hiányában az Aranykulacs Vendéglő ételeibe már nem volt lehetőségünk kóstolni, de amint lehet, ezt pótoljuk.

A teljes fotó sorozatot szokásosan a facebook/google drive mappákban találja mindenki.
A facebook oldalunkon ITT érhető el! Összesen 42 kép van a mappában. Azok akik nem a facebook tömörített képekre vágynak, azoknak a Google drive-ot javasoljuk IDE kattintva!

További Szekszárd és környéki programok ITT érhetők el!

Oszd meg Te is a barátaidnak, hogy senki se maradjon le róla!
Amennyiben tetszett a bejegyzés, és rendszeresen olvasnád a Sportkultot, lájkold a Facebook oldalunkat és a cikket is! Köszönjük!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .